Svaki sportski događaj je tvoja prilika da organiziraš odličan sportski party u svom ugostiteljskom objektu. Osim dodatnih prihoda i novih stalnih gostiju ovom optimizacijom poslovanja tvoj objekt i ti prelazite u novu razinu modernog ugostiteljstva. Čestitam
Ponudi nešto novo svojim gostima tijekom nogometnog prvenstva koristeći neke od navedenih ideja za nezaboravnu zabavu u svom baru ili restoranu.

Vrijeme je za drugu najvažniju stvar na svijetu. Vrijeme je za nogomet! Spremaš li se za dane velikih tekmi?
Tvoj ugostiteljski objekt ne mora biti jedan od sportskih barova da organiziraš dobru zabavu tijekom sportskih događaja. Nedostaje ti ideja za organizaciju zabave u tvom baru ili restoranu? U narednom tekstu dobit ćeš informacije što sve možeš učiniti da ovaj dan posjetioci pamte kao fantastičnu i nezaboravnu zabavu u tvom baru ili restoranu. Evo i kako.

Evropsko Nogometno Prvenstvo je Prilika za Tvoj Posao

Promocija bara ili restorana za sportska događanja europsko nogometno prvenstvo

Velika tekma je vjerojatno jedan od onih dana u godini kada očekuješ veliku posjećenost u svom baru. No kako učiniti da atmosfera i uzbuđenje bude na zavidnom nivou?. Pivo i grickalice će svakako biti tu u neograničenim količinama, no možeš li ponuditi nešto više od toga? Naravno da možeš! I Dapače, moraš!

Ne zaboravi na važnost pravovremenog planiranja. Već danas isplaniraj svaki detalj. Od specijalne ponude do dekoracije bara ili restorana. Sastavi listu što treba uraditi od poslova, podvuci prioritete i kreni u akciju. Planiranje unaprijed kao i raspolaganje predviđenim budžetom za sportska događanja sigurno će rezultirati velikom posjećenošću i odličnom zabavom za sve prisutne.

Promocija Ponude Tijekom Nogometnog Prvenstva

Promoviranje ponude za ovo događanje trebaš početi najmanje mjesec dana unaprijed.
Na ovaj način osigurati ćeš da svaki stol, stolica ili još bolje mjesto za stajanje u tvom baru ili restoranu bude rezervirano unaprijed. Promoviraj specijalnu ponudu putem svih dostupnih načina reklamiranja: flayerima, pozivnicama, plakatima, radio i tv reklamama,, društvenim mrežama, te svakako na svojoj web stranici ako je posjeduješ.

 • Na letke i mail-ove ili newsletter-e koje šalješ, obavezno na vrhu napiši “ Da li ste spremni za evropsko nogometno prvenstvo?” nakon čega možeš nastaviti sa opisom ponude u tvom baru za vrijeme nogometnih utakmica. Tiskani promotivni materijali neka budu dostupni na ulazu u tvoj bar ili restoran te postavljeni na stolovima najmanje 10 dana prije početka nogometnog prvenstva.
 • Specijalnim popustima tijekom nogometnog prvenstva potakni svoje potencijalne goste da naprave prijevremenu rezervaciju. Popust od 20% bit će sasvim dovoljan da privuče vaše goste.
 • Postavi reklamu ispred ulaznih vrata tako da je tvoja ponuda vidljiva slučajnim prolaznicima. Reklama treba biti što upečatljivija Možda baš neko od njih postane tvoj novi stalni gost.
 • Dovedi navijačice u svoj bar ili restoran i jasno navedite to u svojoj ponudi. Prelijepa navijačica na tvom reklamnom flajeru neće ostaviti navijače ravnodušnim. Ako se radi o većem ugostiteljskom objektu ugosti plesačice koje će biti obučene kao navijačice. Lijepe i vesele djevojke će svakako doprinijeti dobroj atmosferi.
 • Uoči evropskog prvenstva u nogometu postavi pokretni mini gril na parking ispred tvog ugostiteljskog objekta bez obzira da li se radi o restoranu ili baru. Kobasice i hamburgeri će sigurno privući nove goste. Za svaki kupljeni burger ili hot dog podari poklon karticu za jedno besplatno piće tijekom nogometnog prvenstva. Svakako usput dijelite flajere o specijalnoj ponudi tijekom nogometnog prvenstva.
 • Kako stojiš sa Gerilskim marketingom? Kostim u obliku velike lopte koji hoda po ulici svakako će privući pažnju prolaznika. Mnogi će se htjeti i slikati. Ispiši ponudu tvog bara i restorana na poleđini papira za fotografije. Možda tvoja ponuda završi u nekom od foto albuma ali sigurno će dovesti nove goste.
 • Ako nemaš uvijete za organiziranje ovakvog događaja u svom ugostiteljskom objektu ponudi uslugu kateringa za ovaj dan. Definitivno će se isplatiti.

Online promocija Nogometnog Partija

Svojim stalnim i potencijalnim novim gostima omogući da rezerviraju njihov najdraži stol u tvom restoranu ili baru putem interneta. Vrijeme je novac, pa je svaki ušteđeni trenutak veoma dragocjen. Rezerviranjem putem interneta tvoji gosti štede vrijeme te će rado iskoristiti ove mogućnosti.
Ako dobro smislite svoj online marketing broj rezervacija putem weba se može udvostručiti. No kako to učiniti?

 • Prijavi se za uslugu specijaliziranih internet portala putem kojih posjetioci mogu izvršiti online rezervaciju sa svojih mobilnih uređaja i dobiti popust na određenu ponudu. Ovakvi portali su odličan način online promocije.
 • Omogućite online rezerviranje te nagradite specijalnim popustom prvih 40 rezervacija. Popust od 20 % biće sasvim dovoljan mamac da privučeš nove posjetioce.
 • Snimi kratki video na Youtube-u koji prikazuje ponudu za vrijeme nogometnog partija te približi atmosferu u tvom baru ili restoranu. Možeš koristiti snimke prošlog partija te ih ukomponirati sa svojom sadašnjom ponudom. Na ovaj način ćeš najbolje predočiti tvojim fanovima na društvenim mrežama što mogu očekivati u tvom ugostiteljskom objektu tijekom ovih važnih sportskih događaja.
 • Ako tvoj restoran ili bar ima svoju mobilnu aplikaciju svakako je iskoristi za reklamiranje nogometne ponude i specijalnih popusta za tvoje stalne goste.
 • Iskoristi bazu podataka o tvojim gostima te pokreni e -mail marketing kampanju za promociju specijalne ponude za Nogometni Party. Kreiraj mail odnosno pozivnicu i informiraj svoje goste o specijalnoj ponudi.
 • Uključi se u sve rasprave na temu evropskog nogometnog prvenstvo na svim društvenim mrežama. Koristi u ovu svrhu Facebook, Twetter, Google Plus i sve ostale postojeće račune. Postavi zanimljiva pitanja, opklade, ankete, glasovanja i slično na svoje status. Zainteresiraj svoje fanove statistikama o rezultatima timova i pojedinih igrača kroz povijest. Možeš organizirati i mali online kviz, a za one koji najbrže točno odgovore na pitanja osigurati nagradu – večeru ili piće u tvom ugostiteljskom objektu.

Za vrijeme poluvremena podigni atmosferu na još veći nivo

Promocija bara ili restorana za sportska događanja - otvoreni mikrofon

Ugosti lokalne komičare u svoj bar ili ponudi “otvoreni mikrofon”. Razloga za smijeh nikada dosta. Različite šaljive priče na temu nogometa zabavit će prisutne tijekom poluvremena.

Napravi kviz o nogometnom prvenstvu. Ovo je veoma jednostavno. Formiraj listu pitanja o povijesti nogometa te na jednoj tabli upisuj ih jedno po jedno. Desetak pitanja će biti sasvim dovoljno. Ko prvi stigne do table i napiše točan odgovor dobiva večeru ili piće za sebe i svoje društvo kao nagradu.

Opremanje i Dekoracija Bara i Restorana

Ono sto je najvažnije kada govorimo o opremanju bara ili restorana tijekom sportske sezone je osigurati što bolji multimedijalni događaj. U neizostavnu opremu spadaju veliki televizijski ekrani ili još bolje velika platna na kojima će se projicirati prijenos nogometne utakmice. Također potrudi se da i ozvučenje bude na zavidnom nivou što će u svakom slučaju osigurati realističan doživljaj važne utakmice i naravno privući goste.

Dekoracija ugostiteljskog objekta je nezaobilazna stavka tijekom sportskih događanja. Opskrbi se na vrijeme kod dobavljača navijačkih rekvizita. Ovdje spadaju nezaobilazne zastavice, a dresovi igrača neka budu nova radna odjeća za vaše osoblje tijekom nogometnog prvenstva.

Bez obzira da li se radi o kafiću, baru ili restoranu tijekom sportske sezone uredite svoj prostor sa mnogo zastavica, balona, trakica, loptica, neka sve bude u znaku nogometa!

Pogledaj neke od ideja za dekoraciju restorana i bara na slijedećim fotografijama.

Savjet za kreativne: Zanimljivu dekoracija stolova po veoma pristupačnim cijenama može se napraviti na slijedeći način. Na stolove postavi papirne zelene stolnjake na kojim ćeš uz pomoć bijele boje iscrtati polja nogometnog stadiona. Jednostavno i praktično s obzirom da zbog čestog ustajanja gostiju tijekom “napetih situacija” često dolazi do prolijevanja pića, papirni stolnjaci će olakšati čišćenje.

Također možeš postaviti tablu za praćenje rezultata na vidljivo mjesto, to može biti digitalna tabla za rezultate, a ako je nemate, velika obična tabla će sasvim dobro poslužiti. Neka jedan član osoblja bude zadužen za upisivanje promjena u sportskim rezultatima.

Ako u tvoj bar dolaze navijači jednog tima onda dekoracije prilagodite oznakama i bojama omiljenog tima. Ako su tvoji gosti navijači različitih timova, možeš prostor podijeliti u dva segmenta i dekorirati ih na različite načine u različitim bojama timova što također otvara nove mogućnosti za stvaranje dobre atmosfere u baru ili restoranu. Ovdje spadaju različite igre a jedna od najjednostavnijih i omiljenih među navijačima je klađenje. Ponudite besplatna pića ili besplatnu večeru za one koji pogode rezultat utakmice.

Različite emocije navijača, sretnih koji dobivaju poene i onih manje sretnih koji gube će sigurno utjecati da atmosfera u tvom baru bude na vrhuncu tijekom tekme.

U svakom slučaju sve dok je užarena atmosfera i ti ćeš biti u dobrom raspoloženju.

Specijalna Ponuda Za Vrijeme Evropskog Nogometno Prvenstva

Dobro se pripremi za ovaj dan. Osiguraj više piva i ljutih kobasica nego što možeš i zamisliti da ti treba. Naravno pripremi specijalnu ponudu za ovaj događaj po specijalnim cijenama. Svakako uključi popuste u ponudu tipa nakon dva piva treće je besplatno, ili uz hamburger i pivo dobivate krumpiriće gratis i slično.
Također ponudi gostima kombo menije – kombinacije jela, pića i deserta po specijalnim cijenama. Daj im karakteristične nazive tipa – Nogometni Veggy ili Nogometni Slim Girl, Nogometni Fat Boy i slično. Pilećih krilaca na meniju nikad dosta, vjerujte mi.

Prilikom kreiranja menija pazi da tvoja ponuda bude privlačna za goste ali i korisna za tvoj džep. Popust od 30 % svakako primamljivo zvuči i privući će goste, ali kako će se to odraziti na tvoju planiranu dobit? Razmisli, napiši, kalkuliraj pa tek onda kreiraj ponudu. Specijalnu ponudu promoviraj na sve raspoložive načine.

Barovi mogu u svoju ponudu uvrstiti konzumacije sa “Švedskog stola”. Dekoracija švedskog stola uz malo mašte može izgledati poput nogometnog stadiona. Pogledajte na slikama neke od ideja za prezentaciju hrane na slijedećim slikama. Torta može poprimiti izgled stadiona uz odgovarajuće kalupe a svi kolačići izgledati kao loptice.

Pivo nije jedino piće uz koje tvoji gosti mogu uživati dok prate utakmicu. U ponudu tvog bara ili restorana uvrstite koktele i šutere po povoljnim cijenama. Tvoji šankeri mogu pokrenuti igru među gostima- pravilo je popiti po jedan šuter za svaki postignuti gol repke.

Za desert poslužite različite kombinacije kolačića. Neka čokoladni kolačići u obliku nogometne lopte svakako budu dio ponude na ovaj poseban dan.

Organiziraj Nogometni Parti

After parti je idealan način da se sportska sezona iskoristi u promotivne svrhe za noćne barove i diskoteke. S obzirom da će na dan utakmice mnogi rado vrijeme provesti ispred televizijskih ekrana, dan poslije, za one koji imaju još snage za tulumarenje će biti idealan za party u noćnom klubu ili diskoteci. Pozovi poznate glazbenike ili DJ-eve, dekoriraj prostor, ugosti plesačice te promovirajte specijalnu ponudu Nogometnog after party-ija. Dobra zabava neće izostati.

Nogometna Pjena Party

Promocija bara ili restorana za sportska događanja - pjena party

Pjena party-iji su prilagođeni za zabave u zatvorenom i otvorenom prostoru. Garantiraju dobru atmosferu za posjetioce i veoma su dobar izbor za promociju Nogometnog After Partija. Da biste organizirali ovakvu zabavu potrebno je da kontaktirate neke od kompanija koje se bave organizacijom ovakvih zabava. Tehničari će donijeti topove i rezervoare za velike količine pjene. Za instaliranje opreme potrebno je da imate jedino dovod vode u blizini spremnika za pjenu. Također prije instalacije rezervoara sa pjenom, djelatnici usluge će provjeriti da li tvoj ugostiteljski objekt ispunjava sve zahtjeve u skladu sa pravilnikom o sigurnosti i zaštiti.

Pjena party nakon završetka utakmice će sigurno privući mnoge goste i osigurati vrhunski provod.

Savjet više: Neka boja pjene bude u nacionalnoj boji.

Mogućnosti je zaista mnogo. Uz malo mašte,kreativnosti, pravovremenog planiranja i mnogo truda osvojit ćeš nove goste a atmosfera u tvom restoranu ili baru će biti vrhunska. Voli nogomet, repku i uživaj zajedno sa svojim gostima! Sretno!