Fiskalna blagajna za android - POS Sector

POS sector Android je mobilna fiskalna blagajna za android pametne telefone i tablete.

Sa ovim uređajima osim što možete svakodnevno telefonirati, surfati, koristiti aplikacije za posao ili zabavu od sada možete i izdavati račune i voditi svoje poslovanje bez obzira na lokaciju (ured, teren) ili Internet vezu (nesmetano izdavanje računa i u slučaju prekida Internet veze), a sve u skladu sa fiskalnim zakonom republike Hrvatske.

Blagajna koju koristi više od 3800 korisnika
Fiskalna blagajna za android - POS Sector
Skrolaj dole

Ako već posjedujete Android telefon ili tablet, ne trebaju Vam nikakvi dodatni uređaji ni pretplate - pristup internetu već je omogućen u gotovo svim današnjim mobilnim tarifama.

Upravo zahvaljujući tome POS Sector Android aplikacija je izuzetno jednostavna i brza, uhodavanje korisnika kratko, a inicijalno podešavanje aplikacija minimalno. Aplikacija je idealna je za veliki broj malih poduzetnika koji do nedavno nisu imali obvezu registriranja prometa na sličan način, pa nisu vični radu s registar blagajnama.

Vlada je donijela Zakon o fiskalizaciji kojim propisuje izdavanje gotovinskih računa pomoću fiskalne blagajne sa on-line prijavom u poreznu upravu. Sukladno tom Zakonu POS Sector je pripremio računalni program odnosno fiskalnu blagajnu koja tvrtkama i obrtnicima omogućuje izdavanje računa u skladu s novim propisima. Program POS Sector Android je optimiziran za mobilne uređaje (tablete, pametne telefone) koji rade na Android operativnom sistemu.

 

Pogledaj kratki video kako funkcionira mobilna fiskalna blagajna POS Sector

Izdavanje računa na mobilnim uređajima osobito je pogodno za one djelatnosti čija lokacija (rad na terenu) nije stalna odnosno za one djelatnosti koje na svojoj radnoj lokaciji nemaju priključak električne struje.

S obzirom da su mobilni uređaji koji rade na Android operativnom sistemu u omjeru cijene i kvalitete trenutno najoptimalnija opcija za nabavu i korištenje najveći postotak poslovnih korisnika se odlučuje za ovu verziju opreme.

Cijene mobilnih uređaja (tableti, pametni telefoni) na Android operativnom sistemu u odnosu npr na mobilne uređaje na windows operativnom sistemu su u omjeru 1:3 odnosno za jedan uređaj npr tablet približno istih performansi odnos cijena bio cca 35 € android OS : cca 100 € windows OS

Današnji Android telefoni imaju standardno ugrađen pristup internetu, pa ne treba kupovati ni posebne kartice, USB stickove ili rutere, a POS Sector sadrži svu zakonom propisanu funkcionalnost fiskalne blagajne.

POS Sector Android izuzetno je popularan zbog svoje iznimne praktičnosti u naplati artikala i usluga:

Pored nabrojanih glavnih načina primjene mobilni POS Sector se može primijeniti u svim sličnim djelatnostima koji za osnovu imaju prodaju artikala ili usluga na terenu.

 • Naplata usluga u objektima

  frizeri, kozmetičari, pedikeri, cvjećarnice, zlatari, tumači

 • Prodaja na štandovima, tržnicama, brodovima

 • Prodaja od vrata do vrata

  trgovački putnici, hodajući prodavači po plažama ili koncertima

 • Prodaja u pokretnim trgovinama

  prodaja ribe na brodovima i uslužnim objektima (mobilno ugostiteljstvo npr)

 • Iznajmljivanje opreme

  poput iznajmljivanja bicikla, skutera, ležaljki i sličnih djelatnosti

 • Prodaja karata u vozilima za uslugu prijevoza

 • Prodaja karata na terenu

  za izlete, usluge vodiča u turizmu

 • Naplata intervencije na terenu liječnika, veterinara, dimnjačara

 • Naplata taxi usluga

Glavne mogućnosti fiskalne blagajne za android POS Sector su:

 • Jednostavna i brza instalacija
 •         Brz rad na svim uređajima sa android operativnim sistemom
 •         Rad sa većinom prenosivih pisača (usb/bluetooth)
 •         Jednostavno izdavanje računa
 •         Fiskalizacija računa
 •         Automatska fiskalizacija nefiskaliziranih računa
 •         Brza promjena cijene artikla
 •         Jednostavno dodavanje novog artikla, glavne grupe i pod grupe
 •         Dodjela zbirnog popusta na cijeli račun
 •         Pregled izdanih računa
 •         Ponovni ispis izdanih računa
 •         Naplata računa na različite načine plaćanja
 •         Storniranje računa
 •         Promjena načina plaćanja računa
 • Rad s klijentima
 • Rad s više korisničkih razina
 • Analiza prometa po različitim kriterijima

U cijenu Android verzije programa uključen je modul fiskalizacije za razmjenu potrebnih podataka s Poreznom upravom, podrška te sve nadogradnje programa.

POS Sector Android

Optimalno rješenje za prodaju u pokretu, otvorenom i rad na terenu

99,00 kn Mjesečno
1 licenca
 • Izdavanje računa
 • Komplet analiza i izvješća vezana za prodaju artikala
* *Podrška u radnom vremenu (pon-pet do 16 i 30) i nadogradnje su uračunate u cijenu svih paketa

*Za online plaćanje karticom istaknute cijene su krajnje, a za plaćanje putem virmana ili gotovinski na cijene se nadodaje PDV 25%.

*Program se plaća samo za period izdavanja računa, a sva izvješća dostupna su i nakon isteka licence

*Pored podrške u radnom vremenu dajemo mogućnost specijalne podrške 24/7.

POS Sector Android

Optimalno rješenje za prodaju u pokretu, otvorenom i rad na terenu

990,00 kn Godišnje
1 licenca
 • Izdavanje računa
 • Komplet analiza i izvješća vezana za prodaju artikala
* *Podrška u radnom vremenu (pon-pet do 16 i 30) i nadogradnje su uračunate u cijenu svih paketa.

*Za online plaćanje karticom istaknute cijene su krajnje, a za plaćanje putem virmana ili gotovinski na cijene se nadodaje PDV 25%.

Program se plaća samo za period izdavanja računa, a sva izvješća dostupna su i nakon isteka licence

100% Kupnja bez rizika

Za prvih 30 dana korištenja garantiramo povrat novca ako ne budete zadovoljni

POS Sector uključuje korisničku kao i tehničku podršku – 24 sata, sedam dana u tjednu. Pored toga, u trenutku isporuke osiguravamo našim korisnicima instalaciju i edukaciju.

Prilikom zakonskih izmjena svi korisnici POS Sector Android blagajničkog programa dobivaju besplatno sve nadogradnje - trajno. Prijenos u novu godinu je također besplatan a način na koji se vrši prijenos je automatski.

POS Sector uključuje korisničku kao i tehničku podršku – 24 sata, sedam dana u tjednu. Pored toga, u trenutku isporuke osiguravamo našim korisnicima instalaciju i edukaciju.
Isprobaj Besplatno na Tabletu ili Mobitelu Bez obveza! Bez ugovora!

U svakom trenutku su mi pružili potrebnu podršku

laurin kutak

Moja iskustva s POS Sectorom su više nego dobra. Susretljivost ljudi iz POS Sectora i strpljenje pri rješavanju svih mojih nedoumica i početničkih grešaka su bila iznad mojih očekivanja.

U svakom trenutku su mi pružili potrebnu podršku i vrlo smo lako i jednostavno posložili sve potrebno za nesmetani rad moje blagajne , tako da mogu bez problema preporučiti program i tim svakome kome treba program koji se lako i jednostavno koristi i iza kojeg stoji dobra podrška.

Laura Baranić – Laurin Kutak

Često postavljana pitanja novih korisnika

 • Na slijedecim linkovima možete pogledati upute za rad s programom:

  Video upute: https://possector.hr/video-upute-pos-sector

  Upute za korištenje pojedinih dijelova programa: https://possector.hr/vodici

   

 • Da biste uspješno fiskalizirali vaš poslovni objekata biće vam potreban fiskalni program i hardverska oprema na koju ćete program instalirati. Ovisno o tome da li se radi o pokretnom objektu kao što je  kombi, autobus, minibus, kamion, taxi i kolica, ili pak o fiksnom objektu postojati će i različiti zahtjevi za hardverskom opremom. Ovdje ubrajamo kompjutere, laptope, tablete i pametne telefone.

  Prilikom izbora programa ne dozvolite da nabavka mini fiskalne blagajne bude uvjetovana nabavkom određene hardverske opreme. Ako izaberete POS Sector možete koristiti i vašu korištenu opremu odnosno svaki smartphone odnosno tablet može se pretvoriti u mini prijenosnu fiskalnu blagajnu pomoću posebno razvijene aplikacije za mobilne uređaje.

  Ako se radi o pokretnom poslovnom objektu preporuka je za rad koristiti opremu sa napajanjem na baterije koja je manjih dimenzija. Ovdje prvenstveno preporučam upotrebu pametnih telefona i tableta koji zauzimaju veoma malo prostora i lako su prenosivi.

  Da biste ispisali račune trebate pisač. To može biti mali pos printer na baterije obični, bluetooth odnosno wireless

  U svakom slučaju važno je napomenuti da možete da odaberete  mini fiskalnu blagajnu za vaš poslovni objekt koja  ne uvjetuje prateću opremu.

  Uz korištenje POS Sector mini fiskalne blagajne u mogućnosti ste uštedjeti novac i svoj stari tablet ili telefon pretvoriti u pouzdani uređaj

  Kupovinom ove blagajne imate veliku slobodu izbora prilikom nabavka opreme.

  POS Sector možete koristiti na svim operativni sistemima uključujući  Windows, Mac,  Android, iOS, i Linux.

 • Online instalacija programa je besplatna. Unos artikala ne radimo prilikom online instalacije. Dolazak našeg partnera i instalacija programa na licu mjesta se dodatno naplaćuje. Cijena te usluge se dogovara direktno s partnerom.

 • Prihvatamo uplate putem banke, online kreditnom karticom ili paypal-om

 • Ne! Za najam POS Sectora nisi obavezan potpisati dugoročni ugovor. Program možeš plaćati mjesec za mjesec.

 • Fiskalna blagajna POS Sector jedna je od  najpopularnijih na tržištu Hrvatske. Rad ove fiskalne blagajne baziran je na jednostavnosti rada kao i mogućnosti da se primjenjuje u gotovo svim djelatnostima. Važno je napomenuti da je rad svake djelatnosti različit i specifičan po nekom djelu poslovanja kao npr prilikom servisiranja u servisima izdaju se radni nalozi ili se u ugostiteljstvu izdaju prvo narudžbe za kuhinju i šank a tek onda račun.

  S obzirom na ove razlike rad programa za fiskalnu blagajnu možemo podijeliti u sljedeće podgrupe:

  • fiskalna blagajna za štandove: S obzirom na to da na štandovima u većini slučajeva nema struje potrebno je da navedene fiskalne blagajne budu mobilne odnosno da je uređaj na kojem se radi (tablet, mobitel, laptop) u mogućnosti da 12-20 sati radi na baterije i da pisaći također budu mobilni odnosno na baterije. Konekciju na internet moguće je ostvariti preko WiFI mreže ili preko internet usb stika. Posebno je važno da program u kojem se izdaju računi bude jednostavan za korištenje i da je formiranje cijena artikala jednostavan i izmjenjiv u trenutku izdavanja računa.
  • fiskalna blagajna na mobitelu: Za zanimanja koja su mobilna (putujući trgovci, serviseri na terenu, prodaja po štandovima i tržnicama ili izdaju mali broj računa te nemaju mogućnost priključka uređaja na struju, fiskalna blagajna na mobitelu je idealno rješenje. Osnova za ovaj način fiskalnog rješenja je pametni mobitel, prenosivi pisač te jednostavan program sa kojim se izdaju računi za usluge i artikle. Bitno je naglasiti da je potrebno da se izdavanje računa vrši bez uvjetovanja internet konekcije te da je nesmetan radu u offline internet modu odnosno radu bez interneta
  • fiskalna blagajna za frizere: Rješenje blagajni za frizere je veoma slično sa načinom rada ostalih uslužnh djelatnosti s tim da ima mogućnost i prodaje artikala klijentima poput gelova, lakova za kosu i sličnih preparata. Osim osnovnih svojstava za vođenje poslovanja poput jednostavnog unosa artikala i pregleda potrošnje po željenim vremenskim intervalima, fiskalna blagajna za frizere treba da ima mogućnost kreiranja cijena usluga u trenutku izdavanja računa. S obzirom na to da ova djelatnost nema problema u sa strujom mogućnost rada fiskalna blagajna za frizere je na svim uređajima (računala, laptop, tablet) kao i pisačima.
  • fiskalna blagajna za uslužne djelatnosti: Osnova rada blagajni za uslužne djelatnosti je jednostavno kreiranje cijena usluge u trenutku izdavanja računa. Cijene usluge mogu često biti i fiksne ali većina uslužnih djelatnosti poput servisera, odvjetnika, veterinara ima potrebu da se cijene usluga formiraju nakon završenom posla. Pod pojmom jednostavno kreiranje cijena mislimo način da se odmah prilikom izdavanja računa uz upisivanje imena usluge dodijeli i cijena navedene usluge te količinski unese potreban broj.
  • fiskalna blagajna za dimnjačare: Ova vrsta blagajni spada u usluge koje su mobilne i za koje je potrebno izdavanje računa na terenu u trenutku naplate. Računi se izdaju putem mobilnih uređaja na baterije (tablet, pametni telefon) i prenosivih pisača. Fiskalna blagajna za dimnjačare je potrebno da ima program s jednostavnim kreiranjem cijena usluge te mogućnost naplate artikala koji su potrošeni u servisiranju.
  • fiskalna blagajna za taxi: S obzirom na to da je u svakom taxi vozilu ograničeno mjesto za uređaj i pisač, ova blagajna treba da je mala i da ima mogućnost punjenja preko auto punjača. Optimalna fiskalna blagajna za taxi je pametni telefon, prenosivi pisač na baterije te jednostavan program za fiskalnu blagajnu.
  • fiskalna blagajna za trgovinu: Rad s bar kodom, pretraga proizvoda po imenu i šifri te jednostavan unos novih količina na skladište osnova je za dobru fiskalnu blagajnu za trgovinu. Rad ove blagajne je optimalan s računalom, bar kod čitačem, te pisačem za brzi ispis većeg broja računa. Pisači koje preporučujemo za rad u trgovinama su samsung, epson, star. fiskalna blagajna za pokretnu trgovinu: Osim što ova blagajna treba da zadovolji sve osnovne funkcionalnosti potrebne za rad u trgovini (bar kod čitač, pretraga po šifri i imenu artikala) fiskalna blagajna za pokretnu trgovinu treba da je ne ovisna o struji odnosno da radi na baterije. Za ovu opciju preporučujemo table/pametni telefon, prenosivi pisač na baterije te program s jednostavnim radom.
  • fiskalna blagajna za vulkanizere: Servisni nalozi su u puno slučajeva najveća razlika ove djelatnosti s drugim uslugama. Izdavanje servisnih naloga je potrebno da budu jednostva i čitljiva s potrebnim informacijama te da fiskalna blagajna za vulkanizere radi u mreži (WiFI, internet) ako se radi o udaljenim lokacijama administracije i dijelova uslužnih servisa
  • mobilna fiskalna blagajna: Su sve blagajne koje imaju mogućnost rada bez struje odnosno rada na baterije te punjače. Optimalna mobilna fiskalna blagajna je na tabletu ili pametnom telefonu te prenosivim pisačima na baterije. Ove vrste blagajni se koristi većinom na mjestima bez strujnog priključka te jednostavnim uslugama na terenu.
  • fiskalna blagajna za liječnike – Jednostavno izdavanje računa s kreiranjem cijena usluga u trenutku izdavanje računa su odlike koje fiskalna blagajna za liječnike treba da ima. Liječnici manje više imaju već formirane cijene usluga te je ova opcija za kreiranje cijena u trenutku izdavanja računa samo jedna olakšavajuća okolnost za potrebne radnje. Liječnici koji rade na terenu koriste mobilne fiskalne blagajne s istim programom za liječnike odnosno usluge.
  • fiskalna blagajna za odvjetnike – Su većinom potrebne za rad u uredima tako da od opreme koristimo računala, pisače A4 te program za uslužne djelatnosti. Osim uopćenih funkcionalnosti koje su u programima za usluge (kreiranje cijena na računu u trenutku ispisa) fiskalna blagajna za odvjetnike treba da ima i mogućnost i izdavanje računa za virmansku naplatu računa odnosno naplatu računa preko banke.
  • fiskalna blagajna za opg: Većina OPG-a nema potrebu izdavanja računa putem fiskalne blagajne ali u slučaju da žele jednostavno pratiti stanje utržaka poslovanja, stanje skladišta, prodaju po artiklima i uslugama, prodaju po djelatnicima koriste i program za izdavanje računa i vođenje poslovanja. Program se ne mora fiskalizirati niti povezati s poreznom upravom.
  • fiskalna blagajna za prijevoznike – Kao o kod taxista fiskalna blagajna za prijevoznike treba da je mobilna odnosno da radi na baterije ili punjače (tableti, pametni telefoni) te da je pisač prenosiv i na baterije.
  • fiskalna blagajna za pekare – Su većinom blagajne na računalima i s pisačima za brzi ispis računa. Osim ove potrebne opreme fiskalna blagajna za pekare treba da ima jednostavno i brzo kucanje artikala te jednostavnu pretragu artikala po imenu ili grupi artikala.
  • fiskalna blagajna za ribare – S obzirom na to da su ribari u stalnom doticaju sa vodom oprema koja se koristi treba da je maksimalno zaštićena te da ima mogućnost rada na baterije (tableti, pametni telefoni, prenosivi pisači na baterije)
  • fiskalna blagajna android: android je operacijski sustav potreban za rad na tabletima, pametnim telefonima, netbook računalima i svim ostalim uređajima na kojima radi android platforma. veoma je popularan zbog svoje niske cijene uređaja tableta ili mobilnih telefona. Osnova je za mobilne fiskalne blagajne i rad na terenu.
  1.       Fina certifikat
  2.       Telefon ili tablet sa android operativnim sistemom
  3.       Internet vezu
  4.       Prenosivi pisač
  5.       POS Sector Android blagajnički program