Kafić je pušacki i imamo vanjsku terasu. Da li smijemo na terasi imati frižider s kolačima il sladoledom?

Pitanje:

Kafic je pušački i imamo vanjsku terasu,pošto unutra ne smijemo posluživati ni cjeđenu narandžu ni hranu. Da li smijemo na terasi imati frižider s kolačima il sladoledom?

 

Odgovor:

Na terasi možete posluživati sve ono što pokrivate minimalnim tehničkim uvjetima. Dakle, rashladne vitrine, tekuća voda, sanitarni uvjeti,
higijenski minimum radnika, ispravni zdravstveni i sanitarni tretman namirnica, odgovarajući način pripreme i slobodno prodajite.
Kod sladoleda uzmite u obzir koliko vam se isplati sladoled u kuglicama, upravo radi tekuće vode i održavanja pribora, propadanja sladoleda i sl., možda vam je bolje rješenje prodaja gotovih sladoleda, ali onda se oni prodaju i ne spadaju u ugostiteljske usluge.
Budite sigurni da imate deklaracije od proizvođača i sladoleda i slastica, prodajne deklaracije i na odgovarajući način naplaćujete u poreznom smislu. Sladoled koji se stavlja u kornet i sa kojim gost odlazi iz lokala čim ga je kupio, dakle nije sjedio kod vas, se zaračunava pod 25% stopu PDVa-a, naravno ukoliko ste u sustavu PDV-a.
Ako imate potrebu za programom sa kojim izdajete račune i vodite poslovanje (otvaranje, trenutni problem sa programom sa kojim sada radite) slobodno se javite nama, odnosno POS Sectoru https://possector.hr/fiskalna-blagajna (pos@possector.com ili tel. +385 1 800 000 4 . Također ako tražite knjigovodstveni servis ili niste zadovoljni sa svojim knjigovodstvom javite nam se i rješit ćemo vam problem.nonamona.info@gmail.com ili mob; 099/423-5582.Srdačan pozdrav,
Marijana Horvatinović
Nona Mona j.d.o.o. i POS Sector