Knjiga "Uparivanje hrane i vina"

Autor: doc.dr.sc. Snježana Gagić

Uparivanje hrane i vina - Snježana Gagić

Autor: doc.dr.sc. Snježana Gagić

Knjiga pruža osnovno znanje o vinarstvu i vinogradarstvu Starog i Novog svijeta. Upoznat će vas sa svjetski poznatim vinskim regijama, sortama vinove loze, faktorima koji određuju kvalitetu, podjelama prema različitim kriterijima, osjetilnim prosudbama i stilovima vina.

O knjizi Uparivanje hrane i vina
Uparivanje hrane sa vinom

Drugi dio knjige bavi se principima i osnovnim smjernicama za uparivanje hrane i vina. Prikazano je kako utječu slast, kiselost, tanini, alkohol i drugi faktori na percepciju hrane i obrnuto. Date su smjernice o sparivanju skupina hrane s vinom: vino i predjela, vino i jela od ribe, vino i jela od tjestenina, vino i jela od mesa, vino i deserti te vino i sir.

Nakon toga slijedi dio koji se bavi obrnutim smjerom, u kojem se prikazuju karakteristike odabranih sortnih vina ovisno o geografskom podneblju, kao i jela koja bi se skladno uklopila s tim vinima. Prijedlozi vina predstavljeni su s odabranim jelima iz regionalnog restorana s adekvatnim obrazloženjem o predloženom izboru.

 

Knjiga "Uparivanje hrane i vina" je namjenjena ugostiteljima, ljubiteljima vina, enolozima i gastronomima.

Knjiga ima 320 stranica, tvrdi uvez i tiskana je u boji.

Kako čitati etiketu talijanskih, francuskih ili španjolskih vina?

Kako upariti vino sa predjelom, glavnim jelom ili desertom?

Kako alkohol i tanini u vinu utječu na percepciju hrane?

"Knjiga oduševljava. Svaka čast na detaljima i svemu najvažnijem sadržanom u istoj. Pohvale."
Ivan Novak - ugostitelj iz Zagreba
Snježana Gagić - knjiga

Doc.dr.sc. Snježana Gagić bavi se naučno-istraživačkim radom iz oblasti restoraterstva, gastronomije i hotelijerstva. Svoje bogato stručno znanje stavila je na raspolaganje studentima i stručnoj javnosti kroz publikaciju dvadeset šest radova u istaknutim međunarodnim i domaćim časopisima. Ima preko trideset priopćenja na međunarodnim i domaćim naučnim skupovima. Nastavu drži na predmetima Osnove ugostiteljstva, Restoranski menadžment, Ugostiteljski servis - usluživanje i Gastroenologija.

Autor je udžbenika Osnove ugostiteljstva (2014) i koautor Zbirke propisa ugostiteljske djelatnosti sa vodičem za ugostitelje sa primjerima iz prakse (2014).

U slučaju da želite naručiti knjigu, kontaktirajte nas svakim danom 24/7.

ili ispunite i pošaljite kontaktnu formu.

Srbija

Crna Gora

Slovenija

English

Prijavite se na našu newsletter listu kako bi pregledati naše predhodne i prvi saznali termine održavanja budućih webinara!

Nakon što unesete ispravnu e-mail adresu bit ćete u mogućnosti pogledati dosadašnje webinare.