Kako izabrati odgovarajući Software za Fast Food ili Pizzeriju?

Matija Rako
Matija Rako

Marketing & SEO

Podijelite na društvenim mrežama:

odgovarajući software za fast food ili pizzeriju

Upravljanje bilo kojim ugostiteljskim objektom pa tako i fast food restoranom ili pizzerijom, postaje znatno učinkovitije i preciznije uz pomoć odgovarajućeg softverskog rješenja. Međutim, s toliko opcija dostupnih na tržištu, odabrati odgovarajući softver može biti pravi izazov. 

Kako biste se lakše nosili s tim zadatkom i donijeli najbolju odluku za sebe, potrebno je provesti temeljitu analizu, razmisliti o specifičnim potrebama vašeg ugostiteljskog objekta i jasno definirati ciljeve koje želite postići.

U nastavku ćemo istražiti ključna pitanja i faktore koji će vam pomoći da donesete informiranu odluku o izboru softvera. Bez obzira jeste li vlasnik fast food restorana ili pizzerije ili razmišljate o pokretanju takvog poslovanja, ovi savjeti će vam pomoći da iskoristite snagu softvera kako biste unaprijedili svoje ugostiteljske operacije i ostvarili veći uspjeh u poslovanju.

Da li je bolje iznajmljivati ili kupiti softver za fast food ili pizzeriju? 

To je izazovno pitanje koje ovisi o mnogo faktora, kao i specifičnim potrebama svakog ugostiteljskog objekta, pa tako i fast fooda ili pizzerije. 

Kupnja Softvera:

 • Vlasništvo: kupovinom softvera postajete vlasnik licenciranog programa, što znači da ga možete koristiti bez obaveze plaćanja mjesečnih ili godišnjih naknada.
 • Troškovi: važno je imati na umu da kupnja softvera uključuje znatne troškove u početku što može stvoriti određeni financijski teret odmah u startu.
 • Nadogradnje: održavanje ažuriranosti softvera i njegova kompatibilnost s promjenama u zakonodavstvu i tehnologiji nije uključena u osnovnu cijenu kupnje, što može rezultirati dodatnim troškovima na duže staze.

Iznajmljivanje Softvera:

 • Plaćanje: iznajmljivanje softvera obično uključuje mjesečne naknade po korisniku ili po objektu što može pružiti veću financijsku predvidljivost.
 • Uključene nadogradnje: održavanje ažuriranosti i kompatibilnosti s promjenama u zakonodavstvu i tehnologiji obično su uključeni u standardnu mjesečnu cijenu najma.
 • Prilagodljivost: najam softvera omogućava veću fleksibilnost što može biti korisno za prilagodbu specifičnim potrebama vašeg poslovanja.
 • Pouzdanost i tehnička podrška: uglavnom na raspolaganju imate stručnjake koji su obučeni za rješavanje tehničkih problema, pružanje savjeta i rješavanje bilo kakvih pitanja koja se mogu pojaviti tijekom korištenja softvera.

Konačna odluka o tome da li je bolje kupiti ili iznajmiti softver za upravljanje fast foodom ili pizzerijom nužno će ovisiti o nizu ključnih faktora prilagođenih vašim jedinstvenim prioritetima, financijskim resursima i dugoročnim planovima. 

Ukoliko vaši početni resursi nisu veliki, iznajmljivanje softvera (SaaS) pruža pristupačniju opciju. Mjesečne naknade obično su lakše uklopive u budžet i ne opterećuju vas visokim početnim troškovima. Ovaj pristup omogućava vam da postepeno rastete i prilagođavate se promjenama u poslovanju.

Iznajmljivanje softvera pruža veću fleksibilnost i prilagodljivost. Ovo je posebno korisno ako se suočavate s promjenljivim potrebama ili planirate brzu ekspanziju poslovanja. 

U zaključku, odabir između kupnje i najma softvera za ugostiteljstvo nije jednostavan i ovisi o individualnim okolnostima. Odluka će biti vođena vašim financijskim kapacitetima, dugoročnim planovima, željama za kontrolom i prilagodljivošću. 

Preporučujemo pažljivo razmatranje prednosti i nedostataka oba pristupa, te savjetovanje s IT stručnjacima kako biste donijeli najbolju odluku za svoje poslovanje.

Cijena Softvera za Fast Food ili Pizzeriju i odabir idealnog paketa

U modernom svijetu ugostiteljstva, upravljanje poslovanjem zahtijeva sveobuhvatno razumijevanje i pravilan odabir softverskog rješenja. Cijena softvera za fast food ili pizzeriju može značajno varirati ovisno o vrsti paketa i opsegu funkcionalnosti koje program nudi. Većina softvera nudi nekoliko različitih paketa, prilagođenih različitim potrebama raznovrsnih ugostiteljskih objekata. 

Ugostiteljstvo je izrazito raznolika industrija, i svaki ugostiteljski objekt ima svoje specifične potrebe. Na primjer, Fast Food može biti fokusiran na brzu uslugu i stoga će mu možda biti dovoljan softver koji podržava izdavanje fiskalnih računa i analizu prodaje. S druge strane, restoran s velikim brojem sjedećih mjesta zahtijeva mnogo više. Dodatne funkcionalnosti kao što su upravljanje stolovima, normativi hrane, praćenje zaliha i backoffice opcije postaju presudne za njihovo učinkovito poslovanje. Stoga, ključ za uspješno upravljanje softverom leži u razumijevanju i prepoznavanju specifičnih potreba vašeg objekta.

Modularnost i Prilagodljivost

Kada razmatrate softverske opcije za svoje ugostiteljsko poslovanje, ključna riječ je “modularnost.” Modularni softver je obično najbolja opcija jer vam omogućava da prilagodite funkcionalnosti softvera vašim konkretnim potrebama. Umjesto da plaćate za funkcionalnosti koje vam nisu potrebne, možete izabrati samo one module koji su važni za vaš posao. Ovo ne samo da štedi novac, već i čini vaše poslovanje učinkovitijim jer se fokusirate na ono što je zaista bitno.

Cijena softvera za Fast Food ili Pizzeriju može biti znatna stavka u vašem proračunu, stoga je važno pažljivo razmotriti svoje mogućnosti. Osim početne cijene, trebate razmotriti i dodatne troškove kao što su licence, održavanje, ažuriranja i tehnička podrška. Softver koji se iznajmljuje (SaaS) često ima mjesečne naknade koje su transparentne i omogućuju vam bolju predvidljivost troškova. 

Konačno, softver treba biti partner u vašem uspjehu, olakšavajući vam svakodnevne zadatke i omogućujući vam da se usmjerite na ono što je zaista važno – zadovoljstvo vaših gostiju i rast vašeg poslovanja.

Oprema za software za Fast Food ili Pizzeriju: Savjeti i Tehničke Specifikacije

Kako biste osigurali uspješan rad softvera, jako je važno odabrati odgovarajuću opremu. S obzirom da je najčešći izbor vlasnika pizzerija i fast food restorana računalo, krenuti ćemo od njega. Odabir odgovarajućeg računala ključan je za optimalan i besprijekoran rad softvera. Evo nekoliko tehničkih specifikacija koje predlažemo:

 • Operativni Sustav: softver za Fast Food ili Pizzeriju obično zahtijeva Windows operativni sustav. Preporučuje se Windows 10 ili Windows 11 zbog njihove stabilnosti i kompatibilnosti s većinom softverskih rješenja. 
 • Procesor: za brz i učinkovit rad softvera, minimalna brzina procesora trebala bi biti 2 GHz ili brža. Brži procesor će omogućiti brže obrade i bolje performanse.
 • RAM (Radna Memorija): preporučena minimalna količina RAM-a je 4 GB. Veća količina RAM-a će poboljšati sposobnost računala da rukuje s više podataka istovremeno, što je često bitno u ugostiteljskom okruženju.
 • Prostor na Hard Disku: za pohranu softverskih datoteka i podataka, preporučljivo je minimalno 60 GB prostora na tvrdom disku. Ovisno o veličini vašeg poslovanja i potrebama, možda će vam trebati i više prostora.
 • Monitor: Kvalitetan monitor je neophodan za pregledavanje i unos podataka. Preporučuje se monitor s rezolucijom od 1280 x 1024 ili višom. Što je veća rezolucija, to će se informacije prikazivati jasnije i bit će preglednije.

Osim osnovne opreme, razmislite o dodatnim komponentama koje bi mogle poboljšati učinkovitost vašeg ugostiteljskog poslovanja. Monitor osjetljiv na dodir (Touch Screen) omogućava brži i intuitivniji način unosa podataka. Ovo je idealna opcija za većinu ugostiteljskih objekata jer omogućava osoblju da brže i preciznije obrađuje narudžbe i izdaje račune.

Važnost 24/7 Korisničke Podrške u Korištenju Softvera

Kada se odlučujete za softver, jedan od ključnih aspekata koji bi trebali razmotriti je prisutnost 24/7 korisničke podrške. Iako možete s vremenom pomisliti da savršeno poznajete softver, postoje mnogi razlozi zbog kojih je ova podrška važna za vašu sigurnost, pouzdanost i uspjeh. 

Iako možda imate odlično razumijevanje softvera, uvijek se mogu pojaviti nepredviđene situacije koje zahtijevaju stručno znanje. Bilo da je riječ o tehničkim smetnjama, kompatibilnostima ili drugim izazovima, korisnička podrška može brzo i efikasno rješavati takve situacije. Pružatelj korisničke podrške će znati kako identificirati i riješiti problem te vam pomoći da se vratite normalnom poslovanju što je prije moguće.

Ugostiteljski objekti često rade izvan standardnih radnih sati, što znači da vaš softver mora biti pouzdan u svakom trenutku. Bez obzira radi li se o kasnim večerima, praznicima ili vikendima, fiskalna blagajna mora raditi besprijekorno. Kada znate da možete dobiti pomoć i podršku u slučaju bilo kakvih poteškoća ili nedoumica, osjećate se sigurnije i zaštićenije. Pravovremena intervencija stručnjaka može spriječiti veće probleme i financijske gubitke.

Korisnička podrška ne služi samo za rješavanje neočekivanih poteškoća; često nudi i dodatne savjete i trikove za optimalno korištenje softvera. Ovo vam pomaže da iskoristite puni potencijal programa i poboljšate svoje poslovanje. Stručnjaci za podršku mogu podijeliti svoje znanje i iskustvo kako biste unaprijedili poslovanje i postigli bolje rezultate. Bilo da se radi o optimizaciji procesa, prilagodbi softvera specifičnim potrebama Fast Fooda ili Pizzerije ili uvođenju novih značajki, korisnička podrška može biti neprocjenjiva u poboljšanju vašeg poslovanja.

Prilikom odabira softvera, svakako ocijenite dostupnost i kvalitetu korisničke podrške kao jedan od kritičnih faktora. 

POS Sector Softver za Fast Food i Pizzeriju

POS Sector Softver za Fast Food i Pizzeriju

POS Sector softver za ugostiteljstvo je lider u industriji već 20 godina, pružajući neprikosnoveno rješenje za ugostiteljske objekte koji žele postići stvarne i mjerljive rezultate. S više od 4000 zadovoljnih korisnika diljem svijeta, POS Sector potvrđuje svoju reputaciju kao pouzdanog poslovnog partnera u svim sektorima ugostiteljstva.

POS Sector nudi niz naprednih značajki i alata koji pomažu vlasnicima i menadžerima Fast Food restorana i Pizzerija da uspješno upravljaju svojim poslovanjem.

Osim što omogućava brzo i učinkovito upravljanje narudžbama i računima, POS Sector softver pruža dublji uvid u poslovanje vašeg objekta. Možete pratiti prodaju, zalihe, normative i mnoge druge ključne metrike kako biste donosili informirane poslovne odluke.

I što je najbolje, možete ga isprobati besplatno i bez ugovornih obveza uz slobodu da prekinete s korištenjem kad god to poželite.

Započni besplatno. Bez ugovorne obaveze. Prestani s korištenjem kad želiš.

Podijelite na društvenim mrežama:

Kategorije

Pročitajte povezane članke

POS Sector svim novim korisnicima pruža besplatno korištenje aplikacije prvih mjesec dana da bi...

Moderne fiskalne blagajne donose revoluciju u načinu na koji ugostitelji upravljaju svojim poslovanjem.  No, pitanje...

Svaki vlasnik ugostiteljskog objekta svjestan je da uspješno poslovanje ovisi o mnogo faktora. Prvenstveno,...

Ugostiteljska industrija doživjela je značajne promjene tijekom posljednjih nekoliko godina. Zahvaljujući brzom razvoju tehnologije,...

Sezonske fluktuacije u ugostiteljskom poslovanju odnose se na oscilacije u broju gostiju i prometu...

U ugostiteljskom sektoru, restorani se često suočavaju s nizom izazova koji testiraju njihovu sposobnost...

Među prvima saznaj korisne informacije o ugostiteljstvu i pogodnostima koje pružamo.

Iz prve ruke znamo što ti je potrebno da unaprijediš svoje poslovanje.

Preko 4000 korisnika. Prvih mjesec dana besplatno.

Započni besplatno. Bez ugovorne obaveze. Prestani s korištenjem kad želiš.

Srbija

Crna Gora

Slovenija

English

Prijavite se na našu newsletter listu kako bi pregledati naše predhodne i prvi saznali termine održavanja budućih webinara!

Nakon što unesete ispravnu e-mail adresu bit ćete u mogućnosti pogledati dosadašnje webinare.