Free style ili slobodan stil rada sa barom

Trener: Zoran Lukić i Siniša Novković Trajanje treninga: 12 – 16 šk. sati prema dogovoru Free style ili slobodan stil je danas jedna od najtraženiji animacija u svijetu koja niti jednog gosta ne ostavlja ravnodušnim, dodatno unaprijeđuje prodaju koktela te podiže imidž objekta na najviši zavidni nivo. Trening uključuje praktičnu nastavu i edukaciju atraktivnog rada za barom. […]

Opširnije

Wellnes kokteli

Trener: Zoran Lukić Trajanje treninga: 16 – 22 šk. sati prema dogovoru Inovativni kokteli su značajan sudionik ambicioznih barova koji žele podići kvalitetu usluge. Wellness kokteli odlično su osvježenje, a pri tom su prava riznica vitamina i minerala. Čiste krvne žile, jačaju i pomlađuju organizam, normaliziraju pH vrijednost krvi, uklanjaju umor, poboljšavaju rad jetre, bubrega i drugih probavnih […]

Opširnije

F&B sposobnosti “Up sellinga”

Trener: Zoran Lukić Trajanje treninga: 8 – 16 šk. sati prema dogovoru Jedan od najvažnijih poslova koje konobar/barmen mora učiniti jest dodati vrijednost na narudžbu koju je gost već spreman naručiti. Postoji mnogo propuštenih prilika koje konobari/barmeni učine ključnim pogreškama prilikom svakog susreta s gostom. Savladavanje i korištenje „up sellinga“ odosno dodataka na sigurnu prodaju predstavlja vitalnu vještinu […]

Opširnije

Moram li na vitrinu od sladoleda stavit natpis da u sladoledu ima alergena. Da li moram i nabrojit koji su(lješnjaci,laktoza,gluten….)?

Pitanje: Moram li na vitrinu od sladoleda stavit natpis da u sladoledu ima alergena. Da li moram i nabrojit koji su(lješnjaci,laktoza,gluten….)?   Odgovor: Na vitrinu ili vidljivo mjesto pored vitrine morate izložiti sastojke sladoleda, redom od najviše zastupljenog prema najmanje zastupljenom. Alergene morate posebno istaknuti, a naročito orašaste plodove koji spadaju u najjače alergene i […]

Opširnije

Vještine nadziranja i obuke

Trener: Zoran Lukić Trajanje treninga: 4 – 6 šk. sati prema dogovoru Nadležna osoba u baru može biti glavni barmen ili osoba s višom hijerarhijskom titulom. Svaka nadležna osoba prepoznaje važnost i potrebu da pod sobom ima stručno i kvalificirano osoblje, a time i sebi olakšava posao. Poslovni uspjeh bara odraz je sposobnosti nadležne osobe da upravlja, […]

Opširnije

Da li je moguće ponovno otvaranje ugostiteljstva u istoj kući?

Pitanje: poštovanje već imamo uostiteljski objekat ali me zanima ponovo otvaranje ugostiteljstva u istoj kući koja će biti razdjeljena ali još nema građevinske.  Da li je moguće ponovno otvaranje ugostiteljstva u istoj kući?   Odgovor: Poštovani, prostor u kojem se otvara ugostiteljski objekt mora ispuniti MTU, a za to je neophodno dokazati da prostor udovoljava […]

Opširnije

Kontrola zaliha i utvrđivanje cijena

Trener: Zoran Lukić Trajanje treninga: 4 – 6 šk. sati prema dogovoru Kratak seminar koji pretežno koristi bar managerima ili odgovornim voditeljima barova kako bi mogli pratiti prodaju kroz cijene te kroz poslovanje pratiti zalihe. Važno je ukoliko se mogu uključiti i niže rangirani djelatnici bara kako bi im bilo razumljivo kakve greške rade te način sankcioniranja tih […]

Opširnije

Otvaram firmu, što mi sve treba?

Pitanje: Otvaram firmu, što mi sve treba? Odgovor: Poštovani, nije mi jasno iz upita kakvo poduzeće otvarate, ali svejedno izlažem nee opće informacije koje su važne prije otvaranja: – ako se radi o “firmi”, odnosno poduzeću možete osnovati d.o.o. ili j.d.o.o. – ako niste odlučili o obliku imate još i obrt i paušalni obrt – […]

Opširnije