Savjeti za ugostitelje

Trendovi u ugostiteljstvu – ponuda jela i jelovnik organski uzgojene hrane Zašto je prikupljanje informacija o gostima bitno u ugostiteljstvu!? Kako unaprijediti poslovanje slušajući što vam vaši gosti govore 5 načina kako konobari kradu Uhvati me ako možeš! 5 savjeta kako da vaše osoblje bude zadovoljno Kako napraviti uspješan tim Zašto je sugestivna prodaja posebna […]

Opširnije

Da li je moguće ponovno otvaranje ugostiteljstva u istoj kući?

Pitanje: poštovanje već imamo uostiteljski objekat ali me zanima ponovo otvaranje ugostiteljstva u istoj kući koja će biti razdjeljena ali još nema građevinske.  Da li je moguće ponovno otvaranje ugostiteljstva u istoj kući?   Odgovor: Poštovani, prostor u kojem se otvara ugostiteljski objekt mora ispuniti MTU, a za to je neophodno dokazati da prostor udovoljava […]

Opširnije

Menadžment

Kako graditi i izgraditi dobar tim u ugostiteljstvu!? Uspjeh = dobar tim = profit 10 savjeta menadžerima za upravljanje ugostiteljskim objektom 10 savjeta o organizaciji i radnom vremenu uposlenika Zadovoljan gost je najbolja reklama za profitabilan posao Tehnika savladavanja prigovora gostiju u 8 koraka Sve tekstove možete pročitati na linku: Savjeti za ugostitelje

Opširnije

Otvaram firmu, što mi sve treba?

Pitanje: Otvaram firmu, što mi sve treba? Odgovor: Poštovani, nije mi jasno iz upita kakvo poduzeće otvarate, ali svejedno izlažem nee opće informacije koje su važne prije otvaranja: – ako se radi o “firmi”, odnosno poduzeću možete osnovati d.o.o. ili j.d.o.o. – ako niste odlučili o obliku imate još i obrt i paušalni obrt – […]

Opširnije

Kafić je pušacki i imamo vanjsku terasu. Da li smijemo na terasi imati frižider s kolačima il sladoledom?

Pitanje: Kafic je pušački i imamo vanjsku terasu,pošto unutra ne smijemo posluživati ni cjeđenu narandžu ni hranu. Da li smijemo na terasi imati frižider s kolačima il sladoledom?   Odgovor: Na terasi možete posluživati sve ono što pokrivate minimalnim tehničkim uvjetima. Dakle, rashladne vitrine, tekuća voda, sanitarni uvjeti, higijenski minimum radnika, ispravni zdravstveni i sanitarni […]

Opširnije

Marketing u ugostiteljstvu

Marketing ideje – kako do gostiju i profita?? Male tajne offline marketinga u ugostiteljstvu Koliko je profitabilno koristiti gerila marketing u ugostiteljstvu? Vodič dobrog online marketinga u ugostiteljstvu 19 načina kako da vam se gosti opet vrate 5 načina da vas kupci zavole   Sve tekstove možete pročitati na linku: Savjeti za ugostitelje

Opširnije

Radno vrijeme kafica je do 22.30. Da li se smije zatvoriti ranije?

Pitanje: Radno vrijeme kafica je do 22.30,da li se smije zatvoriti ranije,posto recimo subotom nema ljudi pa smo znali zatvoriti i u 21h,da li se to smije? Odgovor: Radno vrijeme kafića ogrančeno je odlukom o radnom vremenu. Vi tu odluku donosite i mijenjate kako god i koliko puta želite, važno je da vam radno vrijeme […]

Opširnije

Vođenje ugostiteljskog objekta

Male tajne uspješnih ugostitelja Kako i zašto se radi inventura u kafiću i restoranima Normativi u ugostiteljstvu 10 jednostavnih savjeta za optimizaciju jelovnika restorana Kako izraditi dječji jelovnik i pravilno prevesti jelovnik na strani jezik Redoslijed jela i pića u jelovniku, cjeniku pića i napitaka, dnevnoj karti i meni karti Vinska karta i kako je […]

Opširnije

Prodaja i marketing u ugostiteljstvu

Trener: Zoran Lukić Trajanje treninga: 4 – 6 šk. sati prema dogovoru Barmenski posao je mnogo više od pukog posluživanja pića. To je umijeće profinjenog sugestivnog komuniciranja (verbalnog i neverbalnog) po jednostavnoj shemi prodajno – marketinške metode. Ovo je jedan od osnovnih seminara koji definira povećanje prodaje u barovima. Uključuje ponašanje osoblja od trenutka ulaska gosta do […]

Opširnije

Otvaranje ugostiteljskog objekta

8 načina kako izbjeći neuspjeh u ugostiteljskom poslovanju 4 zakonska koraka u otvaranju ugostiteljskog obrta Kako otvoriti jednostavni d.o.o. (j.d.o.o.) za ugostiteljsku djelatnost Minimalni uvjeti koje trebaju ispunjavati ugostiteljski objekti Što mora imati kuhinjski blok u restoranima!? Zadnje zakonske obveze ugostitelja u obavljanju ugostiteljske djelatnosti Što smije pisati na računu da ne dobijete kaznu? Radno […]

Opširnije

Smije li “garderoba” odnosno ormarići za zaposlenike biti u istoj prostoriji kao predprostor wc-a za zaposlenike ili u prostoriji za skladištenje?

Pitanje: Smije li “garderoba” odnosno ormarići za zaposlenike biti u istoj prostoriji kao predprostor wc-a za zaposlenike ili u prostoriji za skladištenje? Odgovor: U skladištu ne smije biti, mora biti izdvojeno pregradom, a u pretprostoru smije, ako je uređeno, ima svu opremu. Zavisi i od broja radnika, prostora objekta i veličine prostora. Ako imate potrebu […]

Opširnije

Kontrola zaliha i utvrđivanje cijena

Trener: Zoran Lukić Trajanje treninga: 4 – 6 šk. sati prema dogovoru Kratak seminar koji pretežno koristi bar managerima ili odgovornim voditeljima barova kako bi mogli pratiti prodaju kroz cijene te kroz poslovanje pratiti zalihe. Važno je ukoliko se mogu uključiti i niže rangirani djelatnici bara kako bi im bilo razumljivo kakve greške rade te način sankcioniranja tih […]

Opširnije