Praktična nastava izrade postojeće koktel karte

Trener: Zoran Lukić Trajanje treninga: 12 – 16 šk. sati prema dogovoru Trening namijenjen stalnim djelatnicima objekta, sezonskim radnicima te onima koji se prvi puta susreću sa postojećom koktel kartom. Poznato je da kokteli u baru nose uvećanu zaradu te su veliki sudionik ambicioznih barova koji žele podići kvalitetu usluge. Ukoliko konobar/barmen ne zna kvalitetno prezentirati koktel […]

Opširnije

Da li učenik srednje škole može weekendom raditi u ugostiteljskom objektu preko učeničke zadruge ili na neki drugi način, rečeno mi je samo za vrijeme praznika…

Pitanje: Da li učenik srednje škole može weekendom raditi u ugostiteljskom objektu preko učeničke zadruge ili na neki drugi način, rečeno mi je samo za vrijeme praznika… Odgovor: Učenik srednje škole smije se vikendom putem isključivo učeničkog ugovora angažirati u radu ugostiteljskog objekta, ali i tijekom sezone svakodnevno. Ono na što je važno paziti jest […]

Opširnije

Da li za otvaranje fast food treba neko specijalno zanimanje ili srodno kuhanju?

Za svaki oblik ugostiteljskog objekta je potrebna struka. Za fast food bez obzira je li lokal u koji gosti dolaze ili je samo dostava u pitanju, morate biti obrazovani kao priprematelj brzih obroka-pečenjar. Bez obzira na vašu struku, možete upisati prekvalifikaciju za to zanimanje, odnosno to je tečaj u trajanju od nekoliko mjeseci (2-3). Morate […]

Opširnije

Kava – način pripreme i ukrašavanje

Trener: Sergej Dedić Trajanje treninga: 8 – 12 šk. sati prema dogovoru Kava je bez sumnje, jedan od najomiljenijih napitaka u ugostiteljskim objektima i kod nas i u svijetu. U uvjetima bogatog izbora i konkurentskog nadmetanja, cijena kave pada i postaje prihvatljiva najširem krugu potrošača. Smanjena kupovna moć, nesređeno tržište i nedovoljna kontrola, navela je pojedine proizvođače i […]

Opširnije

Dozvola za djecu za family friendly bar (caffe bar)?

Pitanje: Pozdrav,nova sam u svemu ovome pa imam 101 pitanje 🙂 naime otvorila bi friendly family caffe bar,puno ideja za to imam koje su odlicne ali zanima me sad nekoliko stvari,zanima me jel za to trebaju neke dozvoli vezano za djecu ako da koje su to dozvole,sta mi sce treba od papira za otvaranje caffe […]

Opširnije

Kokteli na bazi kave

Trener: Zoran Lukić i Sergej Dedić Trajanje treninga: 4 – 8 šk. sati prema dogovoru Kava je odavno prestala biti samo napitak. Suvremena koktel industrija koristi je kao dodatak mnogim koktelima, prvenstveno zbog njene ugodne i snažne arome. Kava je danas postala nezaobilazan sastojak u modernoj miksologiji. Osebujnost njene arome počeli su kreativno koristiti kako poznati kuhari u […]

Opširnije

Radno vrijeme kafica je do 22.30. Da li se smije zatvoriti ranije?

Pitanje: Radno vrijeme kafica je do 22.30,da li se smije zatvoriti ranije,posto recimo subotom nema ljudi pa smo znali zatvoriti i u 21h,da li se to smije? Odgovor: Radno vrijeme kafića ogrančeno je odlukom o radnom vremenu. Vi tu odluku donosite i mijenjate kako god i koliko puta želite, važno je da vam radno vrijeme […]

Opširnije

Izrada dekoracija i važnost ukrašavanja svakog posebnog koktela

Trener: Zoran Lukić Trajanje treninga: 8 – 12 šk. sati prema dogovoru Svaki korak počevši od onog kada barmen uzme čašu u ruke, do trenutka kada gost počne piti koktel zahtjeva posebnu pažnju. Jedan od tih koraka jest i jestiva dekoracija koja je u skladu s pićem koji je i naručio. Prvi kontakt gosta s koktelom jest […]

Opširnije

Kafić je pušacki i imamo vanjsku terasu. Da li smijemo na terasi imati frižider s kolačima il sladoledom?

Pitanje: Kafic je pušački i imamo vanjsku terasu,pošto unutra ne smijemo posluživati ni cjeđenu narandžu ni hranu. Da li smijemo na terasi imati frižider s kolačima il sladoledom?   Odgovor: Na terasi možete posluživati sve ono što pokrivate minimalnim tehničkim uvjetima. Dakle, rashladne vitrine, tekuća voda, sanitarni uvjeti, higijenski minimum radnika, ispravni zdravstveni i sanitarni […]

Opširnije

Free style ili slobodan stil rada sa barom

Trener: Zoran Lukić i Siniša Novković Trajanje treninga: 12 – 16 šk. sati prema dogovoru Free style ili slobodan stil je danas jedna od najtraženiji animacija u svijetu koja niti jednog gosta ne ostavlja ravnodušnim, dodatno unaprijeđuje prodaju koktela te podiže imidž objekta na najviši zavidni nivo. Trening uključuje praktičnu nastavu i edukaciju atraktivnog rada za barom. […]

Opširnije

Wellnes kokteli

Trener: Zoran Lukić Trajanje treninga: 16 – 22 šk. sati prema dogovoru Inovativni kokteli su značajan sudionik ambicioznih barova koji žele podići kvalitetu usluge. Wellness kokteli odlično su osvježenje, a pri tom su prava riznica vitamina i minerala. Čiste krvne žile, jačaju i pomlađuju organizam, normaliziraju pH vrijednost krvi, uklanjaju umor, poboljšavaju rad jetre, bubrega i drugih probavnih […]

Opširnije

F&B sposobnosti “Up sellinga”

Trener: Zoran Lukić Trajanje treninga: 8 – 16 šk. sati prema dogovoru Jedan od najvažnijih poslova koje konobar/barmen mora učiniti jest dodati vrijednost na narudžbu koju je gost već spreman naručiti. Postoji mnogo propuštenih prilika koje konobari/barmeni učine ključnim pogreškama prilikom svakog susreta s gostom. Savladavanje i korištenje „up sellinga“ odosno dodataka na sigurnu prodaju predstavlja vitalnu vještinu […]

Opširnije

Moram li na vitrinu od sladoleda stavit natpis da u sladoledu ima alergena. Da li moram i nabrojit koji su(lješnjaci,laktoza,gluten….)?

Pitanje: Moram li na vitrinu od sladoleda stavit natpis da u sladoledu ima alergena. Da li moram i nabrojit koji su(lješnjaci,laktoza,gluten….)?   Odgovor: Na vitrinu ili vidljivo mjesto pored vitrine morate izložiti sastojke sladoleda, redom od najviše zastupljenog prema najmanje zastupljenom. Alergene morate posebno istaknuti, a naročito orašaste plodove koji spadaju u najjače alergene i […]

Opširnije