Deset restorana sa najljepšim pogledom na svijetu

Deset restorana sa najljepšim pogledom na svijetu

Rafinirana kuhinja, odlična usluga, fenomenalan ambijent i pogled osjećaji su koje rado doživljavaju zaljubljenici u putovanja i gastronomiju. Putovanja su ne samo prilika da se vidi svijet i nauči o povijesti i kulturi, to je također prilika da se isproba nešto novo, nove ideje i nova iskustva. Vrijeme je da po ocjeni stručnjaka upoznate restorane sa najboljim kuhinjama i pogledima na svijetu.

 1.  Marina Bay Singapore

Jedan od najskupljih objekata na svijetu, čija je izgradnja koštala preko 8 milijardi US dolara. Restorani, vrhunska kvaliteta kuhinje i doživljaj ovog kompleksa odmah nakon otvaranja u 2010.g. zauzeli su vodeća mjesta na svjetskim ljestvicama.

2.  Restoran na Chateau Ezza, Eze Village Francuska

Ovaj hotel koji se nalazi na vrhu stijene za penjanje drevnih sela Eze u Francuskoj. Restoran je napravljen od stakla i pruža fantastičan pogled na nebo i more.

3.  Emerald Lake Lodge, Kanada

Savršena planinska kuća za savršeni bijeg u prirodu. Priroda u Emerald Lake Lodge je prekrasna. Iz restorana Mont Burges pruža se jedan od najljepših pogleda u Kanadi.

4.  Al Mahara – Burj Al Arab restoran Dubai 

Pogled na svijet podmorja iz svih dijelova restorana uz hranu koju vam priprema kuhar sa Michelin zvijezdama Mansour Memarian zaista su rafinirani. Odijevanje za muškarce i žene tijekom večere je obavezno polusvečano. Sportski način odijevanja nije dozvoljen. Meni je sastavljen od najukusnijih svjetski jela baziranim na plodovima mora .

5.  Skyline restoran, Queenstown, Novi Zeland 

Mnogi kritičari kažu da ovaj objekt ima jedan od najljepših noćnih pogleda. Meni je izuzetno bogat raznovrsnom hranom, a kao delicija za one sa manje osjetljivim stomakom služi se i bungee jumping.

6.  Le TK, Tsara Komba Lodge, Madagaskar 

Ovaj restoran izgrađen je na brdu otoka popularnog naziva „Otok lemura“. Gosti mogu uživati u prekrasnom panoramskom pogledu i svježoj Slow Foods hrani.

7.  Sirocco Restoran, Bangkok, Tajland 

Za mnoge svjetske putnike WOW je riječ koja na najbolji način prikazuje njihov dojam o cjelokupnom osjećaju doživljenom u ovom nadaleko poznatom restoranu.

8.  360 Restoran – Toronto, Kanada 

Još jedan restoran iz Kanade našao se na ovoj listi restorana sa najboljim pogledom na svijetu. 360 Restoran nalazi se u Torontu. Kanadska kuhinja dominira jelovnikom kao i izbor od preko 400 vina.

9.   La Costanera Restoran, Montara Kalifornija 

La Costanera je peruanski restoran na Montara-u u Kaliforniji. Spada u jedan od najpoželjnijih restorana za Valentinovo.

10.   Restoran  Grand Hayatt, Kairo Egipat

Ovaj restoran je 30 metara u promjeru i nalazi se na različitim nivoima hotela Grand Hayatt. Rotira 360 stupnjeva za 75 minuta. Za to vrijeme u mogućnosi ste uživati u predivnog pogledu na rijeku Nil, piramide i cijeli grad Kairo.