Nisu rijetki slučajevi da vam se kao gostu dogodila situacija u kojoj se po vašem mišljenju glazba nije slagala sa uređenjem objekta. Nisu rijetki slučajevi niti da ste u svom omiljenom objektu već nakon par odlazaka u njega shvatili da se ponavlja jedna te ista glazba i tako svaki dan. Preglasna glazba na mjestima koja nisu predviđena za to nije rijedak slučaj, a tek kada jačina snimaka od numere do numere nije ista. Strava! Mogući su i horori kada je slijed jačine numera nepredvidiv i stresan. Jedna numera toliko tiha da je jedva čujemo a druga koja upravo slijedi, nepoznata, dovodi nas u napast hoće li nas prepasti sa jačinom ili ne!

Rezultat svega navedenog – osjećaj koji nismo željeli da doživimo kao gosti

Razlog – neprofesionalan (amaterski) pristup jednoj od bitnijih osobina ugostiteljskog objekta – glazbi

Odabrati pravu glazbu za ugostiteljski objekt jedna je od glavnih odluka za vlasnike i menađere. Objekt netreba da posmatramo površno. Potrebno je da ga shvatimo kao osobu sa svim svojim osobinama koje idu uz nju. Svaki objekt ima karakter i ćud i na nama je kako ćemo predstaviti tu osobu.

Piti jutarnju kavu, lagano listati novine ili neki elektronski medij i pri tome slušati glazbu koju smo baš željeli da čujemo odličan je osjećaj. Ručati odlično spremljenu klopu ili piti ukusan koktel i hvatati taktove koji su baš trebali biti tu u tom trenutku ostavljaju goste ugodno iznenađenim i sretnim.
Za taj osjećaj svaki gost spreman je postati i vaš redovni gost. Nivo glasnoće za pojedini dio dana, vrsta glazbe kao i raznovrsnost numera iste dio su ponude koju treba da ima svaki objekt. Odluku o tome nemožemo niti smijemo prepustiti konobaru ili šankeru koji je upravo došao npr. u jutarnju smjenu pod dojmom partija na kojem se odlično proveo. Ponuda vrste i glasnoće glazbe mora biti jasno definirana i podijeljena po vremenu i ponudi u objektu. Liste numera moraju biti unaprijed sastavljene i određene po danima (tjednima) da se ne ponavljaju. Takođe potrebno je voditi računa i o konkurenciji i njihovim listama. Jer, ako svi puštaju istu glazbu ni po čemu niste osobni i samo ste jedan iz mase sličnih objekata.

Savjet je da olako ne pristupate odabiru glazbe, jačini, i zaduženim osobama koje imaju pristup mjestu za reprodukciju.
Glazba koja svira u objektu određuje osobnost objekta. To ne znači osobnost osoblja, vlasnika ili gostiju.

To je osobnost samog objekta.