Wlan internet nikako nije luksuz niti nešto što je rezervisano za elitne objekte, nego prijeko potrebna usluga na svakom ćošku.

Ogromna ovisnost o računarima i internetu je već odavno zavladala i kod nas, a posebno u zadnje vrijeme kada su korisnici došli u posjet pametnih telefona koji naravno imaju mogućnost jednostavnog „izlaska „ na internet. Sve više korisnika sa sobom nosi prijenosne računare s kojim žele da na što više mjesta mogu pristupiti internetu radi pregledavanja maila, stanja na bankovnom računu i određenog sadržaja na web-u. Ukoliko su vaši klijenti oni koji spadaju u modernu generaciju onda je jasno da bi im trebali omogućiti Wlan internet. Omogućavanjem interneta sigurno nećete ništa izgubiti osim jedne kafe dnevno koliko ćete plaćati tu uslugu provajderu. Na vaš objekat nalijepite naljepnicu sa oznakom dostupnosti Wlan-a i novi klijenti će početi dolaziti. Razmislite i o kupovini jednog laptopa koji bi korisnici mogli koristiti, a vi to dodatno naplatiti. Šifru za spajanje na internet promijenite svaki dan da ne bi bilo zloupotrebe, a možete isto tako da vam se uz račun od konzumacija ispiše šifra koja će biti aktivna određeni vremenski period(1-2 sata), nakon isteka tog vremena korisnici će trebati naručiti nešto novo da bi mogli koristiti internet.

Radi nedostupnosti Wlan-a korisnici koji moraju biti na internetu pristupaju mu putem mobilnih kartica, što je jako skupo, a ako im vi omogućite Wlan siguran sam da će vrijeme provoditi kod vas naravno ako zadovoljavate i ostale njihove uslove.
Pametni telefoni su sve više u upotrebi, te kada postanu standard svugdje ce biti i Wlan pristup, međutim mislim da je važno ga imati prije nego što ga imaju svi. S druge strane višestruka je korist ukoliko u objektu imate internet, prije svega ne morate uvijek biti u objektu radi kontrole kase nego to možete raditi internetom kao i spajanje servisera koji radi na održavanju kase.

JiWire.com kao jedan od vodećih pružatelja informacija o bežičnim pristupnim tačkama kaže da je ugostiteljstvo sektor na koji otpada najviše Hot Spotova(mjesto za priključak na Wlan). Da li ćete čekati da vam neke drugi uzima goste ili ćete biti brži od drugih.

Da li ćete čekati da vam neke drugi uzima goste ili ćete biti brži od drugih?