Kako zaštiti osoblje i goste u restoranu u sezoni gripe i prehlade

Kako zaštiti osoblje i goste u restoranu u sezoni gripe i prehlade

Nakon epidemije koronavirusa sigurno se više nećemo tako olako nositi sa sezonama prehlade i ostalih virusa. Naučite kako se profesionalni ugostitelji trebaju nositi u ovakvim situacijama. Od sigurnog rukovanja s hranom do kompletnog čišćenja restorana, brojni faktori su uključeni u protok i pripremu hrane koju poslužujete gostima. Uvijek težimo da gostima serviramo visokokvalitetna i sigurna jela, ali trebamo biti posebno oprezni u sezoni prehlade i gripe.

Opširnije
Ultimativni vodič za popuste u ugostiteljstvu – kreativnim idejama do veće zarade

Ultimativni vodič za popuste u ugostiteljstvu – kreativnim idejama do veće zarade

Svi vole popuste. Ako primijetite da vam se obim posla u restoranu smanjio, bilo da je riječ o određenoj sezoni, mjesecu ili danu u tjednu – popusti vam mogu puno pomoći da nadoknadite gubitke. Ukoliko ponudite prave popuste možete privući tonu novih gostiju u bilo koji restoran, nebitno vodite li pub, bar, pizzeriju, otmjeni restoran, fast-food restoran ili restoran s punom uslugom.

Opširnije
Kako motivirati zaposlenike u ugostiteljstvu

Kako motivirati zaposlenike u ugostiteljstvu

Vaši gosti stvaraju opći dojam o restoranu na osnovu više kriterija, a glavni su, svakako, kvaliteta hrane i usluge. Da bi Vaši zaposleni radili s entuzijazmom i zadovoljstvom neophodno je da budu zadovoljni i motivirani. Meriot, veliko ime svjetskog hotelijerstva je davno izjavio: “Vodite računa o Vašim zaposlenima i oni će voditi računa o Vašim gostima”.

Opširnije
Gdje su ti konobari?

Gdje su ti konobari?

Sve češće i češće čujem ugostitelje kako se žale zbog problema s radnom snagom. Prihvatili smo činjenicu da je kvalificirane radne snage sve manje i da postoji realan strah da će problem u budućnosti biti sve veći. Izlazno znanje iz škola je oskudno, samomotivacija za učenjem i usavršavanjem kod potencijalnih kandidata na niskom je nivou, a mogućnosti su izgleda čak i takvima sve veće.

Opširnije