Radno vrijeme kafica je do 22.30. Da li se smije zatvoriti ranije?

Pitanje: Radno vrijeme kafica je do 22.30,da li se smije zatvoriti ranije,posto recimo subotom nema ljudi pa smo znali zatvoriti i u 21h,da li se to smije? Odgovor: Radno vrijeme kafića ogrančeno je odlukom o radnom vremenu. Vi tu odluku donosite i mijenjate kako god i koliko puta želite, važno je da vam radno vrijeme […]

Opširnije

Vođenje ugostiteljskog objekta

Male tajne uspješnih ugostitelja Kako i zašto se radi inventura u kafiću i restoranima Normativi u ugostiteljstvu 10 jednostavnih savjeta za optimizaciju jelovnika restorana Kako izraditi dječji jelovnik i pravilno prevesti jelovnik na strani jezik Redoslijed jela i pića u jelovniku, cjeniku pića i napitaka, dnevnoj karti i meni karti Vinska karta i kako je […]

Opširnije

Prodaja i marketing u ugostiteljstvu

Trener: Zoran Lukić Trajanje treninga: 4 – 6 šk. sati prema dogovoru Barmenski posao je mnogo više od pukog posluživanja pića. To je umijeće profinjenog sugestivnog komuniciranja (verbalnog i neverbalnog) po jednostavnoj shemi prodajno – marketinške metode. Ovo je jedan od osnovnih seminara koji definira povećanje prodaje u barovima. Uključuje ponašanje osoblja od trenutka ulaska gosta do […]

Opširnije

Otvaranje ugostiteljskog objekta

8 načina kako izbjeći neuspjeh u ugostiteljskom poslovanju 4 zakonska koraka u otvaranju ugostiteljskog obrta Kako otvoriti jednostavni d.o.o. (j.d.o.o.) za ugostiteljsku djelatnost Minimalni uvjeti koje trebaju ispunjavati ugostiteljski objekti Što mora imati kuhinjski blok u restoranima!? Zadnje zakonske obveze ugostitelja u obavljanju ugostiteljske djelatnosti Što smije pisati na računu da ne dobijete kaznu? Radno […]

Opširnije

Smije li “garderoba” odnosno ormarići za zaposlenike biti u istoj prostoriji kao predprostor wc-a za zaposlenike ili u prostoriji za skladištenje?

Pitanje: Smije li “garderoba” odnosno ormarići za zaposlenike biti u istoj prostoriji kao predprostor wc-a za zaposlenike ili u prostoriji za skladištenje? Odgovor: U skladištu ne smije biti, mora biti izdvojeno pregradom, a u pretprostoru smije, ako je uređeno, ima svu opremu. Zavisi i od broja radnika, prostora objekta i veličine prostora. Ako imate potrebu […]

Opširnije

Kontrola zaliha i utvrđivanje cijena

Trener: Zoran Lukić Trajanje treninga: 4 – 6 šk. sati prema dogovoru Kratak seminar koji pretežno koristi bar managerima ili odgovornim voditeljima barova kako bi mogli pratiti prodaju kroz cijene te kroz poslovanje pratiti zalihe. Važno je ukoliko se mogu uključiti i niže rangirani djelatnici bara kako bi im bilo razumljivo kakve greške rade te način sankcioniranja tih […]

Opširnije

Vještine nadziranja i obuke

Trener: Zoran Lukić Trajanje treninga: 4 – 6 šk. sati prema dogovoru Nadležna osoba u baru može biti glavni barmen ili osoba s višom hijerarhijskom titulom. Svaka nadležna osoba prepoznaje važnost i potrebu da pod sobom ima stručno i kvalificirano osoblje, a time i sebi olakšava posao. Poslovni uspjeh bara odraz je sposobnosti nadležne osobe da upravlja, […]

Opširnije

Želimo u večernjem postojećem prostoru napraviti restoran otvorenog tipa.

Pitanje: Garni hotel 30 soba. Trenutno nema restoran otvorenog tipa. Želimo u večernjem postojećem prostoru napraviti restoran otvorenog tipa. Što nam je potrebno? Odgovor: Za otvaranje restorana otvorenog tipa potrebno vam je ispuniti minimalne tehničke uvjete, koje mora ispuniti svaki takav objekt. Vi ste već vjerovatno u prednosti, jer pretpostavljam da ste i za goste […]

Opširnije

F&B sposobnosti “Up sellinga”

Trener: Zoran Lukić Trajanje treninga: 8 – 16 šk. sati prema dogovoru Jedan od najvažnijih poslova koje konobar/barmen mora učiniti jest dodati vrijednost na narudžbu koju je gost već spreman naručiti. Postoji mnogo propuštenih prilika koje konobari/barmeni učine ključnim pogreškama prilikom svakog susreta s gostom. Savladavanje i korištenje „up sellinga“ odosno dodataka na sigurnu prodaju predstavlja vitalnu vještinu […]

Opširnije

Dozvola za djecu za family friendly bar (caffe bar)?

Pitanje: Pozdrav,nova sam u svemu ovome pa imam 101 pitanje 🙂 naime otvorila bi friendly family caffe bar,puno ideja za to imam koje su odlicne ali zanima me sad nekoliko stvari,zanima me jel za to trebaju neke dozvoli vezano za djecu ako da koje su to dozvole,sta mi sce treba od papira za otvaranje caffe […]

Opširnije

Možete li mi dati informaciju koliki postotak prometa otprilike odlazi na troškove (knjigovodstvene usluge, porez,režije…)

Poštovana, poduzeće Nona Mona j.d.o.o., čiji sam ja predstavnik surađuje sa Pos sector poduzećem kao računovodstveni savjetnik za ugostitelje. Naše poduzeće Nona Mona j.d.o.o. vodi knjige baš za ugostitelje i prehrambene usluge i proizvodnju i preradu. Koliki je trošak takvih usluga u prometu ne mogu vam točno reći, jer ovisi o tome radite li sami […]

Opširnije