Da li je moguće ponovno otvaranje ugostiteljstva u istoj kući?

Pitanje:

poštovanje
već imamo uostiteljski objekat
ali me zanima ponovo otvaranje ugostiteljstva u istoj kući
koja će biti razdjeljena
ali još nema građevinske.  Da li je moguće ponovno otvaranje ugostiteljstva u istoj kući?

 

Odgovor:

Poštovani,

prostor u kojem se otvara ugostiteljski objekt mora ispuniti MTU, a za to je neophodno dokazati da prostor udovoljava minimalnim zahtjevima za legalno izgrađene građevine.
Ako je kuća izgrađena prije 15.02.1968., potreban vam je avionski snimak iz razdoblja prije lipnja 2011 na kojem se vidi da je građevina postojaa u tim gabaritima, ili potvrda nadležnog ureda za graditeljstvo. Na vaš zahtjev ured za graditeljstvo daje suglasnost uredu za gospodarstvo i vama rješenje da građevina udovoljava uvjetima. Izdaje se uporabna dozvola za koju različite građevine imaju različite uvjete. Starije građevine koje sam spomenula gore imaju uvjet da su građene prije navedenog datuma i da su u istim gabaritima, novije građevine da imaju građevinsku dozvolu i da su građene u skladu sa istom, nezakonito izgrađene građevine moraju proći kroz proces legalizacije.
Ne znam koja je vaša točna situacija, pa ne mogu dati konkretan odgovor, a ne znam niti kakav objekt otvarate, koje vrste, niti koji objekt već imate na toj adresi. Ako želite otvoriti novi objekt, pa će raditi dva, trebate novi MTU, ako zatvarate stari objekt i na tom mjestu otvarate novi, možete preuzeti MTU od prethodnog objekta.

 

Ako imate potrebu za programom sa kojim izdajete račune i vodite poslovanje (otvaranje, trenutni problem sa programom sa kojim sada radite) slobodno se javite nama, odnosno POS Sectoru https://possector.hr/fiskalna-blagajna (pos@possector.com ili tel. +385 1 800 000 4 . Također ako tražite knjigovodstveni servis ili niste zadovoljni sa svojim knjigovodstvom javite nam se i rješit ćemo vam problem.

nonamona.info@gmail.com ili mob; 099/423-5582.

Srdačan pozdrav,
Marijana Horvatinović
Nona Mona j.d.o.o. i POS Sector