Radno vrijeme kafica je do 22.30. Da li se smije zatvoriti ranije?

Pitanje:
Radno vrijeme kafica je do 22.30,da li se smije zatvoriti ranije,posto recimo subotom nema ljudi pa smo znali zatvoriti i u 21h,da li se to smije?
Odgovor:
Radno vrijeme kafića ogrančeno je odlukom o radnom vremenu. Vi tu odluku donosite i mijenjate kako god i koliko puta želite, važno je da vam radno vrijeme ne počinje prije dozvoljenog i ne završava nakon propisanog.
Dakle, ako u nekom periodu godine imate manje posla, donesite novu odluku da radno vrijeme traje do 21.00, kojim danima i od kada se primjenjuje. Ovjerite, priložite u lokal, pošaljite uredu za gospodarstvo u vašoj općini, kao obavijest, podesite kasu na novo radno vrijeme i slobodno radite. Međutim, kada ga želite produžiti, morate donijeti novu odluku i ponoviti postupak.
Važno je da se strogo držite onog radnog vremena koje ste odlučili imati i da vam na ulazu u lokal i na kasi stoji točno radno vrijeme, te da se točno tako i radi.
Ako imate potrebu za programom sa kojim izdajete račune i vodite poslovanje (otvaranje, trenutni problem sa programom sa kojim sada radite) slobodno se javite nama, odnosno POS Sectoru https://possector.hr/fiskalna-blagajna (pos@possector.com ili tel. +385 1 800 000 4 )
Također ako tražite knjigovodstveni servis ili niste zadovoljni sa svojim knjigovodstvom javite nam se i rješit ćemo vam problem.

nonamona.info@gmail.com ili mob; 099/423-5582.

Srdačan pozdrav,
Marijana Horvatinović
Nona Mona j.d.o.o. i POS Sector