Građani koji su danas htjeli popiti kavu i čaj u šatoru na glavnom gradskom trgu, naišli su na zaključana vrata, a na njima natpis “Zatvoreno zbog tehničkih problema”. Naime, šator na Trgu bana Jelačića, koji i inače izaziva oprečne reakcije građana, zatvorila je financijska inspekcija. Kontrolom je utvrđeno da tvrtka koja je u šatoru bila zadužena za ugostiteljski dio nije izdavala fiskalne račune, stoga su inspektori zapečatili njihove blagajne. i zatvorili šank.

Raskinut ugovor

– Ugostiteljski dio dan je u zakup tvrtki koja se time bavi, jer smo mi isključivo agencija koja se bavi organizacijom događanja. U nadzoru dvojice inspektora iz Ministarstva financija utvrđene su nepravilnosti u poslovanju te tvrtke i time je naša agencija automatski raskinula ugovor s ugostiteljem (klauzula u ugovoru) i podzakup za obavljanje ugostiteljske djelatnosti dan je drugoj tvrtki. Program u adventskoj kući ide dalje prema planu – kazala je Sanja Bančević Medenica iz Tvornice događaja, koja je zadužena za program u šatoru.

Koncert Sandre Bagarić i Martine Tomčić koji je večeras u 21 sat u šatoru, održat će se, ali se posjetiteljima neće posluživati pića niti će moći kupiti za jesti. I takva situacija će, čini se, potrajati još nekoliko dana.

Neka rade svoj posao

– Ne mogu reći hoće li se napici i pića moći posluživati sutra ili preksutra, jer su nam inspektori rekli da je to sve stvar procedure. U svakom slučaju ugostiteljski dio preuzima nova tvrtka koja dolazi sa svojim fiskalnim blagajnama – poručila je Sanja Bančević Medenica. Gradonačelnik Milan Bandić o zatvaranju šatora danas nije znao ništa, ali je komentirao svojom uobičajenom rečenicom – neka institucije rade svoj posao.

Izvor: http://www.vecernji.hr