Kava – način pripreme i ukrašavanje

Trener: Sergej Dedić

Trajanje treninga: 8 – 12 šk. sati prema dogovoru

Kava je bez sumnje, jedan od najomiljenijih napitaka u ugostiteljskim objektima i kod nas i u svijetu. U uvjetima bogatog izbora i konkurentskog nadmetanja, cijena kave pada i postaje prihvatljiva najširem krugu potrošača. Smanjena kupovna moć, nesređeno tržište i nedovoljna kontrola, navela je pojedine proizvođače i distributere da posegnu za uvozom zrna sumnjivog podrijetla i kvalitete, nudeći takvu kavu po nevjerojatno niskim cijenama. Unatoč tome, novo gospodarsko okruženje i dolazak poznatih stranih marki doveli su do promjene navika potrošača koji danas znaju prepoznati dobre vrste kave.

Trening se fokusira na ključnim činjenicama o kavi, na načinu pripreme kvalitetne kave i osnovnom načinu ukrašavanja kave kako bi espresso osim u samom spravljanju dobio i ono nešto u vizualnom izgledu.

Polaznici će na ovom treningu naučiti:

  • Kako skuhati kvalitetnu kavu i izraditi kvalitetnu kremu od mlijeka
  • Kako pomoću latte-art espressu dati novi vizualni izgled

Sadržaj treninga:

  1. Teorijske osnove o kavi
  2. Demonstracija kuhanja kave
  3. Izrada kreme od mlijeka
  4. Osnovni latte-art