Svi znaju sve

Dugogodišnji ugostitelj zna najbolje, jer radi dugo.
Prosječan ugostitelj zna najbolje jer, puno ih je.
Ugostitelj početnik zna najbolje, samo treba gostima vremena, da shvate.
Čak i propali ugostitelj zna najbolje, samo ti gosti to nikako nisu mogli shvatiti!

I sve je to dakako istina, iz njihovog kuta gledanja.

A upravo kut gledanja je ono zbog čega nisu uspješni, zbog čega neće postati neuspješni ili zbog čega će postati neuspješni.
Naši stavovi, sklonosti, ukusi…. formirani su davno prije ostvarenja naše karijere i teško se mijenjaju a naša ponuda trebala bi biti stalno svježa, kreativna i inovativna.

Priznati sebi da ne znate najbolje je već pola posla na putu postati i ostati iznadprosječan.
Slavni Rockefeller ili američki kralj čelika Andrew Carnegie su se hvalili, ne svojim znanjem, nego sposobnosti da se okruže ljudima pametnijim od sebe. Čak i Bill Gates priznaje da je njegova jedina ideja da koristi ideje drugih.

Dakle gdje pronaći vašeg savjetnika?

Idealan savjetnik je radio kod nekoliko poslodavaca. Snimao njihove vrline, kvalitete i mane. Gledao uspone i padove. Gledao upropaštavanje dobrih ideja i uspjehe ‘loših’. Doživio blagonaklonost zadovoljnog i bijes prevarenog gosta. Potrošio sate i sate u razmjeni iskustava s ljudima iz struke. Godinama mijenjao iskustva a time i stavove te stvarao ideje o boljim načinima.
Cijelo to vrijeme učio, svladavao nova znanja i vještine, prilagođavao se.

Za savjet mu možete platiti s HVALA!

Najbolje od svega, za savjet mu možete platiti s HVALA (iako je poznato da s hvala on ne može platiti svoje račune)
Pa gdje, gdje je on! reći će te vi već pomalo frustrirani.

Tu je, u vašoj kuhinji, u vašem šanku, na vašoj terasi…. i bit će zadovoljan s HVALA (iako je poznato da s hvala on ne može platiti svoje račune)

Gostujući ugostitelj autor: Adnan Beganović

Napomena
Podijelite svoje iskustvo sa drugima, napišite tekst, pošaljite nam i mi ćemo ga objaviti! Svaki objavljeni tekst dobiva tri mjeseca besplatnu fiskalnu blagajnu, a najbolji besplatnu fiskalnu blagajnu na godinu dana!