Posebna odluka o pomoći ugostiteljima za ublažavanje posljedica uzrokovanih koronom

Posebna odluka o pomoći ugostiteljima za ublažavanje posljedica uzrokovanih koronom
Znate li?

Gradska skupština Grada Zagreba 27.10.2020. je donijela odluku o mjerama za ublažavanje negativnih posljedica na poslovanje ugostitelja i obrtnika na području Grada Zagreba uzrokovanih epidemijom bolesti COVID-19.

Napominjemo da je odluka donesena, ali da stupa na snagu prvoga dana od dana objave u Službenom glasniku Grada Zagreba.
Ovom odlukom propisuju se sljedeće mjere koje bi se trebale početi primjenjivati od 1. studenoga 2020. do ukidanja:
  • Ugostitelji i obrtnici koji obavljaju djelatnost u poslovnim prostorima i na građevinskom zemljištu u vlasništvu Grada Zagreba oslobađaju se plaćanja zakupnine.
  • Ugostiteljima i obrtnicima koji su obveznici komunalne naknade za poslovni prostor i građevinsko zemljište koje služi obavljanju poslovne djelatnosti umanjit će se za 30 % utvrđeni iznos obveze komunalne naknade.
  • Ugostitelji i obrtnici koji su korisnici javnih površina za postavljanje otvorene terase oslobađaju se plaćanja mjesečne naknade.
  • Ugostitelji i obrtnici koji su obveznici poreza na potrošnju alkoholnih pića (vinjaka, rakije i žestokih pića), prirodnih vina, specijalnih vina, piva i bezalkoholnih pića u ugostiteljskim objektima, oslobađaju se plaćanja poreza po stopi od 2 %.

Ukoliko ste korisnik POS Sector programa za ugostiteljstvo i fiskalne blagajne kontaktirajte nas i besplatno ćemo vam podesiti PP u software-u za fiskalizaciju.

Ukoliko niste korisnik POS Sectora i želite saznati više informacija slobodno nas kontaktirajte. Uvijek smo na usluzi svim ugostiteljima.

Za ovakve i slične obavijesti pratite nas preko naše Facebook stranice ili putem naše web stranice www.possector.hr

Kontaktirajte nas

Klikom na link: Kontakt forma
Telefon +385 1 8000 132
e-mail: pos@possector.com

P.S.

Ovo je jedna dobra vijest, ali da li je to dovoljno…Nadamo se da će ovakvih poteza vlasti i države biti više.