Kako je ispravno napraviti Akciju! recimo kava + cola …jer na kavu ne ide PNP a na colu da

Pitanje:

Kako je ispravno napraviti Akciju! recimo kava + cola …jer na kavu ne ide PNP a na colu da… kako kucati ili napraviti samo jednu šifru?

Odgovor:

Poštovani,
imate izbor;
1. Uvesti artikl kava akcija – naziv, pa snižena cijena, te isto takav artikl za kolu, u kojem oba artikla na računu u zbroju daju bruto iznos koji ste reklamirali
2. Da uvedete artikl kava+kola, platite porez na potrošnju na oba – neisplativo, odnosno ovisno o tome koliko ste kava prije prodavali a koliko prometa očekujete od te akcije
3. Uvedete artikl kola-akcija=toliko kuna, u kojem kucate kolu, obračunate PNP, a kavu kucate kao poseban artikl sa nižom cijenom, da biste opet sveukupno na računu dobili iznos za koji se kava i kola mogu zajedno dobiti u vašoj akciji.

 

Ako imate potrebu za programom sa kojim izdajete račune i vodite poslovanje (otvaranje, trenutni problem sa programom sa kojim sada radite) slobodno se javite nama, odnosno POS Sectoru https://possector.hr/fiskalna-blagajna (pos@possector.com ili tel. +385 1 800 000 4 . Također ako tražite knjigovodstveni servis ili niste zadovoljni sa svojim knjigovodstvom javite nam se i rješit ćemo vam problem.

nonamona.info@gmail.com ili mob; 099/423-5582.

Srdačan pozdrav,
Marijana Horvatinović
Nona Mona j.d.o.o. i POS Sector