Razmišljate o nadogradnji vašeg programa za fiskalnu blagajnu? Mudro odaberite ili ćete napraviti jednu od gorih investicija u karijeri.

POS sustav za maloprodaju je odlična stvar ako ste vlasnik trgovine. Ali vi ste vlasnik restorana, a ne trgovine. Možda mislite da možete uzeti univerzalni program za fiskalnu blagajnu koji nije namijenjen za restorane. To će nekako funkcionirati, ali je i dalje loša ideja.

Fiskalna blagajna je ključna stavka vašeg poslovanja. Koristit ćete ju svaki put kad vam netko bude plaćao ili pak kad budete izdavali račune.

Ako odaberete lošu fiskalnu blagajnu dugo ćete žalit za tom odlukom.

Ako ste planirali potpisati ugovor za novu fiskalnu blagajnu koja nije namijenjena za restorane, odmah odustanite i pročitajte ovaj članak. Ovo su glavni razlozi zašto je POS sustav za maloprodaju užasna ideja za restoran.

Glavni problem

Razgovarajmo prvo o tome što je potrebno da bi napravili odličan program za fiskalnu blagajnu.

Kao i sve drugo, stvaranje i razvoj izvrsnog POS sustava zahtjeva posvećenost, kreativnost i strast.

Problem je što su osobe koje proizvode POS sustave za maloprodaju posvećene trgovinama, a ne restoranima. Iako se neke od značajki mogu iskoristiti, to ne znači da je sustav idealan ili prikladan za restoran. Maloprodajni sustavi su jednostavno prilagođeni trgovinama. Tvrtke koje proizvode univerzalne POS sustave su jedino posvećene tehnologiji, a ne restoranima.

Ove tvrtke možda posjeduju posvećenost, kreativnost i strast, ali nisu usmjereni na restorane.

To je ključni problem maloprodajnih POS sustava u restoranima. Na prvi pogled izgledaju kao da bi mogli poslužiti svrsi, ali čim malo dublje analizirate dolazite do pravih problema.

Što to znači za moj restoran?

Maloprodajni program za fiskalnu blagajnu restoran

Molim vas da ne tražite univerzalne sustave koji pristaju svima.

Na raspolaganju imate pregršt programa za fiskalne blagajne namijenjene za ugostiteljstvo.

Primjerice ako kupujete auto tražite li odmah auto sa četiri točka i četiri vrata koja će vas odvesti od točke A do točke B?

Možda tražite auto, ali što ako imate šesteročlanu obitelj? Vjerojatno bi vašim potrebama bolje pristajao džip ili monovolumen. Ukoliko se vozite dosta po makadamu možda bi trebali razmisliti o džipu ili autu s pogonom na sva 4 kotača.

Auti su kao i POS sustavi, dolaze u određenim modelima koji su namijenjeni različitim potrebama. Standardni automobil će zadovoljiti potrebe većine korisnika, ali ostali trebaju puno više od toga.

Vaš restoran će vjerojatno nekako funkcionirati s maloprodajnim programom za fiskalne blagajne ili nekim univerzalnim, ali je li to najbolji izbor?

Ne, nije! Ukoliko želite uspjeti vaš restoran treba puno više od osnovnih stvari.

Šest prednosti fiskalne blagajne za ugostiteljstvo nad maloprodajnim

POS sustav namijenjen maloprodaji dodaje stavke na račun i ispisuje račun. Međutim ugostiteljski POS je opremljen modernim i inovativnim značajkama koje ga stavljaju u prednost nad maloprodajnim.

Zbog ovih značajki s liste ugostiteljski sustavi će vam pomoći da se izdvojite iznad konkurencije:

1. Upravljanje stolovima

Unutar većine POS sustava za trgovine ne možete upravljati stolovima. Zbog toga postoje ugostiteljski unutar kojih je to standardna značajka.

2. Analiza podataka

Što se najbolje prodavalo danas? Kako možemo poboljšati prodaju? Koji konobar je napravio najviše prometa? Pravi ugostiteljski POS sustavi su dorasli ovom zadatku i daju vam brzo odgovore na ova pitanja. u POS Sectoru imate kompletan uvid u skladište i cjelokupnu analizu.

3. Baza podataka vjernih gostiju

Tko su vaši najvjerniji gosti? Što im se najviše dopalo? Unutar ugostiteljskog POS sustava možete pratiti narudžbe vaših stalnih gostiju koje su integrirane u sustav.

4. Sve unutar jednog sustava

Kontrola inventure, rasporeda smjena, popusti, poklon kartice, baza podataka gostiju i mnogo više unutar jednog sustava. Vjerovali ili ne to je sve moguće s fiskalnom blagajnom za ugostiteljstvo. To isto ne bi ni približno mogli s maloprodajnim sustavom.

5. Veća efikasnost

Kao što je već rečeno – maloprodajne POS blagajne će odraditi posao, ali ga neće odraditi na pravi način. Fiskalne blagajne za ugostiteljstvo povećavaju izmjenu gostiju do 20% uz mobilno naručivanje.

Brojevi nikad ne lažu

Restorani koji su prešli na POS Sector:

Izmjena gostiju im je povećana za 15% do 20%

Zbog veće efikasnosti konobari obavljaju lakše posao.

Štede vrijeme i novac s integriranim sustavom inventure i pravljenja izvještaja.

Ništa od ovoga ne bi postigli uz maloprodajni POS. Zbog toga i postoje sustavi koji su napravljeni za restorane. Prioritet tvrtki koji ih proizvede su upravo vlasnici restorana.

Potrebno je da donesete pravu odluku za vaš restoran.

Vi ćete transakcije moći provoditi i s maloprodajnim POS sustavom, ali ugostiteljski POS je namijenjen za one koji žele postići nešto više u ovome poslu.

Ugostiteljski POS sustavi donose vam dosta opcija i mogućnosti kako bi unaprijedili vaše poslovanje.
Jeste li već prešli s maloprodajnog POS na ugostiteljski? Pišite nam što vas je natjeralo na promjene i kakvo je vaše iskustvo s fiskalnom blagajnom za ugostiteljstvo.