Otvaranje ugostiteljskog objekta

  • 8 načina kako izbjeći neuspjeh u ugostiteljskom poslovanju
  • 4 zakonska koraka u otvaranju ugostiteljskog obrta
  • Kako otvoriti jednostavni d.o.o. (j.d.o.o.) za ugostiteljsku djelatnost
  • Minimalni uvjeti koje trebaju ispunjavati ugostiteljski objekti
  • Što mora imati kuhinjski blok u restoranima!?
  • Zadnje zakonske obveze ugostitelja u obavljanju ugostiteljske djelatnosti
  • Što smije pisati na računu da ne dobijete kaznu?
  • Radno vrijeme ugostiteljskih objekata
  • Dimenzije, izgled jelovnika, cjenika ili karte pića u ugostiteljstvu i zakonske norme
  • Obavijest o načinu podnošenja pisanih prigovora
  • Zašto je ventilacija za kafiće i ventilacija u kuhinjama obaveza ugostitelja?!
  • Sanitarni pregled, sanitarna iskaznica i tečaj higijenskog minimuma
  • Važnost izgleda toaleta u ugostiteljskom objektu i zakonske obveze
  • Što trebamo znati o sanitarnoj inspekciji i zadatcima ugostitelja po zakonu o sanitarnoj inspekciji
  • Dezinfekcija, dezinsekcija i deratizacija u ugostiteljstvu
  • Ispitivanje i kontrola mikrobiološke čistoće ugostiteljskih objekata
  • Zašto pogrešno zbrinjavanje otpada u ugostiteljstvu predstavlja veliki rizik u poslovanju?
  • Kako spriječiti požar u ugostiteljskom objektu i ispoštovati zakonsku proceduru zaštite od požara
  • Prva pomoć u ugostiteljstvu
  • Zabrana uzimanja alkohola i drugih sredstava ovisnosti u ugostiteljstvu
  • Vodič „zaštita na radu“ kod poslodavca koji obavlja ugostiteljsku djelatnost i pruža ugostiteljske usluge
  • Novčane kazne u ugostiteljstvu
  • Što inspektori mogu, a što ne mogu
  • Kako verificirati HACCP plan?
  • Ultimativni vodič za izradu poslovnog plana za restoran, kafić ili fast food
  • Vaša pitanja i odgovori – primjena zakona o ugostiteljskoj djelatnosti

 

Sve tekstove možete pročitati na linku: Savjeti za ugostitelje