Priprema i otvaranje terasa – Ugostitelji, jeste li spremni?

Matija Rako
Matija Rako

SEO Manager

Podijelite na društvenim mrežama:

Priprema i otvaranje terasa 2024 - ugostitelji jeste li spremni?

Tablica sadržaja

Dok sunčani proljetni dani polako kucaju na vrata, ugostitelji već osjećaju blagu uzbuđenost zbog nadolazeće ljetne sezone. Terase ugostiteljskih objekata, postaju epicentri društvenog života, mamci za prolaznike i oaze za redovne goste. 

Prema istraživanju, ulaganje u terasu može rezultirati čak 65% većim prihodom što govori koliko je važno da terasa bude atraktivna i ugodna za goste. 

Ljetna sezona donosi obećanje povećanog prometa i profita, ali da bi maksimalno iskoristio ovo razdoblje, ključno je osigurati da ugostiteljski objekt bude spreman za izazove koji dolaze. Kvalitetna priprema terase omogućit će da svojim gostima pružiš vrhunski doživljaj i istovremeno olakšaš rad svom osoblju.

Lijepo vrijeme donosi pozitivnu energiju i nove goste, a tvoj je zadatak osigurati im dovoljno razloga da se uvijek i iznova vraćaju. 

Zato, dočekaj svoje goste spreman, s osmijehom na licu i vrhunskom uslugom. 

Detaljna priprema terase ključan je korak prema uspješnoj sezoni, stoga nemoj čekati – kreni s pripremama već danas!

Proljetno čišćenje 

Čistoća i održavanje higijene u ugostiteljskim objektima su apsolutni imperativ, osobito kada je u pitanju konzumacija hrane i pića vani. Gosti sve više cijene vidljive dokaze čistoće, što je postalo posebno važno za njihov osjećaj sigurnosti.

Ako je objekt bio zatvoren dulje vrijeme, posebna pažnja treba biti posvećena čišćenju i dezinfekciji prije ponovnog otvaranja. Generalno čišćenje je neizostavan korak u pripremi objekta za ljetnu sezonu. Osim redovitog površinskog čišćenja, važno je provesti i dubinsko čišćenje prostora, uključujući zidove, podove, namještaj, te provesti potrebne popravke. 

Uz to, ljetni period nosi i povećani rizik od trovanja hranom, stoga je važno posebnu pažnju posvetiti temeljitom kuhinje i opreme za pripremu hrane. 

Ponovna dezinfekcija i deratizacija objekta prije početka ljetne sezone su mjere sigurnosti koje će pružiti dodatnu sigurnost i zaštitu.

Ovi koraci će osigurati da ugostiteljski objekt bude spreman za nadolazeću sezonu, pružajući gostima ne samo ukusna jela i osvježavajuće napitke, već i osjećaj sigurnosti i ugode.

Stvaranje ugodne atmosfere 

Stvaranje ugodne atmosfere na terasi

Kako bi privukao što više gostiju u baštu ili na terasu, ključno je urediti prostor na način koji će osigurati ugodno iskustvo za svakog gosta. 

Prvo što trebaš učiniti je pametno i kreativno iskoristiti raspoloživi prostor. Napravi plan ili nacrt koji će ti pomoći organizirati prostor na optimalan način, osiguravajući dovoljno mjesta za sjedenje, ali i prostora za prolaz i udobnost gostiju.

Raspored stolova treba biti pažljivo planiran kako bi se izbjeglo pretrpanje prostora, ali i osiguralo da terasa ne izgleda prazno. Također, važno je osigurati dovoljno hladovine za goste, bilo da se radi o suncobranima, tendama ili nadstrešnicama. Prirodni hlad je uvijek najbolja opcija, ali ako to nije moguće, razmisli o postavljanju umjetne hladovine.

Ukoliko je to prostorno i konceptualno moguće, naglasak stavi na uređivanju prostora za za djecu. Pregledaj i osiguraj sve dječje rekvizite kako bi izbjegli nezgode i povrede.

Borba protiv insekata je također važna kako bi se osiguralo ugodno iskustvo za goste. Razmisli o primjeni različitih metoda zaštite od komaraca i drugih insekata, poput upotrebe biljaka koje ih odbijaju ili stručnih tretmana zaštite prostora.

Rasvjeta također igra ključnu ulogu u stvaranju atmosfere na terasi ili bašti ugostiteljskog objekta. Istraži različite opcije rasvjete i odaber onu koja će najbolje odgovarati prostoru, kako bi stvorio što više ugodnu i šarmantnu atmosferu za goste.

Važno je imati na umu da sve planirane radnje vezane za uređenje bašte ili terase objekta treba provoditi u skladu s propisima i odobrenjima nadležnih organa kako bi se osiguralo sigurno i legalno poslovanje.

Mobilno naručivanje za efikasnije poslovanje

POS Sector Mobilno naručivanje

Mobilno naručivanje predstavlja nezamjenjiv alat za postizanje bržeg okretanja stolova i olakšavanje posluživanja gostiju u ugostiteljskom objektu, a posebno na terasama i baštama u sezoni.

Osiguravanje brze usluge bez da gosti osjete pritisak vremena ključno je za njihovo zadovoljstvo i lojalnost. Osim što mobilno naručivanje omogućuje brže i učinkovitije posluživanje gostiju, ono također smanjuje potrebu za nepotrebnim kretanjem osoblja između terase i šanka. 

Konobari više ne moraju trošiti dragocjeno vrijeme na hodanje od stola do šanka kako bi otkucali narudžbu. Umjesto toga, uz pomoć mobilnih uređaja, mogu odmah primati narudžbe direktno na terasi, što značajno ubrzava proces i omogućuje im da se usredotoče na pružanje vrhunske usluge gostima. Ovaj sistem  ne samo da oslobađa konobare od nepotrebnog hodanja, već im također pruža veću fleksibilnost i kontrolu nad radnim procesima, što rezultira efikasnijim poslovanjem i zadovoljnijim gostima.

Integrirano mobilno naručivanje kroz POS Sector program možeš isprobati već danas. Uz besplatnu instalaciju programa i obuku, dobiješ i mjesec dana besplatnog korištenja bez potpisivanja ikakvog ugovora.

Za sve dodatne informacije i besplatno savjetovanje, kontaktiraj nas putem telefona svakog dana 0-24 na broj  01 4404 707 ili popuni kontakt formu i mi ćemo te kontaktirati u najkraćem mogućem roku. 

Podijelite na društvenim mrežama:

Kategorije

Pročitajte povezane članke

Ljetna sezona traži savršene osvježavajuće napitke, a kokteli su upravo to – spoj osvježenja...

Korištenje nelegalnog ili nelicenciranog software-a postalo je toliko rašireno da mnogi korisnici prihvaćaju takvo...

U središtu poslovanja svakog ugostitelja nalazi se fiskalna blagajna – ključni alat ne samo...

Jesi li spreman za još jednu intenzivnu ljetnu sezonu? Iskusan ugostitelj uvijek razmišlja unaprijed,...

Priprema za početak sezone u ugostiteljstvu iziskuje mnogo više od postavljanja stolova i iznošenja...

U toku predsezone i posebno tokom glavne turističke sezone, primjetan je porast aktivnosti među...

Među prvima saznaj korisne informacije o ugostiteljstvu i pogodnostima koje pružamo.

Iz prve ruke znamo što ti je potrebno da unaprijediš svoje poslovanje.

Preko 4000 korisnika. Prvih mjesec dana besplatno.

Započni besplatno. Bez ugovorne obaveze. Prestani s korištenjem kad želiš.

Srbija

Crna Gora

Slovenija

English


Warning: Undefined array key "options" in /home/posshr/public_html/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/theme-builder/widgets/site-logo.php on line 192

Prijavite se na našu newsletter listu kako bi pregledati naše predhodne i prvi saznali termine održavanja budućih webinara!

Nakon što unesete ispravnu e-mail adresu bit ćete u mogućnosti pogledati dosadašnje webinare.