Kako kuhinjski monitor može UDVOSTRUČITI prodaju u restoranima
Kuhinjski monitori su touchscreen ekrani postavljeni u kuhinju. Oni često zamjenjuju kuhinjske printere ili rade skupa s njima. Kuhinjski ekrani prikazuju kuharima i konobarima što je na redu i koliko koja narudžba čeka red. Narudžbe se označavaju kao završene i brišu se s ekrana koristeći tipku ili touchscreen.
Vodič za otvaranje kafića kroz 8 koraka
Dakle želite otvoriti bar. Volite upoznavati nove ljude, ekspert ste u posluživanju pića i ne želite biti dio dosadne svakodnevnice. Kafić nije hobi, to je posao. To bi ste stalno trebali imati na umu, jer kafići mogu vrlo lako preći u negativno poslovanje prije nego što u potpunosti propadnu. Stoga Vam donosimo 8 koraka kojih se trebate držati da do toga ne bi došlo.
Četiri najbitnije vještine ugostitelja koje morate savladati do kraja godine
U ovom ludilu poznatom kao ugostiteljstvo ako želite ostati u igri ključno je stvoriti brend koji će ponuditi sve: savršenu uslugu, ukusnu hranom i dobru atmosferu. Kako se posao razvija ove stvari čine temelj stvaranja dobrog restorana. Voditelji restorana imaju jako puno sličnosti s menadžerima, financijskim voditeljima i direktorima.
Postavljanje terasa: Kako najbolje iskoristiti prostor za novu ljetnu sezonu
Kako se bliži ljeto tako potencijalni gosti sve više vremena žele provoditi na suncu. Stoga je došlo vrijeme da pripremite terasu vašega restorana i priuštite im nezaboravno iskustvo. Ulazimo u uzbudljivo razdoblje za vlasnike restorana i svih ostalih ugostiteljski objekata, budući da će promet značajno porasti u usporedbi s ranijim mjesecima. Je li vaša terasa spremna suočiti se s novom ljetnom sezonom? Ako ne onda bi bilo dobro da pročitate ovaj članak i spremni dočekate ljeto.
Ovo je 5 najgorih navika menadžera restorana i barova
Brod će sigurno potonuti s nesigurnim kapetanom, kao što će loš menadžer dovesti restoran na rub propasti.
Nakon više od 6 godina iskustva u istoj pizzeriji, mogu osobno posvjedočiti o ulozi dobrog menadžera i kako se treba voditi restoran. Za razliku od mojih prijatelja koji imaju grozna iskustva s restoranima u kojima su radili, gdje su se borili s teškim uvjetima ovog posla, ja sam imao dovoljno sreće da se ne suočavam sa lošim rukovodstvom.
Pitanje Za Sve Vlasnike Restorana: Je Li Vam Potreban Poslovni Partner?
Prvi restoran u kojem sam radio imao je 5 vlasnika: jedan je bio glavni kuhar, ostala četvorica su bili vođe poslovanja. Pronaći jednog poslovnog partnera s kojim se slažete može biti problem, a kamoli tek četvoricu. U ovom slučaju to je bio jedan od najbolje vođenih restorana u kojem sam radio. Godinama se nisu mijenjali kuhari, konobari i šankeri. Za ovakav uspjeh zaslužne su i druge stvari, ali bih većinu uspjeha pripisao timskom radu koji se prožimao sve do samog vodstva restorana. Sva četvorica voditelja imali su balans između poslovnog i privatnog života bolji nego većina ljudi u tim krugovima. Imali su dosta vremena da provode vikende s obitelji i prijateljima što im pomoglo da se opuste i da budu u potpunosti predani svome poslu.
Slogani najuspješnijih tvrtki svijeta! Inspirirajte se i postavite cilj vašem restoranu
Slogani restorana se koriste kako bi prenijeli glavni cilj i sam razlog postojanja restorana – potencijalnim gostima, medijima, investitorima, bilo kome tko još nije čuo za vas.
50 najboljih savjeta za promociju bara
Želite li Vaš bar učiniti žarišnim mjestom susjedstva? Naravno da želite! Ali kako privući nove goste i učiniti ih stalnima? Odlična promocija bara je puno zabavnija i kreativnija od organiziranja zabava. Pročitajte 50 odličnih ideja o tome kako postići da se Vaš bar ističe u gomili!
POS Sector Besplatna verzija programa
U POS Sectoru odlučili smo se na uvođenje besplatne verzije našeg programa za fiskalne blagajne. U ovom blog postu pokušat ćemo Vam odgovoriti na pitanje zašto to radimo. Ali i na druga pitanja koja bi Vas mogla zanimati. Kao npr. Kome je namijenjena besplatna verzija programa? Koje opcije programa mogu koristiti? Kako da sam naučim koristiti program? U čemu je kvaka? Da li ja to mogu koristiti zauvijek besplatno? Itd. Pa krenimo redom s pitanjima.
Smanjite bacanje hrane u restoranu za 20%. [Tabela za precizno računanje troškova jela]
Prema istraživanju Eurobarometra , EPRS, FAO u Europi se godišnje baci 10 milijuna tona hrane u ugostiteljstvu, što je prema procjenama više od 16 milijardi eura. To čini čak 12% ukupnog troška hrane, te je jedan od bitnih razloga koji utječe i na Vašu konačnu zaradu. Dovoljno je napraviti neke sitne izmjene u Vašem restoranu, kao što je redovita radnja inventure, mijenjanje navika naručivanja robe, i što kreativnijeg korištenja namirnica, s tim ćete postići značajne rezultate kad je profit u pitanju.
Urednost vođenja skladišta
Vjerojatno Vam je vođenje skladišta jako mrzak posao, ako ga i vodite, ali kontroliranje troškova hrane u restoranu i smanjivanje gubitaka krucijalna je stvar u poslovanju restorana. Redovno vođenje skladišta može također povećati Vaš profit za 20% svake godine jer ćete sačuvati novac od prevelikog naručivanja nepotrebne robe.
Važna obavijest! Provjerite datum valjanosti vašeg fiskalnog certifikata!
U studenome 2017. godine istječe pet godina od početka izdavanja fiskalnih certifikata, koji se izdaju na rok od 5 godina. Obzirom da je fiskalizacija uvedena po etapama tijekom 2013. godine, neki su obveznici preuzeli certifikate za izdavanje računa krajem 2012. godine, te će shodno navedenom, prvi certifikati isteći krajem 2017. godine. Kako ne bi došlo do prekida u […]
Kako organizirati odličnu živu svirku u restoranu!
Da li razmišljate o organiziranju nekog zabavnog događaja koji bi privukao više gostiju u Vaš restoran? Ako je odgovor da, razmislite o organiziranju žive svirke. Možda već imate odlične muzičke liste na računalu koje ste posložili za ugodnu atmosferu. Ipak, važno je izaći iz rutine kada je zabava gostiju u pitanju, trebate im prirediti nešto novo, nešto što će ih privući i ostaviti u iščekivanju.
Stiže zima! Kako zadržati goste u hladnim mjesecima.
Ako ste vlasnik kafića ili restorana, vjerojatno ste već primijetili opadanje broja gostiju kroz prva tri mjeseca. Ljudima je prehladno da bi željeli sjediti vani. To je jednostavno tako i mi tu ne možemo ništa učiniti. Ili ipak možemo? Vjerujemo da imate moć pobijediti hladnu zimu s jednom vrućom čašom kuhanog vina ili viskija. Zato izvadite blokiće i počnite zapisivati ideje kako privući goste u vaš kafić i tijekom ljute zime!
Matcha čaj – Esencija zelenog čaja i kako je koristiti u kulinarstvu!
Matcha čaj je zadnji trend u ishrani, za koji možda niste čuli. Ovaj antički, fino mljeveni prah zelenog čaja, stoljećima je najvažniji stup u Japanskoj kulturi ispijanja čaja. Zadnjih godina postaje popularan u Europi, pa i kod nas. Poznat je po svojoj svjetlo-zelenoj boji, nevjerojatnom djelovanju na zdravlje i kao namirnica u modernom kulinarstvu.