Knjiga
"Uparivanje hrane i vina"

Knjiga oduševljava, svaka čast na detaljima i svemu najvažnijem sadržanom u istoj. Pohvale.

Ivan Novak - ugostitelj iz Zagreba

Knjiga <br>

Kome je namijenjena knjiga “Uparivanje hrane i vina”?

Knjiga Uparivanje hrane i vina namijenjena je ugostiteljima, ljubiteljima vina, enolozima i gastronomima.

hrana i vino knjiga

Što sadržava knjiga “Uparivanje hrane i vina”?

Knjiga će vam pružiti osnovno znanje o vinarstvu i vinogradarstvu Starog i Novog svijeta, upoznat će vas sa svjetski poznatim vinskim regijama i vinima, sortama vinove loze, faktorima koji određuju kvalitetu, podjelama prema različitim kriterijima, osjetilnim prosudbama i stilovima vina.

Drugi dio knjige bavi se principima i osnovnim smjernicama za uparivanje hrane i vina. Prikazano je kako utječu slast, kiselost, tanini, alkohol i drugi faktori na percepciju hrane i obrnuto. Date se smjernice o sparivanju skupina hrane s vinom: vino i predjela, vino i jela od ribe, vino i jela od tjestenina, vino i jela od mesa, vino i deserti te vino i sir. Nakon toga slijedi dio koji se bavi obrnutim smjerom, u kojem se prikazuju karakteristike odabranih sortnih vina ovisno o geografskom podneblju, kao i jela koja bi se skladno uklopila s tim vinima. Prijedlozi vina predstavljeni su s odabranim jelima iz regionalnog restorana s adekvatnim obrazloženjem o predloženom izboru. Kako čitati etiketu francuskih, talijanskih i španjolskih vina, a potom poslužiti vino, objašnjeno je u posljednjim poglavljima. Enološki pojmovi koji se koriste objašnjavaju se na kraju knjige.

Knjiga im 320 stranica, tvrdi uvez i tiskana je u boji.

Više o autoru

Snježana-Gagić

Doc. dr Snježana Gagić bavi se naučno-istraživačkim radom iz oblasti restoraterstva, gastronomije i hotelijerstva. Svoje bogato stručno znanje stavila je na raspolaganje studentima i stručnoj javnosti kroz publikovanje dvadeset šest radova u istaknutim međunarodnim i domaćim časopisima. Ima preko trideset priopćenja na međunarodnim i domaćim naučnim skupovima. Nastavu drži na predmetima Osnove ugostiteljstva, Restoraterski menadžment, Ugostiteljski servis-usluživanje i Gastroenologija.

Autor je udžbenika Osnove ugostiteljstva (2014) i koautor Zbirke propisa ugostiteljske djelatnosti sa vodičem za ugostitelje sa primjerima iz prakse (2014).

Doc. dr Snježana Gagić

Kako naručiti knjigu?

U slučaju da želite naručiti knjigu “Uparivanje hrane i vina” pribilježite se preko forme za narudžbu.

 •   Instaliraj i isprobaj POS Sector besplatno

  Započni

  Riješi sve jednim besplatnim pozivom

  Pozovi nas svaki dan 24/7  
  01 8000 132

  ili popuni i pošalji kontaktnu formu ispod, kontaktirati ćemo te u najkraćem mogućem roku.

Ako ne ideš za onim što želiš,
Nikad ga nećeš imati.
Ako nikad ne pitaš,
Nikad nećeš saznati.
Ako se nikad ne pomjeriš naprijed,
Uvijek ćeš biti na istom mjestu.
Kreni!