Noć vještica je još jedan praznik zgodan za promociju tvog restorana ili bara. Nakon čitanja ovog teksta dobit ćeš nove ideje kako organizirati ovaj događaj, dekorirati prostor, prilagoditi ponudu i što sve možeš upriličiti svojim gostima na ovaj praznik.

Noć vještica ili u Americi popularno nazvan Halloween se slavi 31. oktobra na dan “Svih Svetih” i naravno prilika je za dobru zabavu i biznis. Naime potrošnja tijekom ovog praznika u Americi je procijenjena na gotovo 6 biliona dolara prema izvješću National Retail Federation.

Ovaj trend se sve više prenosi i na evropske zemlje te postaje svake godine sve više popularan i kod nas. Još nije kasno da spremno dočekaš ovaj praznik.  Gdje početi?

Ideje za Specijalnu Ponudu Za Noć Vještica

Promocija restorana i barova za noć vještica - specijalna ponuda

Bez obzira da li se radi o baru ili restoranu ponuda mora biti prilagođena ovom prazniku. Evo nekoliko ideja koje možeš iskoristiti za svoj meni.

 • Svako jelo ili piće crvene boje dolazi u obzir. Obavezna je crvena juha od rajčice koju možeš ovom prilikom nazvati “Vampirska juha”.
 • Koktel “Bloody Mary” je must have. Tu su i žestoki kokteli poput “zombija” ili različitih šutera koji se serviraju zapaljeni. Neka u tvom baru bude vruće kao u paklu!
 • Čak i obični sokovi poput onog od jabuke ili naranče izgledat će zastrašujuće ako ih ukrasiš detaljima poput pauka, kakao prahom ili zgodnim štapićima s kosturskim motivima.
 • Špageti u sosu na ovaj dan zovu se ljigave zmije a pileća krila slijepog miša.
 • Za desert je obavezna pita od tikve i uvijek privlačni cup cakes s motivima zombija.
 • Poigraj se imenima. Upotrijebi maštu te iskoristi jela i pića koja već imaš na meniju no dekoracijom, promjenom imena i posebnom cijenom na ove artikle učini ih još privlačnijim za tvoje goste.

Savjet: U supermarketima možeš pronaći gumene i šećerne bombone u različitim zastrašujućim oblicima poput pauka, buba, zmija i kostura. Veoma su zgodne za brzu i jednostavnu dekoraciju slastica i pića.

Isprintaj specijalnu ponudu na lijepo dizajniramo predlošku menija te postavi ih na stolove, šank i pultove. Evo jednog veoma lijepog i jednostavnog primjera.

Dekoracija Restorana i Bara za Noć Vještica

Narančasta i crna i boja su idealan izbor za noć vještica. Uz pomoć ovog kratkog videa lako ćeš napraviti prigodne dekoracije od bundeva. Naoružaj se tikvama , noževima i svijećama.

 1. Pogasi svjetla, napravi misterioznu atmosferu. Noć vještica je obavijena tamom i tajnama. Neka tako bude i u tvom restoranu ili baru. Napravi čaroliju uz par trikova.
 2. Ukrasi stolove sa svijećnjacima, upotrebi maštu. Iskoristi osušene grane i suho lišće za dekoraciju stola. Razvuci mrežu po stropu i šanku, izgledati će poput paučine.

Odjeća osoblja također igra važnu ulogu u stvaranju dobre atmosfere. Crna odjeća, ili ona sa motivima kostura, maske, perike, plaštevi i zastrašujući kostimi. Sve je dozvoljeno!

Frankeštajnov Rođendan

Sigurno znaš za svjetski poznatu priču i film Frankenstein, koju je izvorno napisala Mary Wollstonecraft Shelley kad joj je bilo 21 godina. Naime na ovaj dan Frankenstein obilježava svoj rođendan, pa i to može biti jedna od dobrih ideja za temu za promociju. Konobari odjeveni kao Frankenstein stvorit će jezivu atmosferu.

Sto misliš o ideji za promociju tipa Funky Franky Noć i Dan?

Ne Zaboravi Na Svoje Male Goste

Promocija restorana i barova za noć vještica - mali gosti

Noć vještica je jedan od onih praznika u kojem djeca posebno uživaju, pa ako si vlasnik restorana ne zaboravi što sve možeš uraditi da privučeš djecu i njihove roditelje.

Tijekom dana, u periodu manje posjećenosti restorana organiziraj zabavu za mališane. Evo nekih ideja za ludu zabavu:

 • Osoblje u kostimima vještica ili zombija će biti pun pogodak. Djeca su luda za zastrašujućim likovima :).
 • Besplatno podijeli različite slastice, bombone i lizalice.
 • Ukrasi restoran mnoštvom narančastih i crnih balona.
 • Organiziraj natjecanje za izbor najbolje maske.
 • Zaduži jednog konobara ili konobaricu da ima ulogu animatora tijekom partija.
 • Da bi održali dječju pozornost na nivou organiziraj neku od zgodnih igara, poput igrica s balonima ili natjecanje u gađanju bundeva lopticama.
 • Koristi isključivo papirnato i plastično posuđe radi lakšeg pospremanja nereda.
 • Ponudi jednostavan jelovnik te uobičajenim jelima s jelovnika podari neobična imena. Tako na primjer ako u ponudi imaš palačinke s čokoladnim preljevom, preljevom iscrtaj pauka te podari im novo ime “ Pukov omiljeni kolač”.
 • Organiziraj malu školu kuhanja jela za ovaj praznik za djecu i njihove roditelje i obavijesti polaznike tečaja putem svih raspoloživih medija.

Organizacija Nezaboravne Večeri u Tvom Baru

Odrasli, baš kao i djeca uživaju u prerušavanju i različitim igrama tijekom ovog praznika. Poznajem mnoge koji se spremaju čak i mjesec dana unaprijed za ovu noć.

Ponudi nešto više od natjecanja kostima.

 • Ugosti poznate muzičare ili DJ eve.
 • Ples sexy vještica pokrenuti će i one najuštogljenije goste.
 • Ponudi kupone za Noć Vještica
 • Dogovori partnerstvo sa predstavnicima popularnih brendova da podrže promocijske aktivnosti tijekom ove noći. Ovdje ne mislim samo na brendove različitih pića nego i na dućane kostima. Uspostavi partnerske odnose te razmijenite kupone.
 • Organiziraj koktel party, a koktele ponudi po promotivnim cijenama.
 • Na ulazu u tvoj restoran ili bar ugosti proročicu koja će odmah na ulazu proricati …. možda dobru zabavu?
 • Pošalji email pozivnice za zabavu.
 • Promoviraj svoju ponudu putem društvenih mreža.

Noć Vještica je dječji praznik ali i dobra poslovna prilika. Oslobodi dijete i kreativnog monstera u sebi. Pazi na detalje, al ne kalkuliraj manje.

Sretna Noć Vještica! Dobru zabavu želim!