Najljepše doba u godini – Advent Hrvatska 2021

Matija Rako
Matija Rako

SEO Manager

Podijelite na društvenim mrežama:

Advent 2021 Hrvatska

Tablica sadržaja

Stiglo je najljepše doba u godini! Ukrašene ulice, mirisi čokolade, fritula i kuhanog vina i vrijeme kada svaki slobodan trenutak želimo provesti s obitelji. 

Prva svijeća na adventskom vijencu upaljena je 28. studenog.

U bogatom programu diljem Hrvatske moći ćemo uživati sve do početka siječnja. Osim ukrašenih ulica i trgova, gotovo svi gradovi u Lijepoj našoj spremaju prigodnu kulturnu, zabavnu i gastro ponudu tijekom najčarobnijeg doba godine.

U nastavku pročitajte koje smo to mi izdvojili.

Advent u Zagrebu – Osjetite svjetlost

Advent 2021 Hrvatska Zagreb

Advent u Zagrebu je unazad tri godine najbolji božićni sajam u Europi.

Najpopularniji i najveći Advent u Hrvatskoj započeo je paljenjem prve adventske svijeće 27. studenog na Manduševcu.

Organizatori su najavili nešto malo drugačiji Advent s obzirom na ono što smo do sada naviknuli, ali smo sigurni da nas neće razočarati.

Adventske kućice bit će na pet gradskih lokacija: Trgu bana Jelačića, Europskom trgu, Bogovićevoj i Gajevoj ulici te na Strossmayerovom šetalištu.

Motiv ovogodišnjeg Adventa su tradicionalne hrvatske igračke koje nas vraćaju u vrijeme djetinjstva. Naglasak  je stavljen i na kulturno-glazbena događanja koja će nas na najljepši mogući način uvesti u blagdansko raspoloženje i iščekivanje Božića.

Advent u Splitu – Kliknimo na Advent

Advent 2021 Hrvatska Split

Gradovi uz more možda i nisu sinonim za zimske radosti i Bijeli Božić, ali se radujemo adventskoj ponudi koja iz godine u godinu postaje sve ljepša i bogatija.

Advent u Splitu trajat će duže nego ikad. Počinje 2. prosinca, a završava 16. siječnja.

Pod sloganom „Kliknimo na Advent“ građani i posjetitelji Splita imat će priliku uživati u brojnim gastronomskim i kulturnim događanjima.

Špica ovogodišnjeg splitskog Adventa je na Rivi, a bogata gastronomska, kulturna i zabavna ponuda podijeljena je na četiri zone: Bedem Cornaro, Perivoj, Mertojak i Imaginarium Advent Zvončac.

Muzeji i galerije diljem Splita također će obilovati adventskim sadržajem, dok će se u Hrvatskom narodnom kazalištu, Gradskom kazalištu mladih i Gradskom kazalištu lutaka održavati predstave za djecu i odrasle.

Advent u Zadru – Đir po gradu

Advent 2021 Hrvatska Zadar

Nakon dvogodišnje pauze, šesto izdanje Adventa u Zadru započelo je paljenjem prve adventske svijeće u crkvi sv. Šime 26. studenog. Trajat će do 1. siječnja 2022. godine.

Na središnjoj lokaciji na Trgu pet bunara i Trgu Petra Zoranića svakodnevno će se odvijati zabavni, kulturni i gastro program kao i koncerti, dok će tijekom jutarnjih sati prostor biti zatvoren.

Petkom i subotom će na pozornici nastupati hrvatske estradne zvijezde, a djeca će doći na svoje u popodnevnim satima uz animacijski program.

U sklopu Adventa će brojni ugostiteljski objekti, trgovine i muzeji osigurati prigodne cijene i ponudu, a blagdanskom ugođaju pridonijet će i Športski centar Višnjik postavljanjem klizališta, sanjkališta i skijališta.

Advent u Dubrovniku – Dubrovački zimski festival

Advent 2021 Hrvatska Dubrovnik

Zimi se Dubrovnik pretvara u prekrasnu božićnu priču dok tisuće lampica i ukrasa dodatno naglašavaju njegovu čarobnu ljepotu.

Ovaj jedinstveni doživljaj uključuje niz kulturnih i zabavnih događanja organiziranih na različitim lokacijama u Starom gradu i ostalim dijelovima Dubrovnika od početka Adventa do Nove godine.

Božićni sajam postavljen je na Stradunu. Osim koncerata petkom naših poznatih estradnih umjetnika, živa glazba između kućica najavljena je od 1. prosinca utorkom, četvrtkom i subotom, dok će svake nedjelje klapa Kaše izvoditi program tradicionalnih dubrovačkih kolendi i napjeva. Uz brojne kulturne programe, posebno vrijedi izdvojiti izložbu Francisa Bacona u Umjetničkoj galeriji.

Advent u Varaždinu

Advent 2021 Hrvatska Varaždin

Smješten u samo srce povijesne gradske jezgre, varaždinski Advent iz godine u godinu postaje sve ljepši.

Bit će održan od 26. studenog do 6. siječnja 2022. Razni kulturni, zabavni i gastro programi i ove će godine biti podijeljeni na nekoliko tematskih lokacija i cjelina.

Veliko klizalište i već legendarni ledeni tobogan postali su simboli varaždinskog Adventa. Ledena čarolija, koja uz ove rekreativne zimske radosti uključuje i prateću ugostiteljsku ponudu ponovno se vraća na Kapucinski trg. Obožavatelje leda i ledene zabave čeka veliko klizalište s ledenim stazama površine od čak 1100 m2 te ledeni tobogan dug 40 m i površine 120 m2.

Prekrasno okićeni Bijeli Korzo imat će raznovrsnu ugostiteljsku ponudu u osam adventskih kućica.

Advent u Osijeku

Advent 2021 Hrvatska Osijek

 

 

 

Podijelite na društvenim mrežama:

Kategorije

Pročitajte povezane članke

Ljetna sezona traži savršene osvježavajuće napitke, a kokteli su upravo to – spoj osvježenja...

Korištenje nelegalnog ili nelicenciranog software-a postalo je toliko rašireno da mnogi korisnici prihvaćaju takvo...

U središtu poslovanja svakog ugostitelja nalazi se fiskalna blagajna – ključni alat ne samo...

Dok sunčani proljetni dani polako kucaju na vrata, ugostitelji već osjećaju blagu uzbuđenost zbog...

Jesi li spreman za još jednu intenzivnu ljetnu sezonu? Iskusan ugostitelj uvijek razmišlja unaprijed,...

Priprema za početak sezone u ugostiteljstvu iziskuje mnogo više od postavljanja stolova i iznošenja...

Među prvima saznaj korisne informacije o ugostiteljstvu i pogodnostima koje pružamo.

Iz prve ruke znamo što ti je potrebno da unaprijediš svoje poslovanje.

Preko 4000 korisnika. Prvih mjesec dana besplatno.

Započni besplatno. Bez ugovorne obaveze. Prestani s korištenjem kad želiš.

Srbija

Crna Gora

Slovenija

English


Warning: Undefined array key "options" in /home/posshr/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/theme-builder/widgets/site-logo.php on line 192

Prijavite se na našu newsletter listu kako bi pregledati naše predhodne i prvi saznali termine održavanja budućih webinara!

Nakon što unesete ispravnu e-mail adresu bit ćete u mogućnosti pogledati dosadašnje webinare.