Najljepše doba u godini – Advent Hrvatska 2021

Najljepše doba u godini – Advent Hrvatska 2021

Stiglo je najljepše doba u godini! Ukrašene ulice, mirisi čokolade, fritula i kuhanog vina i vrijeme kada svaki slobodan trenutak želimo provesti s obitelji.  Prva svijeća na adventskom vijencu upaljena je 28. studenog. U bogatom adventskom programu diljem Hrvatske moći ćemo uživati sve do početka siječnja. Osim ukrašenih ulica i trgova, gotovo svi gradovi u […]

Opširnije
POS Sector organizira 3. Webinar na temu “Normativi i analiza ugostiteljskog poslovanja”

POS Sector organizira 3. Webinar na temu “Normativi i analiza ugostiteljskog poslovanja”

Specijalna gošća doc. dr. Snježana Gagić, osnivač i glavni konsultant Five Star Experience agencije i autor stručnih knjiga iz oblasti ugostiteljstva. Kreiranje normativa za mnoge ugostitelje predstavlja problem, jer trebaju biti precizni, što ponekad nije lako definirati i njihovo kreiranje oduzima vrijeme. Zbog toga ugostitelji često odustaju od vođenja istih. No odustajanje ne bi trebala biti opcija. Vođenje […]

Opširnije
Ugostiteljstvo zbog korone na respiratoru – koliko dugo će izdržati i s kojim posljedicama?

Ugostiteljstvo zbog korone na respiratoru – koliko dugo će izdržati i s kojim posljedicama?

Stalno se kroz razne statističke analize prati stanje zdravlja hrvatske ekonomije koje je narušeno koronom. Netko prolazi bez posljedica i ne osjeti simptome, netko ostvaruje prednost, a netko ne preživi. Za ugostiteljstvo je jasno da je na respiratoru. Taj vitalan organ hrvatskog gospodarstva je već dobrano oštećen. Neke ćelije su nepovratno izgubljene, dok se ostale […]

Opširnije
Posebna odluka o pomoći ugostiteljima za ublažavanje posljedica uzrokovanih koronom

Posebna odluka o pomoći ugostiteljima za ublažavanje posljedica uzrokovanih koronom

Znate li? Gradska skupština Grada Zagreba 27.10.2020. je donijela odluku o mjerama za ublažavanje negativnih posljedica na poslovanje ugostitelja i obrtnika na području Grada Zagreba uzrokovanih epidemijom bolesti COVID-19. Napominjemo da je odluka donesena, ali da stupa na snagu prvoga dana od dana objave u Službenom glasniku Grada Zagreba. Ovom odlukom propisuju se sljedeće mjere […]

Opširnije
Uspješno završen prvi POS Sector Webinar na temu “Zakoni u ugostiteljstvu”. Evo što se moglo saznati…

Uspješno završen prvi POS Sector Webinar na temu “Zakoni u ugostiteljstvu”. Evo što se moglo saznati…

U subotu 06.06.2020 održan je prvi POS Sector Webinar na temu “Zakoni u ugostiteljstvu”. Gosti su bili Dr. sc. Vladimir Pleština profesor na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Splitu, te stručnjaci iz naše korisničke podrške. Ugostitelji su mogli saznati korisne informacije iz prve ruke. Ali i osvojiti vrijedne nagrade po završetku.

Opširnije
Zakoni u ugostiteljstvu – što svaki ugostitelj trebati znati o legalnoj strani vođenja posla

Zakoni u ugostiteljstvu – što svaki ugostitelj trebati znati o legalnoj strani vođenja posla

Praćenje silnih zakona, pravila, propisa i državnih nameta zna biti krajnje iscrpljujuće posebno za ugostitelje. Osim što ih ima puno, zakoni se i često mijenjaju te treba konstantno biti aktivan i pratiti javni diskurs da ne bi bili kažnjeni. Ovdje ćemo pokušati sažeti sve najbitnije stavke zakona koje svaki ugostitelj treba poznavati.

Opširnije
Otvaranje kafića i restorana – Ovo su upute po kojima trebate raditi

Otvaranje kafića i restorana – Ovo su upute po kojima trebate raditi

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je detaljne preporuke za ugostiteljske objekte. Radi sprječavanja širenja infekcije tijekom boravka u ugostiteljskim objektima s terasama i bez njih te u ugostiteljskim objektima u smještajnim kapacitetima, potrebno je osigurati fizički razmak među posjetiteljima te između posjetitelja i zaposlenika. Koje su upute i kako raditi u narednom periodu pročitajte u nastavku članka.

Opširnije
Kako zaštiti osoblje i goste u restoranu u sezoni gripe i prehlade

Kako zaštiti osoblje i goste u restoranu u sezoni gripe i prehlade

Nakon epidemije koronavirusa sigurno se više nećemo tako olako nositi sa sezonama prehlade i ostalih virusa. Naučite kako se profesionalni ugostitelji trebaju nositi u ovakvim situacijama. Od sigurnog rukovanja s hranom do kompletnog čišćenja restorana, brojni faktori su uključeni u protok i pripremu hrane koju poslužujete gostima. Uvijek težimo da gostima serviramo visokokvalitetna i sigurna jela, ali trebamo biti posebno oprezni u sezoni prehlade i gripe.

Opširnije