Tekst je namjenjen za dan majki ali svakako je moguće ideje za promociju iskoristiti i za dan žena odnosno 8 ožujak.

O da, djevojke se žele zabaviti! Želiš osigurati nezaboravnu zabavu u svom baru ili restoranu za djevojke, majke, žene, bake ? Možda nećeš moći zadovoljiti sve od njih, ali jedno je sigurno, možeš im ponuditi ono što žene vole, a to je malo pažnje i dobra zabava! Spremno dočekaj ovaj dan!

Majčin dan je praznik u čast majki i majčinstva koji se u većini zemalja obilježava svake godine druge nedjelje u svibnju. Na Majčin dan ili Dan žena slavimo ženu, majku i njen doprinos u izgradnji društva.

I naravno i na ovaj dan kao i za mnoge praznike ljudi će izdvojiti novac za proslavu i darove. Oko 80 miliona odraslih u U.S. će Majčin dan provesti izvan svoga doma. Od tog broja 55 % će izvesti svoju majku, suprugu ili baku na večeru u jedan od omiljenih restorana.
Bilo da se radi o barovima ili restoranima zabava mora biti zagarantirana. Učinite da bude specijalna. Ali kako? U narednom tekstu podjelit ću s tobom neke od ideja za promociju restorana i barova za Majčin dan, te uputiti te na bitne stvari vezane za organizaciju poslovanja u tvom restoranu prije proslave ovog praznika.

Omiljeni Obrok za Majčin Dan

Prema podacima koje donosi National Restaurant Association večera je i dalje najpopularniji obrok koji će gosti izabrati na Majčin dan. Čak 55% od ukupnog broja koji će ovaj dan proslaviti u restoranu 34% će majku, djevojku ili baku izvesti na ručak, 30 % na kasni doručak a 12% je onih koji planiraju doručkovati u restoranu na ovaj dan.
U skladu s ovim informacijama i ponašanjem i običajima tvojih gostiju pripremite specijalnu ponudu za ovaj dan.

Iskoristi navedene informacije kao vodič za kreiranje specijalne ponude za Majčin Dan. Tvoja specijalna ponuda svakako treba sadržavati odrezak, jela od ribe, pizze i tjestenine te par pikantnih jela iz ponude tvog restorana.

Specijalna Ponuda Za Majčin Dan

Ponuda restorana i barova za dan zena i majcin dan menu

Vjerni gosti se iznova vraćaju u tvoj restoran zbog konstantne kvalitete jela, ali zašto ne bi ponudili nešto novo? Osvježavanjem ponude pokazuješ da se brineš o njima te privlačiš nove goste.
Gledajući statističke podatke najveći promet na ovaj dan će biti u večernjim satima ali zašto ne bi kreirali ponudu i za kasni doručak po promotivnim cijenama? Ovo je odlična ideja za promociju restoranske ponude za Majčin Dan.

Kasni doručak ( Brunch) se obično organizira u periodu od 11 do 14 sati. Idealan je za one koji žele ostatak dana provesti uz druženje i opuštanje sa svojom obitelji doma ili u prirodi.

Sendvič s lososom i jajem na oko

  • Prepečeni raženi kruh namažite maslacem, zatim poslažite zelenu salatu ili potočarku na koju stavite komad dimljenog lososa i svježeg kopra.
  • Ispecite jedno jaje na oko i položite na vrh sendviča.

Smokve, kozji sir i pršut

  • Na tanjur poslažite svježe smokve koje ste zarezali nožem i rastvorili.
  • U smokve stavite po komad polumekog kozjeg sira, a komadiće pršuta pobacajte uokolo.
  • Sve prelijte mješavinom maslinovog ulja, limunovog soka i meda.

Tortice s pečenom paprikom i parmezanom

  • Paprike ispecite cijele u pećnici ili ih prepolovite i pecite u tavi. Pečenim paprikama ogulite kožu i očistite ih od sjemenki.
  • Najbolje bi bilo da to napravite dan ranije i ostavite ih u frižideru u kojemu, ako ih bude viška, mogu stajati par dana.
  • Razvaljajte lisnato tijesto i izrežite ga na komade dovoljno velike da stanu u kalup za muffine.
  • Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i pecite tortice desetak minuta, a zatim ih izvadite i napunite pečenom paprikom koju ste narezali na tanke trakice te prelijte smjesom jajeta, slatkog vrhnja i parmezana.
  • Pecite još od 10 do 15 minuta na 180 stupnjeva.
  • Poslužite sa slatkim mini rajčicama (mi smo ih servirali s ovima divne žute boje i tikvičastog oblika).

Prepečeni kruh s gljivama i ribanim jajetom, tikvicama i mentom, te mozzarellom i orasima

  • Skuhajte jaje i marinirajte narezane ploške mozzarelle u maslinovom i orahovom ulju.
  • Na jednom dijelu grill tave ispecite na ploške narezanu tikvicu, a na drugom dijelu narezane gljive koje posolite, popaprite i dodajte im malo peršina.
  • Zatim prepecite kruh.
  • Na jednu šnitu kruha stavite gljive i naribajte tvrdo kuhano jaje (ili ga što sitnije izrežite), na drugu šnitu poslažite grilanu tikvicu, pokapajte je maslinovim uljem i pospite mentom, a na treću šnitu poslažite mozzarellu i pospite sitno sjeckanim orasima.

Proslava Majčinog Dana u Baru

Ako si vlasnik ili menadžer bara i ti također imaš šansu povećati promet i promovirati svoj ugostiteljski objekt na ovaj praznik. Tvoji ciljani gosti biti će vjerojatno mlađi bračni parovi željni zabave i uzbuđenja ili žene bez svojih partnera. Organizirajte vrhunsku zabavu.

  1. Dovedite DJ-eve, neka ples započne!
  2. Ideja o rasplesanim vatrogascima ili policajcima nije uopće loša. Ovakav način zabave će opustiti razuzdane pripadnice ljepšeg spola a zabava će biti zagarantirana.
  3. Ako želiš nešto profinjeniju zabavu ugosti jazz ili rock glazbenike.
  4. Na ulazu pokloni svakoj dami jedan cvijet i poželi dobrodošlicu, to će biti dovoljan znak pažnje koji će izmamiti osmjehe na njihovim licima

Majčin dan – Obiteljski praznik

ponuda restorana i barova za dan zena i majcin dan obiteljski praznik

Majčin dan je u mnogočemu veoma sličan danu zaljubljenih te ozračje i ponuda restorana na ovaj dan treba biti slična onoj na Valentinovo. Slavimo ljubav, ovog puta bezuvjetnu ljubav prema majci. No, međutim, majčin dan za razliku od Valentinova najčešće slavi cijela obitelj. Zbog toga se očekuje i velika gužva u tvom restoranu.

Budite spremni na djecu i njihove posebne želje i zahtjeve, na buku i galamu koja može uništiti atmosferu. Da bi nekako izašli na kraj sa ovim problemom osigurajte dječji kombo meni koji će ubrzati proces naručivanja te neku vrstu zabave za mališane. Poseban kutak u restoranu za djecu gdje će se zabaviti nekim mirnijim aktivnostima poput crtanja, izrade čestitki za mamice i slično držat će ih na jednom mjestu dok čekaju jelo. Ako imate mogućnost izdvojite nekoliko stolova za goste koji imaju veoma malu djecu te napravite poseban separe za njih.
Savjet: Ako ih već nemate posudite nekoliko dječjih stolica za hranjenje za ovaj dan.

Organizacija Poslovanja za Majčin Dan

S obzirom na veliku gužvu na ovaj praznik postoji velika mogućnost da uništiš atmosferu u tvom restoranu zbog nepripremljenosti osoblja ili prevelikog broja rezervacija.

Planiranje je od velike važnosti uvijek, a naročito onda kada očekujete veliki promet. Prijevremeno isplaniraj radne smjene za osoblje tako da ne postoji mogućnost deficita osoblja. Dodatno osoblje će omogućiti da operacije u restoranu teku besprijekorno.

Rezerviranje stolova neka bude moguće najmanje dva tjedna unaprijed. Tako nećeš dobiti mnogo zahtjeva za rezerviranje mjesta u tvom restoranu u posljednji trenutak te ćeš imati vremena za dobru pripremu i organizaciju poslovanja.

 Ideje Za Promociju Restorana na Majčin Dan

ponuda restorana i barova za dan zena i majcin dan promoviranje ponude

Prema statističkim podacima koje donosi Statistic Brain na Majčin dan se potroši na majke, žene, bake 14.6 biliona dolara. I tvoji gosti će najvjerojatnije potrošiti mnogo više nego što je to uobičajeno da ovaj specijalni dan. Pa ako ne želite kreirati specijalnu ponudu za ovaj dan ponudite svojim gostima i to prvenstveno ženama nešto besplatno. Primjera za ovakav način promocije je na pretek. Pružite pripadnicama ženskog spola specijalni tretman. Neke od jednostavnih ideja koje će privući nježniji spol u tvoj restoran:

  • Besplatan desert za žene
  • Besplatno piće za žene
  • Besplatno svako treće piće
  • Besplatno cvijeće za žene
  • Besplatne poklon kartice
  • Besplatne čokoladice
  • Cijene svih jela umanjene za 20% samo za žene

 Pratite konkurenciju i kako konkurentni restorani vrše promociju.

Ako tvoja konkurencija nudi specijalnu ponudu za kasni doručak ti možeš učiniti nešto drugo i ponuditi prix fixe meni za ručak ili u ponudu za večeru uključiti besplatne konzumacije sa švedskog stola.
Uspjeh neće izostati.

Dekoracija Restorana za Majčin Dan

Dekoracija restorana za Majčin dan bi trebala biti u nježnijim bojama. Obzirom da je ovaj dan smješten u svibnju,u proljeće, neka tvoj restoran odiše mirisima i bojama različitog cvijeća. Cvijeće, cvijeće i opet cvijeće. Nikada dosta cvijeća za sve žene svijeta. Možeš se odlučiti za jednu boju, neka to bude ružičasta, crvena ili narančasta a možeš se i poigrati kombinacijama boja. Neka sve bude šareno i veselo, zašto ne? Na slikama možeš pogledati neke od primjera za dekoraciju stola.

Kod dobavljača rekvizita za praznike možete nabaviti različite ukrase poput salveta, stolnjaka, svijeća i svijećnjaka kao i pozivnica i čestitki sa prikladnim motivima za ovaj dan. Uskladite dekoraciju stolova i ambijenta sa konceptom restorana. Ponekad samo promjena salveta i stolnjaka na stolu može učiniti da tvoj restoran promjeni izgled i ozračje u jednom danu.

Savjet: Zavežite ukrasnu trakicu sa natpisom “Mama” kako bi ona na ovaj dan imala svoje posebno mjesto za stolom.

Ekskluzivni Događaji za Proslavu Majčinog dana

Pozovi lokalne ili poznate glazbenike. Večera uz glazbu je uvijek privlačna za tvoje goste. Također, poznati ili lokalni glazbenici će privući pozornost njihovih obožavatelja i dovesti nove goste u tvoj restoran koji mogu postati tvoji stalni gosti. Dobro izabrana glazba napraviti će pravi štimung a veći promet u tvom restoranu pokriće troškove izvođača.

Degustacija vina je sve više zastupljena kao instrument za promociju restorana. Očigledno je da pozitivno utječe na poslovanje i na cjelokupnu atmosferu u restoranu. Raspoloženje tvojih gostiju uvijek je bolje uz koju čašicu vina više. Provjerite kod dobavljača alkoholnih pića kako doći do proizvođača odnosno distributera vina te uspostavite direktan kontakt sa njihovim predstavnicima. Objasni im kako želiš promovirati njihova vina. Na ovaj način dobit ćeš velike popuste na nabavnu cijenu i ostvariti direktan kontakt koristan za buduća poslovanja.

Napravi “One man stand up show” ili “Otvoreni mikrofon”. Za organizaciju neće vam trebati ništa drugo do mikrofona i par opuštenih gostiju. Ugostite lokalnog komedijaša. Humora i smijeha nikada dosta, naročito ako se odnosi na žensko – muške odnose. Ideja za inspiraciju je napretek a dobra zabava će biti zagarantirana.

Promoviranje Ponude Za Majčin Dan

Promovirajte specijalnu ponudu na web stranici tvog restorana, društvenim mrežama, radio reklamama i tiskanim materijalima te putem svih ostalih pristupačnih načina reklamiranja.

Izradi promotivne letke
 i podijeli ih u obližnjim poslovnim zgradama, kafićima, na prometnim dijelovima grada poput autobusnih i tramvajskih stanica. Ostavite letke u cvjećarama. Upotreba naljepnica umjesto letaka je također veoma zgodna.

Potičite vaše goste da izvrše rezervaciju tako da u ponudi imaš posebne popuste za Majčin dan za prijevremene rezervacije. Na ovaj način potičeš potencijalne goste da izvrše rezervaciju stola u tvom restoranu a organizacija operacija u restoranu za tebe i tvoje osoblje postaje mnogo jednostavnija.

Posjetite poslovne zgrade u vašem susjedstvu s mnogo malih besplatnih darova i čestitki za Majčin dan te informirajte potencijalne goste o ponudi na ovaj dan uz mogućnost istodobne rezervacije. Neka reklama sa ponudom za Majčin dan bude postavljena ispred restorana i veoma uočljiva tako da prolaznici budu u mogućnosti dobiti informacije o proslavi Majčinog dana u tvom objektu.

Informiraj svoje goste o ponudi za majčin dan putem web stranice ako je imate. Iskoristi mogućnosti besplatnog reklamiranja koje ti nude društvene mreže Facebook, Google + i Twitter.

Ako imaš mobilnu aplikaciju za tvoj restoran svakako je iskoristi za reklamiranje pogodnosti, specijalne ponude i online rezervacije za tvoje vjerne goste.

Video Promocija Restoranske Ponude Za Majčin dan

Trenutno jedan od najpopularnijih načina reklamiranja je video reklamiranje. Nadam se da do sada imaš svoj youtube kanal? Ako nemaš, jednostavno ga kreiraj. Veoma lako možeš snimiti video u kojem tvoj glavni kuhar priprema jelo iz ponude za Majčin dan te na ovaj način direktno upoznaje gledatelje sa ponudom. U tu svrhu možeš koristiti bilo koji malo bolji mobilni uređaj. Idealna bi bilo da je dužina promotivnog videa oko dvije minute. Ako uz dobar recept tvoj kuhar odnosno kuharica zrači duhovnošću i šarmom promotivni video će biti pun pogodak!

Ne zaboravi optimizirati video za pretraživače. Upiši barem 5-7 relevantnih ključnih riječi kao oznake za svoj video. Tagovi će povezati tvoj video sa drugim slično tagiranim video snimcima te omogućiti da bude prikazan na rezultatima pretraživanja vezanih za ponude za Majčin dan.

Ako uz dobru ponudu uradiš dobru promociju tvoj restoran će biti idealno mjesto za proslavu Majčinog dana te ćeš zasigurno na ovaj dan dobiti i nove vjerne goste.

Na koji način ste do sada organizirali i promovirali ponudu restorana na Majčin dan? Kakva su tvoja iskustva? Kakav utjecaj je promocija imala na odaziv gostiju i posjećenost?

Sretan Majčin dan svim pripadnicama nježnijeg spola. Želim vam dobru zabavu!