Izrada dekoracija i važnost ukrašavanja svakog posebnog koktela

Trener: Zoran Lukić Trajanje treninga: 8 – 12 šk. sati prema dogovoru Svaki korak počevši od onog kada barmen uzme čašu u ruke, do trenutka kada gost počne piti koktel zahtjeva posebnu pažnju. Jedan od tih koraka jest i jestiva dekoracija koja je u skladu s pićem koji je i naručio. Prvi kontakt gosta s koktelom jest […]

Opširnije

Šta mi se sve treba od papira za otvaranje caffe bara?

Pitanje: Otvorila bi friendly family caffe bar,puno ideja za to imam koje su odlicne ali zanima me sad nekoliko stvari,zanima me jel za to trebaju neke dozvoli vezano za djecu ako da koje su to dozvole,sta mi sve treba od papira za otvaranje caffe bara,jel moze otvorit neko ko nema veze s ugostiteljstvom ili bar […]

Opširnije

Kokteli na bazi kave

Trener: Zoran Lukić i Sergej Dedić Trajanje treninga: 4 – 8 šk. sati prema dogovoru Kava je odavno prestala biti samo napitak. Suvremena koktel industrija koristi je kao dodatak mnogim koktelima, prvenstveno zbog njene ugodne i snažne arome. Kava je danas postala nezaobilazan sastojak u modernoj miksologiji. Osebujnost njene arome počeli su kreativno koristiti kako poznati kuhari u […]

Opširnije

Ugovor za sezonce kojim bi sezonci mogli raditi bez slobodnih dana?

Pitanje: Već nekoliko godina imamo fast Food na moru. Svake godine u potrazi smo za sezonskim radnicima. Zanima me dali postoji ugovor za sezonce kojim vi oni mogli raditi bez slobodnih dana. Zna se da u sezoni u dane kada ima vise posla radi se punom parom naravno za sta su i djelatnici plaćeni. dali […]

Opširnije

Kava – način pripreme i ukrašavanje

Trener: Sergej Dedić Trajanje treninga: 8 – 12 šk. sati prema dogovoru Kava je bez sumnje, jedan od najomiljenijih napitaka u ugostiteljskim objektima i kod nas i u svijetu. U uvjetima bogatog izbora i konkurentskog nadmetanja, cijena kave pada i postaje prihvatljiva najširem krugu potrošača. Smanjena kupovna moć, nesređeno tržište i nedovoljna kontrola, navela je pojedine proizvođače i […]

Opširnije

Da li učenik srednje škole može weekendom raditi u ugostiteljskom objektu preko učeničke zadruge ili na neki drugi način, rečeno mi je samo za vrijeme praznika…

Pitanje: Da li učenik srednje škole može weekendom raditi u ugostiteljskom objektu preko učeničke zadruge ili na neki drugi način, rečeno mi je samo za vrijeme praznika… Odgovor: Učenik srednje škole smije se vikendom putem isključivo učeničkog ugovora angažirati u radu ugostiteljskog objekta, ali i tijekom sezone svakodnevno. Ono na što je važno paziti jest […]

Opširnije

Praktična nastava izrade postojeće koktel karte

Trener: Zoran Lukić Trajanje treninga: 12 – 16 šk. sati prema dogovoru Trening namijenjen stalnim djelatnicima objekta, sezonskim radnicima te onima koji se prvi puta susreću sa postojećom koktel kartom. Poznato je da kokteli u baru nose uvećanu zaradu te su veliki sudionik ambicioznih barova koji žele podići kvalitetu usluge. Ukoliko konobar/barmen ne zna kvalitetno prezentirati koktel […]

Opširnije

Temeljna obuka o poznavanju pića u baru

Trener: Zoran Lukić Trajanje treninga: 12 – 16 šk. sati prema dogovoru Djelatnici u objektu (konobari i barmeni) osnovna su spona između objekta i gosta te su ujedno baš oni u direktnom kontaktu s gostima. Osim učinkovite komunikacije poznavanje asortimana pića u baru od velike su važnosti kako bi osoblje u svakom trenu znalo preporučiti gostu, sukladno njegovim […]

Opširnije

Savjeti za konobare

Konobarska biblija Dobar konobar se fokusira na gosta, a ne na novac Razlika između uspjeha i neuspjeha su međuljudski odnosi Kako izgleda organizacija osoblja u sezonskom restoranu Tajna dobrog recepta za pizzu Sve tekstove možete pročitati na linku: Savjeti za ugostitelje

Opširnije

Moram li na vitrinu od sladoleda stavit natpis da u sladoledu ima alergena. Da li moram i nabrojit koji su(lješnjaci,laktoza,gluten….)?

Pitanje: Moram li na vitrinu od sladoleda stavit natpis da u sladoledu ima alergena. Da li moram i nabrojit koji su(lješnjaci,laktoza,gluten….)?   Odgovor: Na vitrinu ili vidljivo mjesto pored vitrine morate izložiti sastojke sladoleda, redom od najviše zastupljenog prema najmanje zastupljenom. Alergene morate posebno istaknuti, a naročito orašaste plodove koji spadaju u najjače alergene i […]

Opširnije

Savjeti za ugostitelje

Trendovi u ugostiteljstvu – ponuda jela i jelovnik organski uzgojene hrane Zašto je prikupljanje informacija o gostima bitno u ugostiteljstvu!? Kako unaprijediti poslovanje slušajući što vam vaši gosti govore 5 načina kako konobari kradu Uhvati me ako možeš! 5 savjeta kako da vaše osoblje bude zadovoljno Kako napraviti uspješan tim Zašto je sugestivna prodaja posebna […]

Opširnije

Da li je moguće ponovno otvaranje ugostiteljstva u istoj kući?

Pitanje: poštovanje već imamo uostiteljski objekat ali me zanima ponovo otvaranje ugostiteljstva u istoj kući koja će biti razdjeljena ali još nema građevinske.  Da li je moguće ponovno otvaranje ugostiteljstva u istoj kući?   Odgovor: Poštovani, prostor u kojem se otvara ugostiteljski objekt mora ispuniti MTU, a za to je neophodno dokazati da prostor udovoljava […]

Opširnije

Menadžment

Kako graditi i izgraditi dobar tim u ugostiteljstvu!? Uspjeh = dobar tim = profit 10 savjeta menadžerima za upravljanje ugostiteljskim objektom 10 savjeta o organizaciji i radnom vremenu uposlenika Zadovoljan gost je najbolja reklama za profitabilan posao Tehnika savladavanja prigovora gostiju u 8 koraka Sve tekstove možete pročitati na linku: Savjeti za ugostitelje

Opširnije