Naš prvi tekst objavljen je 01.12.2010 pod imenom “Prvi blog post ????“. Za današnji tekst “100-ti blog post :)” donosimo vam najčitanije tekstove proteklog perioda. Još jedno veliko – Hvalaaa ???? – od cijele ekipe POS Sectora  – Mario, Haris  i Elvedin :))))

10 stvari koje trebate znati o fiskalizaciji – Glavna tema ugostitelja u zadnja dva mjeseca definitivno je fiskalizacija. Pojmovi kao što su fiskalne kase ili fiskalne blagajne, fiskalni printer, fiskalni program za mnoge su bauk. Kroz ovaj kratki informativni tekst pokušati ćemo vam približiti što vas očekuje u procesu fiskalizacije.

Kako otvoriti uspješan ugostiteljski objekt – U današnje vrijeme veliki broj ljudi razmišlja o posjedovanju malog biznisa odnosno o otvaranju ugostiteljskog objekta bilo restorana, Fast food-a ili café-a. Spremni smo riskirati novce do kojih smo većinom došli na težak način ili smo posudili kod banke ili rijetkih dobrih prijatelja. Prije nego što krenemo u avanturu o kojoj većina praktično malo zna, trebamo ipak obratiti pažnju na par stvari koje su i te kako bitne

Papiri potrebni za otvaranje ugostiteljskog objekta –  Jedan od najčešćih pojmova koje smo dobili kao rezultat Vaših pretraga na tražilicama, a vezan za ugostiteljstvo je “Dokumentacija potrebna za otvaranje ugostiteljskog obrta”. Sakupili smo informacije iz Službenih novima i sličnih glasila i odlučili da ih i objavimo i time damo tražene informacije koje su vam i te kako potrebne.

Mala škola konobarenja – Kako konobariti i biti dobar konobar – Ukratko: Za mnoge zanimanje konobara je idealan posao. Zabava na radnom mjestu, kasno buđenje, upoznavanje i ostvarivanje kontakata sa ljudima, bakšiš (tip) na ruke. Ugostiteljski objekti uvijek traže novo osoblje, ali što ako ste početnik u ovom poslu i neznate odakle da počnete i gdje da naučite kako raditi ovaj zanimljivi posao.

Kako se pišu normativi u ugostiteljstvu –  Vrlo često u ugostiteljstvo posebno u restoranima se spominje pitanje kako napisati normative jela i konzumacija. Prije nego što se ovo pitanje pokuša približiti važno je da razjasnimo pojam normativa, konzumacije odnosno artikla.

10 najčešćih razloga zbog kojih propadaju restorani, koje možete izbjeći – Ponekada vam sama ideja posjedovanja restorana može biti glavna vodilja pri pokretanju novog posla i lako vam može prikriti stvarne obaveze i probleme koje nosi otvaranje restorana. To sve dovodi do toga da neiskusni ugostitelji zatvore vrata svog restorana u prvoj godini rada. Određivanje realnih ciljeva olakšat će vam donošenje odluka, i omogućit će vam da više uživate u procesu.

Konobarska Biblija: 101 savjet kako biti dobar restoranski konobar (I dio) – Vjerujem da će te svakako pročitati i primijeniti ove jednostavne savjete i učiniti da se osmjeh zadovoljstva pojavi na licu vašeg gosta i vas.

Kako napraviti i koristiti Facebook stranicu za ugostiteljski objekt – Sticanje novih gostiju kroz oglašavanje veoma je bitno u radu vašeg ugostiteljskog objekta. Komentari vaših gostiju „od usta do usta“ su još uvijek najvažniji za vaše poslovanje, ali u današnjem modernom vremenu ne treba zaobilaziti društvene mreže kao dodatni kanal reklamiranja i načina za animiranje vaših budućih stalnih gostiju.

Želimo vam puno uspjeha u radu!

 

Vaš,

POS Sector tim ????