Želimo u večernjem postojećem prostoru napraviti restoran otvorenog tipa.

Pitanje:

Garni hotel 30 soba.
Trenutno nema restoran otvorenog tipa. Želimo u večernjem postojećem prostoru napraviti restoran otvorenog tipa.
Što nam je potrebno?

Odgovor:

Za otvaranje restorana otvorenog tipa potrebno vam je ispuniti minimalne tehničke uvjete, koje mora ispuniti svaki takav objekt.

Vi ste već vjerovatno u prednosti, jer pretpostavljam da ste i za goste kuće imali svu opremu,pribor, ateste instalacija i stručno osoblje, kao i sve sanitarno-zdravstvene uvjete. Ono što pretpostavljam da možda niste imali jest fiskalna blagajna za restoran, posebno utvrđena karta, normativ i cjenik za otvoreni tip restorana, a to je ono što morate imati.

Ukoliko u istom prostoru po posebnoj cijeni mislite posluživati goste hotela, te uvodite uslugu pansiona ili polupansiona, morate pripremiti sustav koji gostima hotela daje posebnu cijenu, a ta se isto tako uvodi i u kasu. Pretpostavljam da cjenik i normativ već imate preveden na minimalno jedan svjetski jezik, pa znate da to morate i za otvoreni tip restorana.
Obzirom da ima još tisuću sitnica koje se tiču minimalnih tehničkih uvjeta, sanitarnih propisa, Zakona o radu, zakona o zaštiti potrošača,
mogu vam jedino ponuditi da se, ukoliko to ne možete riješiti sa vlastitim knjigovodtsvom javite nama na savjetovanje ili za usluge, jer to je ipak proces pun detalja koje ne mogu sve opisati niti na dvije strane, a da se ne bojim da sam vas nešto zaboravila pitati.

Mi to radimo tako da sa klijentom prođemo sve detalje i vodimo svg klijenta kroz svaki korak, od naljepnica i napomena koje mora imati pa sve do kontakta sa uredom za gospodarstvo i izrade cjenika, normativa, ali i cjelokupnog poslovanja. Mi radimo na području cijele države, pa nam se slobodno javite. Nadam se da sam vam pomogla, koliko je to moguće mail-om.

Vi vodite svoj posao – brigu o računovodstvu i fiskalnoj blagajni prepustite nama,
Nona Mona računovodstvo i Pos sector fiskalne blagajne
Srdačan pozdrav,
Marijana Horvatinović