Postavljanje terasa: Kako najbolje iskoristiti prostor za novu ljetnu sezonu

Postavljanje terasa: Kako najbolje iskoristiti prostor za novu ljetnu sezonu

Kako se bliži ljeto tako potencijalni gosti sve više vremena žele provoditi na suncu. Stoga je došlo vrijeme da pripremite terasu vašega restorana i priuštite im nezaboravno iskustvo. Ulazimo u uzbudljivo razdoblje za vlasnike restorana i svih ostalih ugostiteljski objekata, budući da će promet značajno porasti u usporedbi s ranijim mjesecima. Je li vaša terasa spremna suočiti se s novom ljetnom sezonom? Ako ne onda bi bilo dobro da pročitate ovaj članak i spremni dočekate ljeto.

Opširnije
Ovo je 5 najgorih navika menadžera restorana i barova

Ovo je 5 najgorih navika menadžera restorana i barova

Brod će sigurno potonuti s nesigurnim kapetanom, kao što će loš menadžer dovesti restoran na rub propasti.
Nakon više od 6 godina iskustva u istoj pizzeriji, mogu osobno posvjedočiti o ulozi dobrog menadžera i kako se treba voditi restoran. Za razliku od mojih prijatelja koji imaju grozna iskustva s restoranima u kojima su radili, gdje su se borili s teškim uvjetima ovog posla, ja sam imao dovoljno sreće da se ne suočavam sa lošim rukovodstvom.

Opširnije
Pitanje Za Sve Vlasnike Restorana: Je Li Vam Potreban Poslovni Partner?

Pitanje Za Sve Vlasnike Restorana: Je Li Vam Potreban Poslovni Partner?

Prvi restoran u kojem sam radio imao je 5 vlasnika: jedan je bio glavni kuhar, ostala četvorica su bili vođe poslovanja. Pronaći jednog poslovnog partnera s kojim se slažete može biti problem, a kamoli tek četvoricu. U ovom slučaju to je bio jedan od najbolje vođenih restorana u kojem sam radio. Godinama se nisu mijenjali kuhari, konobari i šankeri. Za ovakav uspjeh zaslužne su i druge stvari, ali bih većinu uspjeha pripisao timskom radu koji se prožimao sve do samog vodstva restorana. Sva četvorica voditelja imali su balans između poslovnog i privatnog života bolji nego većina ljudi u tim krugovima. Imali su dosta vremena da provode vikende s obitelji i prijateljima što im pomoglo da se opuste i da budu u potpunosti predani svome poslu.

Opširnije
POS Sector Besplatna verzija programa

POS Sector Besplatna verzija programa

U POS Sectoru odlučili smo se na uvođenje besplatne verzije našeg programa za fiskalne blagajne. U ovom blog postu pokušat ćemo Vam odgovoriti na pitanje zašto to radimo. Ali i na druga pitanja koja bi Vas mogla zanimati. Kao npr. Kome je namijenjena besplatna verzija programa? Koje opcije programa mogu koristiti? Kako da sam naučim koristiti program? U čemu je kvaka? Da li ja to mogu koristiti zauvijek besplatno? Itd. Pa krenimo redom s pitanjima.

Opširnije
Smanjite bacanje hrane u restoranu za 20%. [Tabela za precizno računanje troškova jela]

Smanjite bacanje hrane u restoranu za 20%. [Tabela za precizno računanje troškova jela]

Prema istraživanju Eurobarometra , EPRS, FAO u Europi se godišnje baci 10 milijuna tona hrane u ugostiteljstvu, što je prema procjenama više od 16 milijardi eura. To čini čak 12% ukupnog troška hrane, te je jedan od bitnih razloga koji utječe i na Vašu konačnu zaradu. Dovoljno je napraviti neke sitne izmjene u Vašem restoranu, kao što je redovita radnja inventure, mijenjanje navika naručivanja robe, i što kreativnijeg korištenja namirnica, s tim ćete postići značajne rezultate kad je profit u pitanju.

Opširnije
Urednost vođenja skladišta

Urednost vođenja skladišta

Vjerojatno Vam je vođenje skladišta jako mrzak posao, ako ga i vodite, ali kontroliranje troškova hrane u restoranu i smanjivanje gubitaka krucijalna je stvar u poslovanju restorana. Redovno vođenje skladišta može također povećati Vaš profit za 20% svake godine jer ćete sačuvati novac od prevelikog naručivanja nepotrebne robe.

Opširnije
Važna obavijest! Provjerite datum valjanosti vašeg fiskalnog certifikata!

Važna obavijest! Provjerite datum valjanosti vašeg fiskalnog certifikata!

U studenome 2017. godine istječe pet godina od početka izdavanja fiskalnih certifikata, koji se izdaju na rok od 5 godina. Obzirom da je fiskalizacija uvedena po etapama tijekom 2013. godine, neki  su obveznici preuzeli certifikate za izdavanje računa krajem 2012. godine, te će shodno navedenom, prvi certifikati isteći krajem 2017. godine. Kako ne bi došlo do prekida u […]

Opširnije
Kako organizirati odličnu živu svirku u restoranu!

Kako organizirati odličnu živu svirku u restoranu!

Da li razmišljate o organiziranju nekog zabavnog događaja koji bi privukao više gostiju u Vaš restoran? Ako je odgovor da, razmislite o organiziranju žive svirke. Možda već imate odlične muzičke liste na računalu koje ste posložili za ugodnu atmosferu. Ipak, važno je izaći iz rutine kada je zabava gostiju u pitanju, trebate im prirediti nešto novo, nešto što će ih privući i ostaviti u iščekivanju.

Opširnije
Stiže zima! Kako zadržati goste u hladnim mjesecima.

Stiže zima! Kako zadržati goste u hladnim mjesecima.

Ako ste vlasnik kafića ili restorana, vjerojatno ste već primijetili opadanje broja gostiju kroz prva tri mjeseca. Ljudima je prehladno da bi željeli sjediti vani. To je jednostavno tako i mi tu ne možemo ništa učiniti. Ili ipak možemo? Vjerujemo da imate moć pobijediti hladnu zimu s jednom vrućom čašom kuhanog vina ili viskija. Zato izvadite blokiće i počnite zapisivati ideje kako privući goste u vaš kafić i tijekom ljute zime!

Opširnije