Marketing u ugostiteljstvu

Marketing ideje – kako do gostiju i profita?? Male tajne offline marketinga u ugostiteljstvu Koliko je profitabilno koristiti gerila marketing u ugostiteljstvu? Vodič dobrog online marketinga u ugostiteljstvu 19 načina kako da vam se gosti opet vrate 5 načina da vas kupci zavole   Sve tekstove možete pročitati na linku: Savjeti za ugostitelje

Opširnije

Želimo u večernjem postojećem prostoru napraviti restoran otvorenog tipa.

Pitanje: Garni hotel 30 soba. Trenutno nema restoran otvorenog tipa. Želimo u večernjem postojećem prostoru napraviti restoran otvorenog tipa. Što nam je potrebno? Odgovor: Za otvaranje restorana otvorenog tipa potrebno vam je ispuniti minimalne tehničke uvjete, koje mora ispuniti svaki takav objekt. Vi ste već vjerovatno u prednosti, jer pretpostavljam da ste i za goste […]

Opširnije

Smije li “garderoba” odnosno ormarići za zaposlenike biti u istoj prostoriji kao predprostor wc-a za zaposlenike ili u prostoriji za skladištenje?

Pitanje: Smije li “garderoba” odnosno ormarići za zaposlenike biti u istoj prostoriji kao predprostor wc-a za zaposlenike ili u prostoriji za skladištenje? Odgovor: U skladištu ne smije biti, mora biti izdvojeno pregradom, a u pretprostoru smije, ako je uređeno, ima svu opremu. Zavisi i od broja radnika, prostora objekta i veličine prostora. Ako imate potrebu […]

Opširnije

Menadžment

Kako graditi i izgraditi dobar tim u ugostiteljstvu!? Uspjeh = dobar tim = profit 10 savjeta menadžerima za upravljanje ugostiteljskim objektom 10 savjeta o organizaciji i radnom vremenu uposlenika Zadovoljan gost je najbolja reklama za profitabilan posao Tehnika savladavanja prigovora gostiju u 8 koraka Sve tekstove možete pročitati na linku: Savjeti za ugostitelje

Opširnije

Da li je moguće zaposliti kuhara Iz BiH koji ima putovnicu Hrvatske ali živi u BiH. Na koji način ga mogu prijaviti na mirovinsko i zdravstveno i što je potrebno učiniti

Pitanje: Postovani, da li je moguće zaposliti kuhara Iz BiH koji ima putovnicu Hrvatske ali živi u BiH. Na koji način ga mogu prijaviti na mirovinsko i zdravstveno i što je potrebno učiniti Srdacan pozdrav Odgovor: Ukoliko vaš kandidat za kuhara ima (a izgleda da ima) hrvatsko državljanstvo, možete ga prijaviti na rad u Hrvatskoj […]

Opširnije

Savjeti za ugostitelje

Trendovi u ugostiteljstvu – ponuda jela i jelovnik organski uzgojene hrane Zašto je prikupljanje informacija o gostima bitno u ugostiteljstvu!? Kako unaprijediti poslovanje slušajući što vam vaši gosti govore 5 načina kako konobari kradu Uhvati me ako možeš! 5 savjeta kako da vaše osoblje bude zadovoljno Kako napraviti uspješan tim Zašto je sugestivna prodaja posebna […]

Opširnije

Mogu li prodavati Coca-Colu u PET ambalaži?

Pitanje: Na raznim slikama na koje sam naisao iz drugih vecih prvenstveno zagrebackih klubova, cesto vidim da se prodaje Coca-Cola u PET ambalazi. Po mojim saznanjima smijem prodavati samo male staklene bocice Cole, a bio bih vam jako zahvalan kada bi mi znali reci postoji li mogucnost da se koristim i Colom iz PET ambalaze? […]

Opširnije

Savjeti za konobare

Konobarska biblija Dobar konobar se fokusira na gosta, a ne na novac Razlika između uspjeha i neuspjeha su međuljudski odnosi Kako izgleda organizacija osoblja u sezonskom restoranu Tajna dobrog recepta za pizzu Sve tekstove možete pročitati na linku: Savjeti za ugostitelje

Opširnije

Šta mi se sve treba od papira za otvaranje caffe bara?

Pitanje: Otvorila bi friendly family caffe bar,puno ideja za to imam koje su odlicne ali zanima me sad nekoliko stvari,zanima me jel za to trebaju neke dozvoli vezano za djecu ako da koje su to dozvole,sta mi sve treba od papira za otvaranje caffe bara,jel moze otvorit neko ko nema veze s ugostiteljstvom ili bar […]

Opširnije

Možete li mi dati informaciju koliki postotak prometa otprilike odlazi na troškove (knjigovodstvene usluge, porez,režije…)

Poštovana, poduzeće Nona Mona j.d.o.o., čiji sam ja predstavnik surađuje sa Pos sector poduzećem kao računovodstveni savjetnik za ugostitelje. Naše poduzeće Nona Mona j.d.o.o. vodi knjige baš za ugostitelje i prehrambene usluge i proizvodnju i preradu. Koliki je trošak takvih usluga u prometu ne mogu vam točno reći, jer ovisi o tome radite li sami […]

Opširnije

Temeljna obuka o poznavanju pića u baru

Trener: Zoran Lukić Trajanje treninga: 12 – 16 šk. sati prema dogovoru Djelatnici u objektu (konobari i barmeni) osnovna su spona između objekta i gosta te su ujedno baš oni u direktnom kontaktu s gostima. Osim učinkovite komunikacije poznavanje asortimana pića u baru od velike su važnosti kako bi osoblje u svakom trenu znalo preporučiti gostu, sukladno njegovim […]

Opširnije

Ugovor za sezonce kojim bi sezonci mogli raditi bez slobodnih dana?

Pitanje: Već nekoliko godina imamo fast Food na moru. Svake godine u potrazi smo za sezonskim radnicima. Zanima me dali postoji ugovor za sezonce kojim vi oni mogli raditi bez slobodnih dana. Zna se da u sezoni u dane kada ima vise posla radi se punom parom naravno za sta su i djelatnici plaćeni. dali […]

Opširnije