Temeljna obuka o poznavanju pića u baru

Trener: Zoran Lukić

Trajanje treninga: 12 – 16 šk. sati prema dogovoru

Djelatnici u objektu (konobari i barmeni) osnovna su spona između objekta i gosta te su ujedno baš oni u direktnom kontaktu s gostima. Osim učinkovite komunikacije poznavanje asortimana pića u baru od velike su važnosti kako bi osoblje u svakom trenu znalo preporučiti gostu, sukladno njegovim preferencijama, baš ono piće koje on u želi popiti. Gost s ovim načinom pristupa prema objektu stvara određeno povjerenje te pozitivno mišljenje o stručnosti i profesionalnosti osoblja.

Trening se fokusira na ključne stručne činjenice o pićima i koktelima kao osnovi konverzacije s gostom. Na taj način konobar/barmen osim uslužnog djelatnika predstavlja i educirano osoblje koje će gosta poučiti te time stvoriti kvalitetni onos između gosta i osoblja.

Polaznici će na ovom treningu naučiti:

  • prezentirati i ponuditi specifično piće specifičnom gostu
  • koristiti pojedina pića u inovativnim kombinacijama (mješavinama)
  • komunicirati s gostom na profesionalnoj razini

Sadržaj treninga

  • teorijske osnove o svakom baznom piću (vodka, rum, whisky, tequila, likeri…)
  • legende o baznim pićima
  • povijest nastanka baznih pića
  • načini proizvodnje baznih pića
  • mogućnosti primjene baznih pića u baru
  • iskoristivost baznih pića u inovativnim koktelima
  • komunikacija s gostom na profesionalnoj razini