Posebna odluka o pomoći ugostiteljima za ublažavanje posljedica uzrokovanih koronom

Picture of Matija Rako
Matija Rako

SEO Manager

Podijelite na društvenim mrežama:

Pomoć ugostiteljima za ublažavanje posljedica uzrokovanih koronom

Tablica sadržaja

Znate li?

Gradska skupština Grada Zagreba 27.10.2020. je donijela odluku o mjerama za ublažavanje negativnih posljedica na poslovanje ugostitelja i obrtnika na području Grada Zagreba uzrokovanih epidemijom bolesti COVID-19.

Napominjemo da je odluka donesena, ali da stupa na snagu prvoga dana od dana objave u Službenom glasniku Grada Zagreba.
Ovom odlukom propisuju se sljedeće mjere koje bi se trebale početi primjenjivati od 1. studenoga 2020. do ukidanja:
  • Ugostitelji i obrtnici koji obavljaju djelatnost u poslovnim prostorima i na građevinskom zemljištu u vlasništvu Grada Zagreba oslobađaju se plaćanja zakupnine.
  • Ugostiteljima i obrtnicima koji su obveznici komunalne naknade za poslovni prostor i građevinsko zemljište koje služi obavljanju poslovne djelatnosti umanjit će se za 30 % utvrđeni iznos obveze komunalne naknade.
  • Ugostitelji i obrtnici koji su korisnici javnih površina za postavljanje otvorene terase oslobađaju se plaćanja mjesečne naknade.
  • Ugostitelji i obrtnici koji su obveznici poreza na potrošnju alkoholnih pića (vinjaka, rakije i žestokih pića), prirodnih vina, specijalnih vina, piva i bezalkoholnih pića u ugostiteljskim objektima, oslobađaju se plaćanja poreza po stopi od 2 %.

Ukoliko ste korisnik POS Sector programa za ugostiteljstvo i fiskalne blagajne kontaktirajte nas i besplatno ćemo vam podesiti PP u software-u za fiskalizaciju.

Ukoliko niste korisnik POS Sectora i želite saznati više informacija slobodno nas kontaktirajte. Uvijek smo na usluzi svim ugostiteljima.

Za ovakve i slične obavijesti pratite nas preko naše Facebook stranice ili putem naše web stranice www.possector.hr

Kontaktirajte nas

Telefon +385 1 8000 132
e-mail: pos@possector.com

P.S.

Ovo je jedna dobra vijest, ali da li je to dovoljno…Nadamo se da će ovakvih poteza vlasti i države biti više.

Podijelite na društvenim mrežama:

Pročitajte povezane članke

Bečki advent kroz oči ugostitelja: spoj tradicije, iskustva i doživljaja

Ako postoji advent koji je postao marka sam za sebe onda je to onaj...

Iskustva s adventa: Savjeti za ugostitelje

Adventske kućice stvaraju posebnu zimsku atmosferu koja privlači na stotine posjetitelja. No, uz njih...

Priprema za adventsku kućicu: Kako organizirati sve na vrijeme?

Manjak osoblja, višak narudžbi i stalni miris cimeta u zraku… Ako si u ovom poslu...

Mali propusti u restoranu koje gosti odmah primijete

Određeni propusti u restoranu često prođu nezapaženo osoblju, ali gosti ih primijete. Ne radi...

Koliko je za uspješno poslovanje restorana važno skladno osoblje?

U svakom restoranu postoji struktura. Šef kuhinje, konobari, pomoćno osoblje, menadžer… ali u praksi,...

Manje otpada, više pameti: zero waste u kuhinji

Hrpa otpada u kuhinji iza svake smjene nije samo neugodan prizor. To su euri...

Među prvima saznaj korisne informacije o ugostiteljstvu i pogodnostima koje pružamo.

Iz prve ruke znamo što ti je potrebno da unaprijediš svoje poslovanje.

Preko 4000 korisnika. Prvih mjesec dana besplatno.

Započni besplatno. Bez ugovorne obaveze. Prestani s korištenjem kad želiš.

Prijavite se na našu newsletter listu kako bi pregledati naše predhodne i prvi saznali termine održavanja budućih webinara!

Nakon što unesete ispravnu e-mail adresu bit ćete u mogućnosti pogledati dosadašnje webinare.