Implementacija HACCP standarda nije samo zakonska obaveza nego je i ključni faktor dugoročnog uspjeha u ugostiteljskom poslovanju. Biti proaktivan u osiguravanju sigurnosti hrane koja se poslužuje gostima treba biti misao vodilja svakog ugostitelja.
Uspješno implementirani HACCP standardi ne samo da će spriječiti, nego će i na vrijeme detektirati potencijalne propuste koji mogu negativno utjecati na sigurnost i kvalitetu hrane, što u krajnjem slučaju može nanijeti veliku štetu ugledu ugostitelja i njegovom poslovanju. HACCP je tu prva linija odbrane.
Redovito ažuriranje planova, revizija procesa i dokumentiranje aktivnosti postaju neophodni koraci za osiguranje učinkovitosti i relevantnosti HACCP-a. No, kako pojednostaviti ovaj proces u i onako prebrzom ritmu poslovanja?
Odgovor leži u inovativnim alatima koji olakšavaju ugostiteljima usvajanje HACCP standarda, štede mnogo vremena i pojednostavljuju cijeli proces, dodatno ga čineći učinkovitijim.