- Rješenja
-
-
-
Trgovine i uslužne djelatnosti
Pogledajte rješenja za trgovine i ostale uslužne djelatnosti.
- Ostala rješenja
-
-
- POS Oprema
- Funkcionalnosti
- Podrška
- Cijene
- Blog
- Preuzmi aplikaciju
Pogledajte rješenja za trgovine i ostale uslužne djelatnosti.
Autor: doc.dr.sc. Snježana Gagić
Autor: doc.dr.sc. Snježana Gagić
Knjiga pruža osnovno znanje o vinarstvu i vinogradarstvu Starog i Novog svijeta. Upoznat će vas sa svjetski poznatim vinskim regijama, sortama vinove loze, faktorima koji određuju kvalitetu, podjelama prema različitim kriterijima, osjetilnim prosudbama i stilovima vina.
Drugi dio knjige bavi se principima i osnovnim smjernicama za uparivanje hrane i vina. Prikazano je kako utječu slast, kiselost, tanini, alkohol i drugi faktori na percepciju hrane i obrnuto. Date su smjernice o sparivanju skupina hrane s vinom: vino i predjela, vino i jela od ribe, vino i jela od tjestenina, vino i jela od mesa, vino i deserti te vino i sir.
Nakon toga slijedi dio koji se bavi obrnutim smjerom, u kojem se prikazuju karakteristike odabranih sortnih vina ovisno o geografskom podneblju, kao i jela koja bi se skladno uklopila s tim vinima. Prijedlozi vina predstavljeni su s odabranim jelima iz regionalnog restorana s adekvatnim obrazloženjem o predloženom izboru.
Knjiga ima 320 stranica, tvrdi uvez i tiskana je u boji.
✓
Kako čitati etiketu talijanskih, francuskih ili španjolskih vina?
✓
Kako upariti vino sa predjelom, glavnim jelom ili desertom?
✓
Kako alkohol i tanini u vinu utječu na percepciju hrane?
Doc.dr.sc. Snježana Gagić bavi se naučno-istraživačkim radom iz oblasti restoraterstva, gastronomije i hotelijerstva. Svoje bogato stručno znanje stavila je na raspolaganje studentima i stručnoj javnosti kroz publikaciju dvadeset šest radova u istaknutim međunarodnim i domaćim časopisima. Ima preko trideset priopćenja na međunarodnim i domaćim naučnim skupovima. Nastavu drži na predmetima Osnove ugostiteljstva, Restoranski menadžment, Ugostiteljski servis - usluživanje i Gastroenologija.
Autor je udžbenika Osnove ugostiteljstva (2014) i koautor Zbirke propisa ugostiteljske djelatnosti sa vodičem za ugostitelje sa primjerima iz prakse (2014).
ili ispunite i pošaljite kontaktnu formu.
Nakon što unesete ispravnu e-mail adresu bit ćete u mogućnosti pogledati dosadašnje webinare.