Provodim dosta vremena u razgovoru sa voditeljima restorana i načinima kako su uspjeli povećati efikasnost posla. Mnogi spominju kuhinjski monitor kao ključnu stavku efikasnosti u većim restoranima ali i u lancima brze prehrane.

Jedan veliki restoran u Dalmaciji udvostručio je volumen prodaje povećanjem efikasnosti uz pomoć kuhinjskih monitora i modernog POS sustava.

Možda vam ne zvuči realno da udvostručite svoju prodaju, ali kuhinjski monitori i dalje imaju ogroman potencijal da transformiraju vaše poslove u kuhinji.

Zašto su restorani poludjeli za kuhinjskim monitorima:

Smanjuju pogreške

Kuhinjski monitor u restoranima pogrešne narudžbe

Pogreške u komunikaciji između konobara i kuhara ne samo da vas koštaju financijski već vam mogu otjerati goste. Jedno izvješće potrošača je pokazalo da čak dvije trećine prigovora gostiju dolazi zbog pogrešnih narudžbi.

Papirići ne postoje na kuhinjskom monitoru i ne gube se, ne padaju na pod ili da se slučajno otkažu. Također osoblje u kuhinju ne mora dešifrirati tuđi rukopis.

„Više se ne moram brinuti o nesporazumima između konobara i kuhinje“, kaže vlasnik uglednog restorana „1894 Lodge“, „te mogu pratiti izvršenja narudžbi na kuhinjskom monitoru u realnom vremenu.“

S digitalnim ekranom, Vaš dostavljač hrane može se uvjeriti da je sve što je naručeno spremno prije nego napusti kuhinju.

Daju vam uvid u dijelove narudžbenog lanca koji štekaju

Kuihinjski monitor u restoranima narudžba spremna

S kuhinjskim ekranima svaka narudžba dobiva vremensku oznaku od narudžbe do serviranja hrane. Pouzdani podaci o narudžbama omogućuju voditelju restorana da pronađe mjesta gdje stvari štekaju i pomažu mu da ih riješi.

Kuhinjski monitori nam točno govore koliko je vremena potrebno da narudžba stigne do gostiju jer svaka narudžba ima štopericu.

Kako se vrijeme od postavljanja do isporuke narudžbe mijenja za vrijeme gužve? Čekaju li gosti značajno duže subotom nego srijedom? Ovi podaci pomažu ugostiteljima da donesu bolje odluke u vezi rasporeda osoblja, optimizacije posla u kuhinji i zadovoljavanja potreba gostiju.

Povećavaju protok gostiju

Kuhinjski monitori su već godinama popularni u lancima brze hrane. Moderna tehnologija kuhinjskih monitora danas je se sposobna nositi sa složenim menijima i narudžbama u velikim restoranima. Usluga se ubrzava s brzom i točnom komunikacijom između konobara i kuhinjskog osoblja.

Vlasnik restorana „1894 Lodge“ kaže da su „primijetili da se procesuiranje narudžbi smanjilo sa sat ipo na samo 40 minuta“. „Ovo nam je pomoglo da povećamo izmjenu gostiju za 50%“. Imajte na umu da su ovo isti ljudi koji su udvostručili prodaju implementacijom modernog POS sustava i mobilnog naručivanja. Nije garantirano da će se svima masno isplatiti ovaj pothvat, ali će zasigurno ubrzati uslugu.

Kuhinjski monitori su posebice moćni ako ih uparite s mobilnim sustavom naručivanja. Ne samo da se narudžbe pojave odmah na kuhinjskom monitoru nego munjevitom brzinom se serviraju gostima.

Konobar zaprimi narudžbu za stolom koju ukuca na svoj tablet ili mobilni telefon. Narudžba se automatski prikazuje na kuhinjskom monitoru. Kada kuhari završe jelo, kliknu na završetak narudžbe i signal odmah dolazi konobaru na tablet.

Štede papir (u prijevodu štede novac)

Čak i ako niste posebice ekološki osviješteni, razmislite o tome koliko vaš restoran godišnje troši na papire za printanje. S digitalnim kuhinjskim monitorom sačuvat ćete okoliš.

Kuhinjski monitori vam pomažu uštedjeti novac, a uz to vas štite od nesporazuma i buke koju printeri proizvode u kuhinji. Touchscreen kuhinjski monitori ubrzavaju i olakšavaju zadatke vašem osoblju.

Mogućnost proširivanja posla

Naposljetku digitalizacija narudžbi vam donosi mogućnosti za automatizaciju procesa i integriranje u mobilne aplikacije. „Eastman Egg“, lanac brze prehrane u Chicagu, usavršio je svoje sendviče za ponijeti tako što su povezali narudžbe preko aplikacije s kuhinjskim monitorom.

Hunter Swartz osnivač „Eastman Egg-a“ rekao je prije zatvaranja restorana da kuhinjski monitori čine veliki dio njihovog posla. Primjerice četiri osobe mogu istovremeno sudjelovati u pripremanju sendviča. Oni na svojim kuhinjskim monitorima dobivaju informacije u isto vrijeme i tako se sendvič mnogo brže napravi nego da su oni međusobno izmjenjivali papiriće s narudžbama. Također s ovim sustavom možemo razumjeti za koja jela je potrebno više vremena, a koje možemo brzo napraviti.

Ovo su samo neki od primjera kako su kuhinjski monitori unaprijedili poslovanje restorana. Smanjenjem uporabe printera može imati veliki utjecaj na poslovanje restorana.

Koristite li kuhinjski monitor? Napišite nam u komentarima!