Knjiga
"Servis Hrane i Pića"

Knjiga oduševljava,svaka čast na detaljima i svemu najvažnijem sadržanom u istoj. Pohvale..

Ivan Novak- ugostitelj iz Zagreba

Knjiga <br>

Kome je namijenjena knjiga “ Servis hrane i pića”?

Knjiga servis hrane i pića je namijenjena svima koji su uključeni u ugostiteljsku djelatnost bilo da su vlasnici ili su na poziciji voditelja restorana, F& B menadžera, konobara, kuhara i dr.

Kome je namijenjena knjiga “ Servis hrane i pića”?

Što sadržava knjiga “ Servis hrane i pića”?

Knjiga sadržava pravila u vezi sa izgledom i ponašanjem ugostiteljskih radnika, detaljno objašnjen proces posluživanja sa primjerima konverzacije sa gostima (rezervacija, doček i smještaj gostiju, primanje narudžbe, posluživanje, apserviranje, naplaćivanje usluga, ispraćaj gostiju), načine i sisteme posluživanja, posluživanje jela po jelovniku (pravila serviranja), poznavanje i posluživanje alkoholnih i bezalkoholnih pića uz adekvatan odabir čaša, pripremanje i posluživanje koktela, pripremanje i posluživanje toplih i ledenih napitaka, posluživanje vina, principe uparivanja hrane i vina (uticaj slasti, kiselosti, soli, tanina, količine alkohola, hrastovine itd.) uparivanje vina sa predjelima, ribom, mesom, jelima od tjesta, sirom i poslasticama, poznavanje i pousluživanje piva, uparivanje piva i hrane, posluživanje cigara (vrste, karakter, brendovi i tehnika serviranja) i dr.

Tu je i poglavlje o atraktivnoj prezentaciji hrane, posluživanju iz perspektive menadžera (nabava, formiranje cijena, unapređenje prodaje u restoranu, odnos sa gostima i kontrola zadovoljstva, primjena sanitarnih mjera i sigurnosti, suvremeni operativni sustavi i dr.), sustavi ocjene restorana u svjetu i o pravilima ljepog ponašanja za stolom.

Više o autoru

Snježana-Gagić

Doc. dr Snježana Gagić bavi se naučno-istraživačkim radom iz oblasti restoraterstva, gastronomije i hotelijerstva. Svoje bogato stručno znanje stavila je na raspolaganje studentima i stručnoj javnosti kroz publikovanje dvadeset šest radova u istaknutim međunarodnim i domaćim časopisima. Ima preko trideset priopćenja na međunarodnim i domaćim naučnim skupovima. Nastavu drži na predmetima Osnove ugostiteljstva, Restoraterski menadžment, Ugostiteljski servis-usluživanje i Gastroenologija.

Autor je udžbenika Osnove ugostiteljstva (2014) i koautor Zbirke propisa ugostiteljske djelatnosti sa vodičem za ugostitelje sa primjerima iz prakse (2014).

Doc. dr Snježana Gagić

Kako naručiti knjigu?

U slučaju da želite naručiti knjigu “Servis hrane i pića” pribilježite se preko forme za narudžbu.

Cijena knjige je 190 kuna plus poštarina iz Zadra po važećem cjenovniku.

Ako ne ideš za onim što želiš,
Nikad ga nećeš imati.
Ako nikad ne pitaš,
Nikad nećeš saznati.
Ako se nikad ne pomjeriš naprijed,
Uvijek ćeš biti na istom mjestu.
Kreni!