5 savjeta Kako do Fiskalne Blagajne Za Paušalce
Izmjena zakona: Promjena stopa PDV-a od 1. travnja 2022. godine
Dana 25. ožujka 2022. godine Hrvatski Sabor usvojio je Izmjene i dopune Zakona o porezu na dodanu vrijednost koje će stupiti na snagu 1. travnja 2022. godine. Očekuje se i Izmjena Pravilnika o porezu na dodanu vrijednost koja će stupit na snagu 2. travnja 2022. godine. Neka od dobara na koje se plaća PDV po […]
5 Razloga Zašto je Fiskalna Blagajna POS Sector Prvi Izbor Ugostitelja
Fiskalna blagajna je jedan od ključnih faktora za funkcioniranje posla i kompletnog upravljanja ugostiteljskim objektom. Ugostitelji koji je posmatraju isključivo kroz prizmu zakonske obaveze, vjerojatno još uvijek nisu upoznati sa mogućnostima koje kvalitetna blagajna može i treba da donese. Fiskalna blagajna ne bi trebala služiti isključivo za kucanje artikala i izdavanje fiskalnih računa. Navedeno jest […]
Kako otvoriti i voditi profitabilan beach bar
Beach bar je često jedan od najprofitabilnijih ugostiteljskih objekata u ljetnoj sezoni. Otvaranje i posjedovanje beach bara jedno je od onih jedinstvenih životnih iskustava. I iako može biti ugodno i isplativo, kao i u svakom ugostiteljskom poslu podrazumijeva naporan rad i veliku pripremu. Prednosti posjedovanja takve vrste bara su mnoge. Profitne marže su još uvijek […]
Ljetna sezona 2022 – pripremite svoj ugostiteljski objekt na vrijeme
U nadi da će najizazovnije vrijeme za rad ugostiteljskih objekata uskoro završiti i da ćemo se vratiti stilu života kakav je bio prije covida, pripremite svoje ugostiteljske objekte za novu ljetnu sezonu. Lijepo vrijeme sa sobom donosi pozitivniju energiju i nove goste kojima je potrebno dati dovoljno dobre razloge da se ponovno vrate u vaš […]
Voditelj restorana – kako postaviti realne ciljeve za restoran?
Voditelj restorana zadužen je za mnoge stvari. Od odnosa sa dobavljačima, osobljem i kontrolom radnih obaveza, dokumentacije i zapošljavanja do komunikacije sa gostima i rješavanja potencijalnih sporova. Zbog velikog obima posla i velike odgovornosti, prije svega treba biti odlično organiziran kako bi sve funkcioniralo, a posao napredovao i donosio profit. Za voditelje restorana i ostalih […]
Kako se Mogu Smanjiti Troškovi Hrane u Restoranu
Cijene i troškovi nabavke hrane rastu iz dana u dan što utječe na kompletan ugostiteljski sektor. Kao vlasnik ili manager restorana ili nekog drugog ugostiteljskog objekta, sigurno razmišljate kako reducirati troškove tako da ne morate drastično povećavati cijene jelovnika i prenositi ih na svoje goste. U Europi se za godinu dana u ugostiteljskim objektima baci […]
Vodič za Valentinovo u Vašem Restoranu
Valentinovo, uz to što je proslava ljubavi, je i industrija vrijedna više milijardi eura. Osim na razne darove, romantična putovanja i druge vrste iznenađenja, velike svote novca se troše na izlazak u restoran što 14. 02. čini jednim od najprometnijih restoranskih dana u godini. Restorani se počinju puniti rezervacijama za Valentinovo početkom veljače, tako da […]
3 mjeseca besplatno – program za fiskalne blagajne free download
U moru ponuda sa kojima se susrećete sigurno nije lako pronaći pristupačnu i kvalitetnu fiskalnu blagajnu koja bi mogla da zadovolji sve vaše zahtjeve i zakonske odredbe. Garancija kvalitetne fisklane blagajne treba biti dugogodišnje postojanje njenih proizvođača na tržištu, uska specijalizacija za POS programe, broj korisnika i partnerska mreža širom zemlje. Trenutno na našem tržištu […]
Najljepše doba u godini – Advent Hrvatska 2021
Stiglo je najljepše doba u godini! Ukrašene ulice, mirisi čokolade, fritula i kuhanog vina i vrijeme kada svaki slobodan trenutak želimo provesti s obitelji. Prva svijeća na adventskom vijencu upaljena je 28. studenog. U bogatom programu diljem Hrvatske moći ćemo uživati sve do početka siječnja. Osim ukrašenih ulica i trgova, gotovo svi gradovi u Lijepoj […]
POS Sector organizira 3. Webinar na temu “Normativi i analiza ugostiteljskog poslovanja”
Specijalna gošća doc. dr. Snježana Gagić, osnivač i glavni konsultant Five Star Experience agencije i autor stručnih knjiga iz oblasti ugostiteljstva. Kreiranje normativa za mnoge ugostitelje predstavlja problem, jer trebaju biti precizni, što ponekad nije lako definirati i njihovo kreiranje oduzima vrijeme. Zbog toga ugostitelji često odustaju od vođenja istih. No odustajanje ne bi trebala biti opcija. Vođenje […]
Ugostiteljstvo zbog korone na respiratoru – koliko dugo će izdržati i s kojim posljedicama?
Stalno se kroz razne statističke analize prati stanje zdravlja hrvatske ekonomije koje je narušeno koronom. Netko prolazi bez posljedica i ne osjeti simptome, netko ostvaruje prednost, a netko ne preživi. Za ugostiteljstvo je jasno da je na respiratoru. Taj vitalan organ hrvatskog gospodarstva je već dobrano oštećen. Neke ćelije su nepovratno izgubljene, dok se ostale […]
Posebna odluka o pomoći ugostiteljima za ublažavanje posljedica uzrokovanih koronom
Znate li? Gradska skupština Grada Zagreba 27.10.2020. je donijela odluku o mjerama za ublažavanje negativnih posljedica na poslovanje ugostitelja i obrtnika na području Grada Zagreba uzrokovanih epidemijom bolesti COVID-19. Napominjemo da je odluka donesena, ali da stupa na snagu prvoga dana od dana objave u Službenom glasniku Grada Zagreba. Ovom odlukom propisuju se sljedeće mjere […]
Uspješno završen prvi POS Sector Webinar na temu “Zakoni u ugostiteljstvu”. Evo što se moglo saznati…
U subotu 06.06.2020 održan je prvi POS Sector Webinar na temu “Zakoni u ugostiteljstvu”. Gosti su bili Dr. sc. Vladimir Pleština profesor na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Splitu, te stručnjaci iz naše korisničke podrške. Ugostitelji su mogli saznati korisne informacije iz prve ruke. Ali i osvojiti vrijedne nagrade po završetku.
POS Sector organizira Webinar na temu “Zakoni u ugostiteljstvu” – Prijavi se na linku ispod.
POS Sector u subotu 06.06.2020. s početkom u 17h organizira Webinar na temu “Zakoni u ugostiteljstvu”