5 savjeta Kako do Fiskalne Blagajne za Paušalce

5 savjeta Kako do Fiskalne Blagajne za Paušalce

Fiskalna blagajna za paušalce je obvezna od 1.srpnja 2017 godine, odnosno postojeći obveznici fiskalizacije koji porez na dohodak od samostalne djelatnosti plaćaju paušalno, moraju se prilagoditi postupku fiskalizacije izdavanja računa na način da račune izdaju putem elektroničkih naplatnih uređaja. Što donosi novi Zakon o fiskalizaciji za paušalce? Jedna od bitnih promjena za male obveznike fiskalizacije […]

Opširnije
Iskusni ugostitelji pišu: Male tajne otvaranja ugostiteljskog objekta (II dio)

Iskusni ugostitelji pišu: Male tajne otvaranja ugostiteljskog objekta (II dio)

U nastavku teksta odnosno II dijelu  –  Iskusni ugostitelji pišu: Otvaranje uspješnog ugostiteljskog objekta (I dio) uspješni ugostitelj Pero Vrdoljak obraditi će slijedeće bitne točke na koje je potrebno paziti prilikom otvaranja ugostiteljskoh objekta. Koncept poslovanja ugostiteljskog objekta Tržište 4.  Koncept poslovanja ugostiteljskog objekt  Što čini Vaše poslovanje jedinstvenim? Kako izgledaju Vaše konkretne predodžbe? Koji su Vaši […]

Opširnije
Pripremni radovi u ugostiteljstvu: Dekoracija stolova i uslužnih prostora

Pripremni radovi u ugostiteljstvu: Dekoracija stolova i uslužnih prostora

Postupak dekoracije uslužnih prostora i dekoracija stolova kreativan je zadatak koji ide dalje od ukrašavanja sale i zahtijeva kreativnost po pitanju materijala, cvijeća, svijećnjaka, oblika ubrusa itd. Cvijeće je uvijek neizostavan element. Ono daje prostoru boju, živost i miris. Vrlo je važno napraviti izbor u skladu s atmosferom koja se želi postići. Sezonsko cvijeće je […]

Opširnije
Zašto je Potrebno imati Sezonski jelovnik?

Zašto je Potrebno imati Sezonski jelovnik?

Rijetko si koji restoran može dozvoliti taj luksuz da ne mijenja ponudu jela i pića. To su većinom ona mjesta čija je ponuda ujedno i njihov najprepoznatljiviji element, ono po čemu su drukčiji od drugih te bi se promjenom iste narušio stečeni imidž. Radi se uglavnom o tradicionalnim i obiteljskim restoranima, lokalima s posebnom ponudom jela nekog kraja i svakako onima koji ne prate trendove svjetske gastronomije jer za to nemaju potrebe

Opširnije
Iskusni ugostitelji pišu: Otvaranje uspješnog ugostiteljskog objekta (I dio)

Iskusni ugostitelji pišu: Otvaranje uspješnog ugostiteljskog objekta (I dio)

Uspješnog gastronoma, odnosno gastronomkinju odlikuje talent za različitost. On ili ona su svestrani. Mnogi osnivatelji poduzeća nisu spremni na to što ih u njihovom poslovanju zbilja očekuje. Nevažno da li vatrogasac, liječnik, vozač utrka, tajnica, učiteljica ili model – svako zanimanje sa sobom nosi određene kriterije. SAMO ZATO ŠTO SVATKO MOŽE OTVORITI „KRČMU“, NE ZNAČI […]

Opširnije