F&B sposobnosti “Up sellinga”

Trener: Zoran Lukić

Trajanje treninga: 8 – 16 šk. sati prema dogovoru

Jedan od najvažnijih poslova koje konobar/barmen mora učiniti jest dodati vrijednost na narudžbu koju je gost već spreman naručiti. Postoji mnogo propuštenih prilika koje konobari/barmeni učine ključnim pogreškama prilikom svakog susreta s gostom.

Savladavanje i korištenje „up sellinga“ odosno dodataka na sigurnu prodaju predstavlja vitalnu vještinu koja se može naučiti!

U hotelijerstvu, ugostiteljstvu i drugim sličnim djelatnostima, up selling je uobičajen, prihvaćen i poželjan oblik poslovanja.

Polaznici će na ovom treningu naučiti:

  • što znači up selling, kada se koristi, kako ga koristiti na profesionalnoj razini te koje su njegove srodne tehnike
  • psihologiju gosta i kako se pravilno izraziti prilikom korištenja metode up sellinga
  • osnovne metode etičnog ponašanja prilikom korištenja up sellinga

Sadržaj treninga:

  1. Što podrazumijevamo pod pojmom „up-selling“
  2. Koje su njegove srodne tehnike
  3. Psihologija gosta
  4. Kada koristiti metodu up-sellinga
  5. Što trebate znati kako bi up-selling koristili profesionalno
  6. Kako se pravilno izraziti prilikom korištenja up-sellinga
  7. Ostali važni aspekti za uspješan up-selling
  8. Etika u up-sellingu