Dizajniranje restoranske kuhinje: Vodič od A do Ž, kako urediti komercijalnu kuhinju

Dizajniranje restoranske kuhinje: Vodič od A do Ž, kako urediti komercijalnu kuhinju

Bilo da otvarate restoran prvi put, ili pak renovirate postojeći objekt, prioritet vam je efikasna kuhinja. Kuhinja je srce i duša svakog restorana i u njoj nastaju sva vaša jela. Prilikom uređenja restoranske kuhinje morate obratiti pozornost na mnogo stvari. Uz ovaj članak naučit ćete gdje početi, na što trebate paziti, te koji Vam restorani mogu poslužiti kao primjer dobro uređene i inovativne restoranske kuhinje.

Opširnije
Obuća za rad u kuhinji i ugostiteljstvu?

Obuća za rad u kuhinji i ugostiteljstvu?

Tko god se bavio ovim poslom reći će vam da ćete u jednoj smjeni proći bezbroj kilometara i bezbroj prepreka. Trebate obuću koja će vam biti udobna prilikom hodanja i dugotrajnog stajanja ako ste u šanku. Više je razloga zašto je bitno da odaberete najbolju moguću obuću za posao, poput zaštite od vrućeg ulja pa sve do udobnosti same obuće.

Opširnije
Vodič za otvaranje kafića kroz 8 koraka

Vodič za otvaranje kafića kroz 8 koraka

Dakle želite otvoriti bar. Volite upoznavati nove ljude, ekspert ste u posluživanju pića i ne želite biti dio dosadne svakodnevnice. Kafić nije hobi, to je posao. To bi ste stalno trebali imati na umu, jer kafići mogu vrlo lako preći u negativno poslovanje prije nego što u potpunosti propadnu. Stoga Vam donosimo 8 koraka kojih se trebate držati da do toga ne bi došlo.

Opširnije
Postavljanje terasa: Kako najbolje iskoristiti prostor za novu ljetnu sezonu

Postavljanje terasa: Kako najbolje iskoristiti prostor za novu ljetnu sezonu

Kako se bliži ljeto tako potencijalni gosti sve više vremena žele provoditi na suncu. Stoga je došlo vrijeme da pripremite terasu vašega restorana i priuštite im nezaboravno iskustvo. Ulazimo u uzbudljivo razdoblje za vlasnike restorana i svih ostalih ugostiteljski objekata, budući da će promet značajno porasti u usporedbi s ranijim mjesecima. Je li vaša terasa spremna suočiti se s novom ljetnom sezonom? Ako ne onda bi bilo dobro da pročitate ovaj članak i spremni dočekate ljeto.

Opširnije
Ovo je 5 najgorih navika menadžera restorana i barova

Ovo je 5 najgorih navika menadžera restorana i barova

Brod će sigurno potonuti s nesigurnim kapetanom, kao što će loš menadžer dovesti restoran na rub propasti.
Nakon više od 6 godina iskustva u istoj pizzeriji, mogu osobno posvjedočiti o ulozi dobrog menadžera i kako se treba voditi restoran. Za razliku od mojih prijatelja koji imaju grozna iskustva s restoranima u kojima su radili, gdje su se borili s teškim uvjetima ovog posla, ja sam imao dovoljno sreće da se ne suočavam sa lošim rukovodstvom.

Opširnije
Pitanje Za Sve Vlasnike Restorana: Je Li Vam Potreban Poslovni Partner?

Pitanje Za Sve Vlasnike Restorana: Je Li Vam Potreban Poslovni Partner?

Prvi restoran u kojem sam radio imao je 5 vlasnika: jedan je bio glavni kuhar, ostala četvorica su bili vođe poslovanja. Pronaći jednog poslovnog partnera s kojim se slažete može biti problem, a kamoli tek četvoricu. U ovom slučaju to je bio jedan od najbolje vođenih restorana u kojem sam radio. Godinama se nisu mijenjali kuhari, konobari i šankeri. Za ovakav uspjeh zaslužne su i druge stvari, ali bih većinu uspjeha pripisao timskom radu koji se prožimao sve do samog vodstva restorana. Sva četvorica voditelja imali su balans između poslovnog i privatnog života bolji nego većina ljudi u tim krugovima. Imali su dosta vremena da provode vikende s obitelji i prijateljima što im pomoglo da se opuste i da budu u potpunosti predani svome poslu.

Opširnije