Male tajne Offline marketinga u ugostiteljstvu

Vodič dobrog Online Marketinga za Ugostitelje

 I nemoguće stvari su moguće

Odlučivši se upustiti u nimalo lagan posao i uzeti veliku odgovornost na sebe u ovim teškim vremenima,danas nije nimalo lako.
Jednostavno zažmiriš i kreneš u nešto gdje su te drugi uvjeravali da je nemoguće,a sad nakon nekog vremena shvatiš da su ti isti ljubomorni na tebe i tvoje sposobnosti.

Preuzeli smo lokal u jednom naselju, točnije selu desetak kilometara od našeg mjesta stanovanja, gdje uistinu dolazimo kao stranci, a pojedine ljude poznajemo “kao” u prolazu. Taj isti lokal je zbog inspekcije bio zatvoren kod starih vlasnika mjesec dana i još dva mjeseca što smo ga mi renovirali.

A sad kreće ono pitanje,kako vratiti goste u lokal i privući nove goste ??

Prvo od čega smo krenuli to je investirali smo nešto novca u renoviranje lokala,jer zadnje promjene su bile jako davno,točnije mi smo objekt iz klasične BIRTIJE unazad 25 god preokrenuli u moderan,čist i osvježen kafić s vrlo malo novca, jer smo puni ideja i dosta toga smo odradili sami.

Sljedeći korak je bio taj da odmah zaposlimo jednu osobu iz tog mjesta, kao što smo i napravili, te smo po otvaranju objekta napravili otvorenje gdje smo sve mještane koji su došli taj dan počastili s jelom i tamburaškom glazbom uživo. Gledali smo da ne pretjerujemo s cijenama pića, jer danas nitko nije pri novcu.

Sljedeći naš korak je bio taj da stupimo u kontakt sa seoskim nogometnim klubom koje smo također počastili poslije jedne utakmice s jelom i pićem u njihovim prostorijama, te smo stupili u kontakt sa seoskim fotografom koji nam je izradio slike sela unazad 50 i više godina (kako i na koji način se tada radilo na zemlji,stari strojevi i osobe od kojih su neki i umrli), ali nama je cilj da se prilagodimo svim tim mještanima. Također smo stupili u kontakt sa konjogojskom udrugom i privukli i te osobe u lokal,već polako stječemo i prijateljstva.

Bitne stvari u ugostiteljstvu

Ono najbitnije i najvažnije u ugostiteljstvu je da lokal radi u vremenu koje stoji na ulaznim vratima,te da je osoblje prikladno obučeno,usluga mora biti na nivou,higijena objekta i sanitarnog čvora također,prikladna glazba u lokalu….a mi ugostitelji trebamo prije svega cijeniti svoje djelatnike kako bi oni pridonijeli što kvalitetnijoj usluzi, jer oni su alfa i omega lokala. Ako ti je djelatnik nezadovoljan i nema uvjeta za rad onda i posao pada na najmanje grane,ovo definitivno znam iz osobnog iskustva.

Za sada smo zadovoljni svojim poslovanjem, svaki početak je težak, jer ništa u životu nije lako.