Navršila sam 18 godina i završila srednju školu vec duže godina planiram čim postanem punoljetna otvorit svoj kafic/nočni klub.

Poštovana,

drago mi je da ste mi se obratili i da imate ideje i želju za poduzetništvom u ugostiteljstvu.
Nažalost, moram vam reći da mislim da je prerano za vas za samostalno vođenje objekta, a naročito noćnog kluba.

Ja sam za to da se rano odlučimo za poduzetništvo i vjerujem i nadam se da imate već nekog iskustva barem u radu, jer u vođenju, osim ako ste odrasli sa vlasnikom takvog objekta, teško da možete imati iskustva.
Otvaranje lokala je opsežan posao, a radi naših propisa i zakona teško je i vođenje lokala. rad u lokalu i od nekoliko godina ne znači nužno da smo naučili išta ili dovoljno za vođenje istog.

Mogu vas uputiti u sve što je potrebno, ali to na žalost ne bi stalo ni u tri maila a kamoli u jedan.
Za početak, trebate prostor koji ispunjava minimalne tehničke uvjete za rad kao kafić/noćni klub. Taj prostor osim veličinom, visinom i uređenjem, mora imati uporabnu dozvolu, ateste za instalacije i buku. Noćni klub mora ispunjavati i uvjete u pogledu glazbene opreme, rasvjete, a morate paziti i na ometanje javnog reda i mira, odnosno vanjsku buku koja se čuje iz lokala tijekom noći i onu koju eventualno proizvode gosti pri odlasku. Sve to bitno utječe na vas nakon otvaranja, tako da morate dobro provjeriti okolinu, susjede i slično.

Dalje, ovisno o tome imate li svoj ili iznajmljani lokal, možemo polako krenuti sa uređenjem, opremom i nabavom.
Nakon toga, treba odlučiti bi li to bio obrt ili poduzeće, a tu je važno i čiji je lokal, iznajmljujete li od građana ili poduzeća, mislite li raditi sa obitelji ili zaposliti radnike, koliko financijskih sredstava imate na raspolaganju, te još puno osobnih i poslovnih pitanja.

Ja vam stojim na raspolaganju za savjetovanje u mojem poduzeću koje se bavi isključivo ugostiteljima i to od otvaranja, računovodstva, uređenja, organizacije i vođenja, do izrade menija, normativa i plana rada, ali to bi trebalo biti osobno ili bi ovim putem trajalo ipak neko dulje vrijeme, jer ima puno tema koje se mora proći prije poduhvata, kako bi se kvalitetno pripremilo za takav posao.

Slobodno se javite i na moj broj; 099/423-5582 i ovaj mail; nonamona.info@gmail.com, ali dobro razmislite o svim okolnostima i tome je li sada pravo vrijeme da krenete samostalno.

Puno sreće i uspjeha vam želim,
Marijana Horvatinović, Nona Mona jdoo i POS Sector