Smart mobilni telefoni su postali sastavni dio naših života i to iz više razloga: u njima se nalaze naši osobni podaci, kontakti, poruke, privatne fotografije, brojevi bankovnih računa, te razne mobilne aplikacije kojima se korisnici služe, da bi im olakšale svakodnevni život.

Poznato je da veliki broj ljudi Smartphone-e tzv. pametne telefone ne ispušta iz ruka. Upravo zbog toga, mobilne aplikacije za restorane i barove postaju sve zanimljivije i u ulozi marketinškog oglašavanja.

Pokrenuli ste svoj vlastiti posao u ugostiteljstvu i otvorili restoran o kojem ste oduvijek sanjali. Iako ste uložili mnogo novca i truda pralikom izgradnje i uređivanja, u konačnici ste više nego zadovoljni rezultatom. Zaposlili ste prijatno i vrijedno osoblje, te se osobno potrudili, da svaki detalj u objektu bude upravo onakav, kakvog ste ga i zamislili.

Kada je gotov prvi korak, stignete do točke, gdje vaš objekt želite predstaviti u najboljem svijetlu i kao takav, prezentirati potencijalnim gostima.

Vizitke i flajeri su spremni, web stranica je gotova, kreirani su i profili na svim popularnim društvenim mrežama…odlično, tako i treba! Ali sebi postavljate pitanja: „Što je to još popularno u današnjem svijetu ugostiteljskog marketinga što donosi i profit? Što još mogu uraditi i kako da se izdvojim i djelujem autentično pored svih ostalih ugostiteljskih objekata u blizini?

Prošlog tjedna sam pisala tekst u kojem sam se dotakla svih uspješnih načina marketinga za restorane (barem po meni), i shvatila da su mobilne aplikacije trenutno popularnije od samih web stranica, ili su barem na putu da budu. Ako želite uspješno poslovati, vaši potencijalni gosti vas trebaju i online lako pronaći.

Što su to mobilne aplikacije?

Mobilne aplikacije su aplikacijski software-i koji su napravljeni da rade na pametnim telefonima ( engl. smartphones), tablet računalima i drugim mobilnim uređajima. Nakon kupovine smartphone-a pronaći ćete mnoge mobilne aplikacije već instalirane na samim uređajima kao sto su kalendar, vremenska prognoza, e-mail. Mobilne aplikacije se mogu besplatno ili uz plaćanje preuzeti i / ili aktualizirati kod distribucijskih platformi od njihovih proizvođača , kao što su : App Store , Blackberry App World, Android i drugi.

Aplikacije su se prvobitno koristile za brzu provjeru elektronske pošte, ali je njihova velika potražnja dovela do ekspanzije i u drugim područjima kao što su mobilne igre, društvene mreže, GPS, gledanje video sadržaja i pretraživanje interneta uopće.

Tržište mobilnih aplikacija danas je vrlo razvijeno i nalazi se u stalnom porastu .