Nakon uvođenja HACPP-a u vaš ugostiteljski objekt potrebno je da u različitim vremenskim intervalima vodite zakonski određene evidencije i obrasce. U današnjem tekst vam donosimo popis svih evidencija i obrazaca potrebnim za pravilno vođenje HACPP-a.
U tekstu koji smo već objavili – Što je HACCP u ugostiteljstvu, kako ga uvesti i koje su cijene i kazne – objasnili smo značenje, načine uvođenja, cijene i vodiče za samostalno uvođenje HACCP-a.
Da bi mogli odrediti koje evidencije i obrasce trebate voditi potrebno je da znate kojoj kategoriji prema tipu posla i riziku za sigurnost hrane pripadate.
Kojoj kategoriji pripada moj ugostiteljski objekt?
Kategorije ugostiteljskih objekata prema tipu posla i riziku za sigurnost hrane
Tip posla | Detalji | Visoko | Srednje | Nisko |
Catering | Prodaja krajnjem potrošaču | + | ||
Hotel I kategorije | Catering/Puni pansion | + | ||
Hotel II kategorije | Samo doručak/Polupansion | + | ||
Ugostiteljski objekti gdje se hrana ne poslužuje | + |
Ugostiteljski objekti gdje se hrana poslužuje | ||||
Tip posla | Detalji | Visoko | Srednje | Nisko |
skupina restorani: | ||||
restorani | + | |||
gostionica | + | |||
zdravljak | + | |||
zalogajnica | + | |||
pečenjara | + | |||
pizzeria | + | |||
bistro | + | |||
slastičarnica – samo prodajno mjesto | + | |||
fast food | + | |||
skupina barovi: | ||||
buffet, krčma, konoba, klet | + |
Nakon što ste odredili vašu kategoriju rizika kojoj pripadate u slijedećem dokumentu pogledajte koje sve evidencije i obrasce trebate voditi i na koji način.
POPIS EVIDENCIJA I OBRAZACA ZA UGOSTITELJSKE OBJEKTE